از" سلام بر زندگی" تا" زنده باد بهار"
روز به روز به زمان برگزاری یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری نزدیکتر میشویم و هر چه تنور انتخابات داغتر میشود، شعارهای کاندیدای ریاست جمهوری هم بیشتر میشود.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، به خصوص در انتخابات این دوره که شاهد حضور بیش از بیست نامزد برای نشستن بر جایگاه ریاست جمهوری هستیم و گاها شاهدیم افرادی برای جلب آرای مردم جهت تکیه زدن بر این کرسی تلاش می کنند که همانا مطرح کردن نامشان در این عرصه نشان از عدم عقلانیت لازم دارد، آن هم درشرایطی که کشور بیش از هرچیز نیازمند تصمیمات و عملکرد عقلایی در فضایی داخلی و بین المللی و عرصه های سیاسی و اقتصادی است.
گذشته از تمام این ها شاهد طرح شعارهایی از سوی نامزدهای این دوره انتخابات ریاست جمهوری هستیم که فقط خدا می داند با اعتقاد قلبی و پشتوانه عقلی مطرح می شوند یا برای بر سر زبان انداختن خود و در نهایت دستیابی به صندلی پاستور.
البته داشتن شعار انتخاباتی از سوی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درتمام کشور ها امری مرسوم و طبیعی است و حتی شاید ضروری به نظر رسد؛ چراکه شعار انتخاباتی، شناسنامه یک کمپین و خلاصه شده برنامه های اجرایی هر ستاد انتخاباتی است. یعنی تمام آنچه که به عنوان یک برنامه ۴۰ یا ۵۰ صفحه ای، یا بیشتر و کمتر، توسط یک کمپین انتخاباتی منتشر می شود و کسی هم آن را نمی خواند، در همین یک شعار خلاصه می شود.
باید توجه داشت مهمترین مشخصه یک شعار انتخاباتی این است که مسئله مهم انتخابات را بشناسد و با ساختار زبانی گروه مخاطب خود سازگار نماید.
به مرور شعار های نامزدهای مطرح یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در خرداد ماه ۱۳۹۲ برگزار خواهد شد پرداخته که به شرح زیر است:
*" ائتلاف برای پیشرفت" را ائتلاف سه نفره ولایتی، حداد عادل و قالیباف انتخاب کرده است، البته حامیان ولایتی با شعار" طبیب سیاست آمد" و حامیان قالیباف با شعار" سرباز رهبر، خادم ملت" حمایت خود را اعلام کرده اند.
*محسن رضایی شعار" سلام بر زندگی" را انتخاب کرده است و برنامه هایش برهمین اساس تنظیم می شود.
*محمد سعیدی کیا که وزیر چهار دولت موسوی، هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد بوده می گوید با عنوان" امنیت، آرامش و انسجام ملی، همکاری جهانی در دولت انقلاب اسلامی" کاندیدا می شود.
*" دولت اعتدال" توسط محمد شریعتمداری پیشنهاد شده است.
*وزیر پیشین اطلاعات، حجت الاسلام والمسلمین علی فلاحیان، " ایجاد کشور پیشرفته اسلامی" را هدف خود می داند.
*مصطفی کواکبیان با" دولت اخلاق" ، مخفف اقتصاد پیشرفته، خدمت بی شاعبه، لغو تحریم ها، اصلاخات همه جانبه وقانونمداری آمده است.
*محسن مهرعلیزاده به عنوان یک اصلاح طلب" دولت رفاه" را مطرح کرده است.
*حسن سبحانی هم به عنوان یک نماینده سابق مجلس دم از" دولت قانون" می زند.
*پورمحمدی شعار ستاد خود را" رای حلال" اعلام کرده و می گوید: بنده از دادن شعارهایی که در عرصه عمل پیاده نخواهد شد به شدت اجتناب می ورزم.
*یحی آل اسحاق به عنوان یکی از سه کاندیدای جبهه پیروان خط امام و رهبری که در کنار منوچهر متکی و محمدرضا باهنر مطرح است شعار" اخلاق، اقتصاد، مردم" را به عنوان شعار انتخاباتی خود اعلام کرد.
*محمد رضا باهنر هم با این ادعا که اهل شعار نیستم، گفت: رییس جمهوری که شعار نمی دهد از همه جدی تر است.
*حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن ابوترابی فرد که با شعارهای گفتمان مبتنی بر علم و اخلاق، استفاده از عقل جمعی و گفتمان مبتنی بر مشورت و شعار زیبای" پاک باش و خدمتگزار" در عرصه انتخابات حاضر می شود، می گوید: نگاهم معطوف به شایسته سالاری به معنای واقعی کلمه است.
*خسرو نصیری زاده دبیرکل مجمع متخصصین شعار انتخاباتی" ایران جدید" را پیشانی ستاد انتخاباتی خود می داند.
*سیدمحمدباقر خرازی شعار خود را" پارس اسلامی" مطرح کرده که پارس آن به معنی پیشرفت، آرامش، رفاه، سلامتی منجر به ستایش خداوند است.
*حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه اعلام کانداتوری رسمی خود شعار" دولت تدبیر و امید" را مطرح کرد.
*محمد رضا عارف به عنوان یکی از گزینه های احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات با شعار" معیشت، منزلت و عقلانیت" به میدان آمد.
*علیرضا زاکانی که در حال حاضر نماینده مجلس است عنوان دولت خود را" دولت مردم" خواند.
*احمد زاده کرمانی، رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی هم از" دولت جوان، قانون گرایی و وفاق ملی" می گوید.
*گفته می شود حامیان دولت هم برای انتخابات پیش رو با شعار" زنده باد بهار" به دنبال جلب آرا مردم هستند.
ارسال نظر