سردار سرتیپ پاسدار سید مسعود گفت: متأسفانه کسانی که از خارج از منطقه حساس و استراتژیک ما آمده و در آن، خیمه زده اند نمی خواهند که در اینجا آرامش حاکم باشد. وی افزود: منافع آنها در بحران آفرینی است و وجود قدرتی مانند ایران، می تواند در حد خودش یک عامل بازدارنده باشد و این امر به نفع کلیه کشورهای منطقه است که امیدواریم همگان بتوانند از این توان، به روش صلح آمیز و در راستای کسب منافع بیشتر استفاده کنند.

آمریکا و اسراییل، غرب آسیا را ناامن کرده اند

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره تنش های گاه و بیگاه بین ناوهای امریکایی و نیروی دریایی کشورمان در خلیج فارس گفت: تلاش های جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از هر گونه تنش است. ما معتقدیم متأسفانه منطقه غرب آسیا، به لحاظ حضور نامشروع امریکایی ها در این منطقه و حضور غده سرطانی "اسرائیل" به اندازه کافی ناامن هست.

آمریکایی ها خطایی مرتکب شوند تردیدی به خود راه نمی دهیم

وی افزود: همه ما باید برای کاهش ناامنی ها تلاش کنیم و این دکترین جمهوری اسلامی ایران است و در عین حال، چنانچه امریکایی ها یا هر کشور متجاوز دیگری مرتکب خطایی بشوند نیروهای مسلح ایران، در برخورد با خاطی کمترین تردیدی به خود راه نخواهند داد. دیگرانی که وارد منطقه می شوند باید کاملا مراقب حرکات و سکنات خودشان باشند.

سردار جزایری  تصریح کرد: همه قرائن و شواهد نشان دهنده آن است ایران و نیروهای مسلح آن و به ویژه نیروی دریایی آن در چارچوب حقوق دریاها و مواد حقوق بین الملل درباره دریاهای آزاد، دریاهای سرزمینی و دریاهای خودی مبتنی بر قوانین داخلی عمل می نماید و دیگران که وارد می شوند باید مراقبت کنند.

ترس و شانتاژ آمریکایی ها در منطقه

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: گاهی گزارشات نادرست و کذب، توسط سربازان امریکایی به مقامات بالاترشان ارائه می شود. شاید این به دلیل ترسی باشد که سربازان امریکایی از حضور در این منطقه دارند. گاهی وقت ها هم جوسازی و شانتاژ می کنند و ممکن است به دنبال اهداف و نیاتی باشند.

وی افزود: البته ما توصیه می کنیم تنش آفرینی نکنند. زیرا نیروهای دفاعی ما کاملا به منطقه اشراف اطلاعاتی دارند و از اختیاراتی برخوردارند که با هر متجاوزی برخورد لازم را داشته باشند.

توصیه به جنگنده ها و ناوهای آمریکایی

معاون ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به سؤالی درباره نزدیک شدن جنگنده ها و ناوهای امریکایی به مرزهای هوایی یا دریایی ایران گفت: تحرکات امریکایی ها ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. ما فقط توصیه و تأکید می کنیم که کاملا مراقب باشند زیرا فرماندهان ما، اختیاراتی دارند که با خطاکار باید برخورد کنند. از این رو، امیدوارم رفتار دیگرانی که وارد منطقه می شوند مبتنی بر قانون و چارچوب های شناخته شده سازمان های بین المللی باشد و به نظر می رسد در آن صورت مشکل خاصی رخ نخواهد داد.

سردار جزایری با ابراز امیدواری به این که آمریکایی ها دنبال ایجاد بحران جدید در منطقه نباشند، خاطرنشان کرد: ما به نوبۀ خودمان و در حدی که در اختیار ماست، واقعاً به دنبال جلوگیری از تنش آفرینی هستیم. زیرا تنش آفرینی، مضرات زیادی برای مجموعۀ کشورهای این منطقه دارد.

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح افزود: در عین حال، بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران، با خطاکار، برخورد خواهد کرد.

آمادگی ایران برای ارتقای سطح همکاری ها با کشورهای منطقه 

سردار جزایری در بخش دیگری از گفت وگوی اختصاصی با شبکه العالم اظهار داشت: کشورهای منطقه، خودشان آگاه هستند که تلاش های جمهوری اسلامی ایران، همواره بر برقراری امنیتِ دسته جمعی بوده است، لذا، ما مایلیم که سطح همکاری ها ارتقا پیدا کند و روابط بین کشورهای منطقه از همه جهات از جمله مسائل نظامی و دفاعی افزایش یابد زیرا این مساله می تواند امنیت را برای منطقه به ارمغان بیاورد.

 آمریکا در منطقه ایران هراسی را رواج می دهد

وی در ادامه تاکید کرد: آمریکایی ها در کارهایشان، دچار افراط و تفریط هستند و این نکته مخصوصاً درمورد جمهوری اسلامی ایران و توانمندی های کشورمان، صادق است. آن ها گاهی این توانمندی ها را بیش از حد نشان می دهند تا به این وسیله ایران هراسی راه بیندازند. گاهی نیز سطح توانمندی ها را بسیار کاهش می دهند تا نظام ما را ضعیف جلوه دهند. اما این گونه رفتارهای مقامات نظامی و غیرنظامی آمریکا، برای ما مهم نیست؛ مهم آن است که ما توانمندی های ویژه ای داریم که می توانیم از منافع خودمان و در صورت نیاز، از منافع کشورهای منطقه دفاع کنیم. دوستان ما با این توانمندی ها آشنا هستند و به آن ها امیدوارند و دشمنانمان نیز از این توانمندی ها بیمناک و نگرانند.

سردار جزایری در پاسخ به این سئوال که آیا تهدیدی منطقه ای علیه ایران وجود، گفت: آمریکایی ها بارها اعلام کرده اند که قصد برخورد با جمهوری اسلامی ایران را دارند و متاسفانه، بارها اعلام کرده اند که درصدد اقدام نظامی علیه ایران هستند. شما به کرات شنیده اید که آمریکایی ها گفته اند: گزینۀ نظامی روی میز است.

جنایات جنگی آمریکا در منطقه

رئیس ستاد تبلیغات دفاعی کشور افزود: از سوی دیگر، عملکرد آمریکایی ها را در سوریه، افغانستان و عراق می بینیم. جنایت هایی که مستقیم توسط آمریکایی ها یا دیگران به نیابت از آمریکا انجام می شود، در چارچوب "جنایت علیه بشریت" می گنجد و جنایاتی کم نظیر به شمار می روند که در منطقۀ ما رخ داده است.

روابط برخی کشورها با ایران تحت تاثیر آمریکا و صهیونیست هاست

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح همچنین در خصوص این که آیا هیچ یک از کشورهای منطقه خلیج فارس، تهدیدی برای جمهوری اسلامی به شمار می روند؛ گفت: بعضی کشورهای منطقه، روابطی کاملاً دوستانه با ما دارند، برخی دیگر روابطی برادرانه با ما دارند و روابط برخی کشورها با ما، تا حدودی تحت تأثیر کشورهای بیگانه است. متاسفانه روابط برخی از کشورها با ما کاملاً تحت تأثیر صهیونیست ها و آمریکایی هاست. اما این که این کشورها توان برخورد نظامی با جمهوری اسلامی ایران داشته باشند، کاملاً دور از انتظار است.

آمادگی برای مقابله با هرگونه جنگ به نیابت از آمریکا

وی احتمال این که این کشورها به نیابت از آمریکا دست به جنگ نیابتی علیه ایران بزنند، را محتمل دانست و خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران، خود را برای شرایط مختلف آماده کرده است. ما به عنوان نظامی، وظیفه داریم سناریوهای مختلف را مبتنی بر انواع تهدید آماده داشته باشیم. این مساله بسیار بدیهی است که در همۀ کشورها سناریوهای مختلف پیش بینی می شود و بر اساس آن ها مدل سازی و برای مقابله با هرگونه تجاوزی، برنامه ریزی می کنند، ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم.

اظهارات عجیب در باره بسیج مردمی عراق

"سیطره ایران بر بسیج مردمی عراق" از حرف های عجیب است، هیچ کشوری حق این را ندارد که در مورد سرنوشت کشور دیگر دخالت کند، چگونه عده ای به خود اجازه می دهند که مثلا بگویند مردم سوریه حق این را ندارند که از حکومتشان در برابر تروریست ها و متجاوزین اقدام کنند، درباره عراق نیز همین گونه است، به چه اجازه ای عده ای به خود حق می دهند علیه بسیج مردمی سخن بگویند، بسیج مردمی همان مردم عادی عراق هستند، اشخاصی که دلشان برای کشور و نظامشان می سوزد، پایبند هستند و می خواهند متجاوزین و تروریست ها را از کشور، شهرها و مناطق شان بیرون کنند، این حق مسلم همه مردم و ملتهاست.

معاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت: اگر غیر از این باشد باید در پیشگاه تاریخ پاسخگو باشند، حتما فرزندانشان در آینده انتقاد خواهند کرد که چرا اقدام، تلاش یا ایثارگری نکردید، چرا با تروریست ها برخورد نکردید، بسیج مردمی و مردم عراق که این بسیج جزو آنان است، حق دارند و باید تصمیم بگیرند که در کجا دخالت کنند یا نکنند. به هیچ کشوری این موضوع مربوط نیست، البته از نظر ما که یک دوره جنگ یا دفاع مردمی را در جنگ 8 ساله پشت سر نهادیم، ارزش حضور ایثارگرانه مردم در دفاع، جبهه و جنگ علیه دشمن و متجاوزین را می دانیم.

از کمک به عراق دریغ نمی کنیم 

سردار جزایری درادامه افزود: درباره این شایعه که تصمیم گیری بسیج مردمی عراق در اختیار ایران است، باید بگویم جمهوری اسلامی ایران به لحاظ سطح دولت ها و آحاد مردم ارتباط و نزدیکی فوق العاده ای با کشور عراق دارد، با وجود جنگی که آمریکاییها و صدام و بسیاری از کشورهای متجاوز به این دو کشور تحمیل کردند ما در بهترین حالت با یکدیگر به سر می بریم، البته برخی بسیج مردمی را به دلیل توان بالایش بر نمی تابند و فرافکنی می کنند، جمهوری اسلامی ایران دوست و برادر عراق است، اگر کاری از دستش برآید و کمک بخواهند حتما به عراق کمک می نماید، همانگونه که به سوریه کمک می کند.

بسیج مردمی متعلق به عراق است و دخالتی در آن نداریم

وی تصریح کرد، طبق قانون اساسی و آموزه های دینی وظیفه ماست که از مظلوم در برابر ظالم دفاع کنیم، به این راهبرد بزرگ خود افتخار می کنیم و آشکارا نیز اعلام می کنیم، اما تاکید می کنیم که بسیج مردمی متعلق به عراق، ملت و دولت آن است و ما دخالتی در آن نداریم.

عربستان تدارکاتچی آمریکا برای حمایت از داعش

معاون ستاد کل نیروهای مسلح افزود: درباره مساله سوریه و آتش بس که به شما گفته بودم به آن خوش بین نیستم، باید بگویم آمریکاییها یک پای قضیه در آتش افکنی در منطقه و همچنین در سوریه هستند، داعش زاده تفکرات و اندیشه ها و دکترین های آمریکاست که به تبع آن برخی از کشورها مانند عربستان و دیگران در واقع تدارکات کار را به وجود می آورند.

نیت پشت پرده آمریکا از اعلام آتش بس در سوریه

سردار جزایری گفت: تمام تلاش آمریکا آن است که تا جایی که می تواند به دولت و ملت سوریه ضربه بزند وقتی که چنین دولتی مساله آتش بس را اعلام می کند انسان در نیت پشت پرده آن تردید پیدا می کند متاسفانه این نگرش به نیت آنان، تحلیلی بدبینانه نیست در گذشته هم آتش بس هایی داشتیم که بلافاصله توسط آمریکاییها نقض شده و کوشیدند از آتش بس به نفع تروریست ها و متجاوزین سوء استفاده کنند لذا به نظر من نباید در باره آتش بس هایی که یک طرف آن آمریکا، عربستان یا تروریست ها هستند خیلی خوش بین باشیم و باید مراقبت های لازم را داشته باشیم.

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح خاطرنشان کرد، همین آتش بس فعلی بیانگر آن است که کاملا شکننده و غیر قابل اعتماد است البته هر تلاشی برای مردم سوریه انجام پذیرد که بتواند محل تنفسی برای مردم سوریه باشد و به آنان که مدت های مدید در محاصره بودند کمک کرد و امکانات غذایی، دارویی و سایر امکانات را بتوان به آنان رساند، باید از آن حمایت کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز همین وجه را در پیش گرفته است.