بازار تحت الشعاع تصمیمات دولتی
تصمیمات یک شبه اقتصادی بازهم جیب مردم راخالی ترکرد
پس از حذف ارز مرجع گوشت و برنج در آخرین روزهای سال گذشته، از امروز ارز مرجع روغن نیز حذف میشود. به این ترتیب روغن با افزایش قیمت ۴۰ درصدی روبهرو شدند.
به گزارش پارس به نقل از مشرق، پس از حذف ارز مرجع گوشت و برنج در آخرین روزهای سال گذشته، از روز گذشته ارز مرجع روغن نیز حذف شد و به این ترتیب روغن با افزایش قیمت ۴۰ درصدی روبه رو شد. افزایش قیمت نان، شیرهای طعم دار و کالاهایی چون سیمان نیز به گرانی ها دامن زده است
همزمان با سپری شدن اولین ماه از سال جدید و به تبع آن پایان یافتن و رها شدن سیاست تنظیم بازار، دولت نیز به حذف ارز مرجع روغن به عنوان آخرین کالای اساسی که ارز مرجع دریافت می کرد، اقدام کرد.
این در حالی است که میوه هم که از ابتدای سال گران بود، همچنان هم با قیمت گران عرضه می شود و خبری از کاهش قیمت آن نیست. معاون وزیر صنعت هم از گرانی قطعی نان خبر داده است.
به نظر می رسد در این میان گام بلند دولت برای حذف ارز مرجع، به افزایش قیمت کالاهای اساسی دامن زده و تصمیمات اخیر دولت حکایت از عزم جدی برای حذف ارز مرجع و جایگزینی ارز مبادلاتی به عنوان نرخ شناور مدیریت شده دارد.
این در حالی است که چندی پیش نیز غلامرضا مصباحی مقدم در نخستین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در سال جدید اعلام کرده بود دولت به دنبال آن است تا ارز مرجع را حذف کرده و ارز مبادله ای را جایگزین آن کند و برای حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه و مابه التفاوت ارز مرجع و ارز مبادله ای یارانه ای برای کالاهای اساسی و دارو در نظر گرفته شود.
با انتشار خبر افزایش قیمت روغن نباتی از اول اردیبهشت ماه، مردم به فروشگاه های زنجیره ای رفته و تمام روغن های موجود را خریداری کرده اند و مسئولان فروشگاه هانیز به هر نفر بیش از ۶ عدد روغن ۱ لیتری نمی دادند، تا تقاضای بوجود آمده پاسخ داده شود و به طوری که مسیرهای منتهی به این فروشگاه ها با ترافیک سنگین مواجه بود.
در همین ارتباط مهدی غضنفری گفت: برخی کالاهای اساسی به وی ژه گندم و نهادهای دامی ارز مرجع دریافت می کنند و به دلیل کنترل برخی قیمت ها از جمله گوشت و مرغ ارز مرجع به نهادهای تولیدی تخصیص می یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت این توضیح را نیز داد که کالاهای دریافت کننده ارز مرجع محدود شده اند و زیر نظر دولت به دست مصرف کننده خواهد رسید.
حال توصیه ای که به مسئولان در آستانه انتخابات داریم اینست که از تصمیماتی که بازار را دچار التهاب می کنند به شدت پرهیز نمایند تا با این کار هم بازار از ثبات لازم برخوردار باشد و هم مردم با اطمینان و آرامش به استقبال انتخابات بروند.
ارسال نظر