اختصاصی پارس؛
تحلیل یک نهاد ایرانی از بندهای مهم پیشنویس وحدت ملی در یمن/ آلترناتیوی برای شکست مذاکرات کویت
با این اقدام، انصارالله درصدد جلب تعدادی از سیاسیون مورد حمایت عبدالله صالح است. در نتیجه این امر انصارالله در داخل یمن با مقبولیت بیشتری نسبت به گذشته توان سیاسی خود را به منصه ظهور میرساند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یمن روزهای پرالتهابی را در عرصه سیاسی میگذراند. مذاکرات سیاسی در کویت با موانع زیادی روبهرو شده است و طرف ریاض با زیادهخواهی درصدد امتیازگیری از طرف مقابل است. هیئت ریاض بهسرکردگی سعودیها تنها به این نکته توجه دارد که انصارالله و نیروهای مردمی را بهعنوان نیروهایی معرفی کند که درصدد مانعتراشی برای رسیدن به یک توافق هستند.
به گزرش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، در مذاکرات کویت، انصارالله عزم جدی برای رسیدن به مصالحه و پیشنویس بیانیهای در نظر گرفته بود، اما طرف ریاض با کارشکنی مانع رسیدن به یک توافق بین طرفین شد. در همین راستا انصارالله در روزهای اخیر با حزب کنگره مردمی توافقی را به امضا رساند که این توافق میتواند در آینده سیاسی و حتی میدانی یمن تأثیرگذار باشد.
بندهای مهم پیشنویس بین انصارالله با حزب کنگره مردمی
الف) شورای عالی سیاسی متشکل از ۱۰ عضو است که هر یک از گروههای کنگره مردمی یمن و متحدانش و همچنین انصارالله بهصورت مساوی ۵ عضو در آن دارند و هدف از تشکیل این شورا نیز این است که تلاشها برای مبارزه با تجاوز سعودیها و همراهان آن هماهنگتر شود. همچنین از طریق این شورا برای اداره یمن در بُعد سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی، اداری، اجتماعی و دیگر ابعاد بر اساس قانون اساسی تلاشهایی همسو صورت خواهد پذیرفت. این شورا میتواند برای مدیریت کشور و مقابله با تجاوز به یمن، تصمیمگیری و لوایحی را تصویب کند.
ب) ریاست این شورا نیز بهصورت دورهای میان کنگره ملی یمن و انصارالله تعویض میشود و همزمان گروه دیگر نیز بهعنوان نائب رئیس شورا فعالیت میکند.
ج) این شورا یک دبیرکل خواهد داشت که وظایف آن از سوی شورای سیاسی تعیین خواهد شد.
د) شورای سیاسی وظایف خود را برای مقابله با تجاوز و مدیریت کشور و همچنینترسیم سیاست کلی دولت بر اساس قانون اساسی برعهده میگیرد و با انتشار بیانیه آنرا اعلام میکند.
یک نهاد ایرانی که در مورد تحولات منطقه فعالیت می کند در رابطه با بندهای مهم این بیانیه معتقد است:
۱- حزب کنگره مردمی به ریاست علی عبدالله صالح از احزاب مهم یمن است. بنابراین توافق بین انصارالله و کنگره مردمی وزنه مهمی برای انصارالله محسوب میشود و این شائبه که انصارالله قایل به همکاری با هیچ گروهی نیست از بین میرود. عدهای از معاندان انصارالله با اینترفند که انصارالله درصدد تصرف یمن به نفع خود است و خواستار مشارکت هیچ گروهی نیست، این گروه را عامل برهم زننده مذاکرات اخیر میدانستند.
۲- با این اقدام، انصارالله درصدد جلب تعدادی از سیاسیون مورد حمایت عبدالله صالح است. در نتیجه این امر انصارالله در داخل یمن با مقبولیت بیشتری نسبت به گذشته توان سیاسی خود را به منصه ظهور میرساند.
۳- از آنجایی که حزب کنگره مردمی همراه انصارالله در مذاکرات سیاسی حضور دارند، توافق دو طرف (انصارالله و کنگره مردمی) نشاندهنده این امر است که انصارالله و کنگره مردمی همچنان با هم توافق دارند و با توجه به شکست مذاکرات اخیر در کویت این همبستگی همچنان در بین گروههای مردمی و احزاب یمنی وجود دارد.
۴- انصارالله این توافق را بهعنوان آلترناتیوی برای شکست مذاکرات کویت میداند. با توجه به کارشکنی هیئت ریاض در مذاکرات سیاسی کویت، انصارالله علناً به این امر پی برده است که نمیتوان به این مذاکرات خوشبین بود و این مذاکرات تنها عاملی برای فریب افکار عمومی است.
۵- انصارالله بهدنبال تحقق گروه یا شورایی است که بهوسیله آن بتواند امورات دولتی را به نحو احسن انجام دهد. وظیفه این دولت علاوه بر بررسی مشکلات داخلی، پیگیری مسایل امنیتی و احقاق حقوق مردم یمن در عرصه بینالملل بهخاطر تجاوزات رژیم آل سعود است.
بر اساس گزارش خبرنگار پارس، محافل داخلی یمن معتقدند، توافق مزبور سبب انسجام گروههای داخلی یمن در برابر بازیگران خارجی و ناامیدی طرف سعودی برای دستاندازی به منافع ملت یمن میشود.
ارسال نظر