واکنش حجتالاسلام طائب به فضاسازی درباره لغو کنسرتها/ میخواهند اذهان را منحرف کنند
نباید دهان منتقدان را بست. مگر اینهایی که به این موضوع انتقاد دارند نماینده بخشی از مردم نیستند؟ خب باید با اینها تعامل کرد نه اینکه دهانشان را بست و گفت حرف نزنید!
ماجرایی که از لغو کنسرت آقایان کیهان کلهر و شهرام ناظری در شهرستان نیشابور و محدود کردن اداره اماکن نیروی انتظامی در فرایند صدور مجوز برگزاری کنسرت شروع شده و به دیدگاههای حجتالاسلام علمالهدی در خطبههای نماز عید فطر مشهد و برگزار نشدن کنسرت آقای سالار عقیلی در شهرستان سبزوار ختم شد، گویا قصد پایان یافتن ندارد. وزیر ارشاد بعد از این ماجراها اعلام کرد: هرچند منع قانونی در برگزاری کنسرت در مشهد وجود ندارد اما به احترام دیدگاههای نماینده ولی فقیه از برگزاری کنسرت در مشهد خودداری میکنیم.
روحانی: وزیر ارشاد نباید عقبنشینی کند
اظهارات روز گذشته آقای حسن روحانی اما به آتش زیر خاکستر این شعله دمید تا همچنان موضوع را در تیتر رسانهها نگاه دارد. به گزارش ایسنا، رییسجمهور که به مناسبت روز پزشک در جمع جامعه پزشکی کشور در مرکز همایشهای بینالمللی ابوریحان حضور یافته بود، با اشاره به حاشیههای ایجاد شده درباره برگزاری کنسرتها در کشور گفت: یک جا میخواهد کنسرتی برگزار شود، مجلس قانون گذاری شکل میگیرد در حالی که ما مجلس شورای اسلامی داریم و هرکسی که صبح بیدار میشود و یک تریبون پیدا میکند نمیتواند قانونگذاری کند و وزیر نیز نباید تبعیت کند چرا که وزیر باید تابع قانون باشد.
روحانی در ادامه با گره زدن این اتفاقات به نام بیقانونی، به طور تلویحی کنایههایی را هم به حجتالاسلام والمسلمین علمالهدی داشت: بیقانونی بهنام دین و دلسوزی بدتر است. افتخار ما این است که کشورمان کشور قانون است و امام (رحمهالله علیه) بارها بر اینکه حکومت اسلام و جمهوری اسلامی حکومت قانون است تاکید کردند چرا که اگر قانون زیر پا رود سنگ روی سنگ بند نمیشود.
رییسجمهور در ادامه، از وزیر ارشاد هم حمایت کرد و گفت: از نظر من هیچ وزیری دربرابر هیچ فشاری نباید کوتاه آید و عقبنشینی کند. اگر قرار است قانونی وضع شود باید از طریق مجلس اقدام شود و مراحل خود را در شورای نگهبان طی کند و در نهایت رییسجمهور آن را ابلاغ کند تا عملی شود.
روحانی در نهایت در ادامه حرفهایش ترجیح داد رسانهها را هم دوباره بنوازد: نقدهای غیرمنصفانه علیه دولت را تحمل و کمکم به آنها عادت کردهایم. شرایط طوری شده است که وقتی یک روز حرف بدی در رسانهها نوشته نمیشود تعجب میکنیم که گویا به مرخصی رفتهاند.
میخواهند اذهان عمومی را منحرف کنند
برای بررسی این موضوع سراغ حجتالاسلام والمسلمین مهدی طائب رفتیم؛ فردی که در کارنامه علمی و فقهی خود، سابقه برگزاری کرسی فقه رسانه را دارد. طائب با اشاره به دیدگاههای روز گذشته رییسجمهور، اساساً دمیدن به موضوع لغو کنسرتها و تبدیل کردن این موضوع به موضوع اصلی کشور را نوعی رفتار انتخاباتی در یک سال آخر ریاست جمهوری توصیف کرد و گفت: آقای روحانی وعدههایی داده و هدف اصلی دولت خود را حل و فصل مساله هستهای و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم قرار داده بود. حالا به نظر میرسد به دلیل محقق نشدن این اهداف، جریانی سعی دارد اذهان عمومی را از موضوع اصلی منحرف کرده و موضوعات دیگری را به جریان اصلی تبدیل کند.
وی با تاکید بر اینکه موضوع کنسرتها و مشکلاتی که از این ناحیه در یکی از نواحی کشور رخ داده است از همین نوع است، گفت: تا پیش از این برگزاری کنسرتها، هرچند بعضاً با حاشیهها و مشکلاتی همراه بود اما مشکل خاصی نداشت. این موضوع همچنین هیچگاه مساله و بحران اول و اصلی کشور هم نبوده است. حالا هم به نظر میرسد قصد دارند تا در آخرین سال ریاست جمهوری آقای روحانی هم اذهان عمومی را از مسائل اصلی منحرف کنند و هم به بهرهبرداری از این موضوع، آن را تبدیل به حربهای برای استفاده انتخاباتی و همراهی بخشی از جریانهای فرهنگی و هنری کشور کنند.
دهان منتقدان را نبندید
حجتالاسلام والمسلمین طائب با اشاره به سخنان روز گذشته رییسجمهور و مواضع وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه دولت مسوول رفع التهاب و تنش از جامعه است، گفت: در حال حاضر نه تنها این اتفاق نمیافتد بلکه رییسجمهور و مسوولان دولتی خود به التهاب موجود در جامعه دامن میزنند. به نظر من راه حل این قضیه این است که وزیر ارشاد در یک گفتوگوی رو در رو با منتقدان این قضیه در خراسان بنشیند و انتقادات آنها را شنیده و با تعامل با یکدیگر این موضوع را در یک نقطه حل کنند نه اینکه از تریبون رسانهها به این التهاب دامن بزنند.
طائب افزود: نباید دهان منتقدان را بست. مگر اینهایی که به این موضوع انتقاد دارند نماینده بخشی از مردم نیستند؟ خب باید با اینها تعامل کرد نه اینکه دهانشان را بست و گفت حرف نزنید!
به هسته اصلی فرهنگ هم توجه کنید
مدرس درس خارج حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه در برگزاری کنسرتها باید اصول و ضوابط شرعی نیز رعایت شود، افزود: به هر حال این موضوع ملاحظات شرعی خاصی دارد که باید آنها هم مورد لحاظ قرار گیرد. تشخیص این مساله در قانون به ارشاد واگذار شده است در حالی که تشخیص فقهی، متخصص و کارشناس خبره خاص خود را میطلبد. این خودش یک اشکال ساختاری است که بعضاً برخی مشکلات از این ناحیه صورت میگیرد و طبعاً برای حل مشکل، باید ریشهای با آن برخورد کرد.
طائب همچنین گفت: به هر حال باید این موضوع را هم مد نظر داشت، کنسرتها هرچند با مجوزهای قانونی برگزار میشدند و هنوز هم میشوند ولی هیچ وقت نقطه کانونی فرهنگ ما نبودهاند. بر همین مبنا نباید از این نکته غافل شد که تپش و هسته اصلی فرهنگ عمومی ما در کنسرتها نیست. این کانون در جای دیگری است که باید آن را مورد توجه بیشتر قرار داد. اتفاقی که در سیاستگذاری مدیران فرهنگی افتاده است آن است که از حدود 2 دهه قبل این هستهها آرام آرام از مسجد به فرهنگسراها منتقل شد. سوالی که اینجا بدون پاسخ مانده است این است که آیا فرهنگسراها الان توانستهاند کانون فرهنگ شده و نقش مساجد را در 2، سه دهه قبل ایفا کنند؟ بر همین مبنا باید مداقه داشت که در بعضی موارد داریم چه ضریبی به موضوعات میدهیم و توجه بیش از حد بذل آنها میکنیم و در کنارش از چه موضوعات دیگری غافل میشویم.
ارسال نظر