پایگاه خبری تحلیلی «پارس» - «دکتر عبدالرضا عزیزی» نماینده مستقل دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیروان در استان خراسان شمالی و عضو هیئت‌رئیسه فراکسیون اعتدال (مستقلین) مجلس در گفتگویی اختصاصی با «پارس» در واکاوی تشکیل فراکسیون اعتدال گفت:

پارس: نظر حضرت‌عالی راجع به تشکیل فراکسیون اعتدال چیست؟ تعداد اعضای این فراکسیون چند نفر خواهد بود؟

فراکسیون ما اعتدال نیست، بلکه فراکسیون مستقلین است. البته تا الآن عنوان فراکسیون مشخص نشده است؛ اما فعلاً تحت عنوان فراکسیون مستقلین است. عنوان فراکسیون در آینده ممکن است بر اساس نظری که کلیه اعضای مستقلین داشته باشند، تغییر پیدا کند؛ بااین‌حال فعلاً فراکسیون مستقلین اطلاق می شود. تعداد اعضای فراکسیون نیز تا حال حاضر بر اساس تعداد امضاهایی که جمع‌آوری‌شده، هشتاد نفر است. جلسه فراکسیون با چهل‌وپنج نفر تشکیل شد؛ اما بعد از جلسه، اساس نامه فراکسیون را سی‌وپنج نفر دیگر نیز امضاء دادند.

پارس: اعضای فراکسیون امید معتقدند که اعضای فراکسیون شما با لیست امید به مجلس آمده اند ولی در مقطع فعلی خلاف اخلاق سیاسی رفتار می کنند. همچنین آقای دکتر محمود صادقی از اعضای برجسته فراکسیون امید معتقد است که اعضای فراکسیون اعتدال از ترس رد صلاحیت فراکسیون امید را ترک کردند؟

بنده خود به‌عنوان کسی که در مجلس نهم حضور داشتم و الآن نیز که در مجلس دهم حضور دارم، در هیچ‌یک از این دو مجلس در هیچ لیستی نبودم و یک مستقل واقعی بودم. بنده به‌عنوان عضو هیئت‌رئیسه فراکسیون مستقلین، نه در مجلس گذشته و نه در مجلس حاضر عضو هیچ لیستی نبودم و مستقل مستقل بودم. آقای دکتر تابش از اعضای فراکسیون امید است و چندین دوره نیز نماینده مجلس شورای اسلامی بوده، آیا ایشان رد صلاحیت شده است؟ انسان نباید مشکلات خود را به گردن اجتماع و دیگران اندازد.

نقش آقای دکتر لاریجانی در این فراکسیون چیست؟ آیا پدر معنوی فراکسیون هستند یا عضو فراکسیون هم می شوند؟

هر یک از سه فراکسیون موجود مجلس شورای اسلامی؛ هم فراکسیون مستقلین، هم فراکسیون ولایت و هم فراکسیون امید به آقای دکتر لاریجانی ارادت دارند. دویست و سی‌وهفت رأیی که نمایندگان مجلس به ایشان دادند، به معنای پذیرش وی از سوی هر سه فراکسیون مجلس است. مدیریت، توانمندی و ولایتمداری آقای لاریجانی برای ما ارزشمند است.

پارس: آیا بر اساس اساس نامه فراکسیون مستقلین (اعتدال)، عضویت در فراکسیون های دیگر امکان پذیر هست یا خیر؟

عضویت اعضای فراکسیون مستقلین در فراکسیون های سیاسی دیگر ممنوع است؛ اما عضویت در فراکسیون-های غیرسیاسی اشکالی ندارد. طبق اساس نامه فراکسیون کسی که در فراکسیون مستقلین عضو می شود، حق ندارد در فراکسیون های سیاسی دیگری عضو شود؛ اما در فراکسیون های غیرسیاسی همچون فراکسیون های مبارزه با مواد مخدر و حمایت از معلولین می توانند عضو شوند. هرکسی با چشمان باز اساس نامه فراکسیون را امضا کرده است.

پارس: فراکسیون مستقلین (اعتدال) احتمالاً فراکسیون سوم مجلس را تشکیل خواهد داد؟

امیدواریم که فراکسیون اول مجلس شورای اسلامی را تشکیل دهد. فعلاً هیئت‌رئیسه موقت فراکسیون مستقلین و اعضای فراکسیون با تعداد هشتاد نفر تشکیل‌شده است و بعد از تعطیلات مجلس قطعی خواهد شد. ما خود نیز انتظار نداشتیم که این تعداد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از فراکسیون مستقلین حمایت و طرفداری کنند؛ لذا به‌جای فراکسیون سوم، امید اول شدن این فراکسیون وجود دارد.

پارس: استقبالی که از فراکسیون مستقلین (اعتدال) باوجود فراکسیون امید و ولایت شده، حامل چه پیامی است و چه پیامدهایی در مجلس شورای اسلامی می تواند داشته باشد؟

ما طبق اساس نامه و مرام نامه فراکسیون دور از تنش های سیاسی هستیم. این فراکسیون تابع ولایت و ارزش ها است. هر جا لازم باشد با فراکسیون امید و فراکسیون ولایت مذاکره خواهیم کرد. فراکسیون مستقلین هر جا تعامل با دولت لازم باشد، با دولت تعامل خواهد کرد و جاهایی که نیاز به برخورد باشد، این فراکسیون برخورد خواهد کرد؛ لذا فراکسیون یک روحیه استقلال طلبی دارد.

پارس: اگر عنوان فراکسیون تحت عنوان «اعتدال» انتخاب شود، با توجه به اینکه شعار دولت تدبیر و امید نیز اعتدال بوده است، چه نسبتی با دولت خواهد داشت؟

فراکسیون ما مستقل است و وابسته به‌جایی نیست. این فراکسیون نه به دولت و نه به فراکسیون های دیگر وابستگی ندارد؛ لذا فعلاً نیز عنوان فراکسیون مستقلین است تا اینکه اعضای فراکسیون در رابطه با عنوان فراکسیون تصمیم گیری خواهند کرد.

پارس: طبق اخبار منتشرشده در روزهای گذشته، مطرح‌شدن عنوان «اعتدال» بر فراکسیون شما بر چه مبنایی بوده است؟

این فراکسیون فعلاً تحت عنوان فراکسیون مستقلین است و عنوان و هیئت‌رئیسه آن نیز فعلاً موقت است. عنوان فراکسیون، اعضای شورای مرکزی و هیئت‌رئیسه بعد از تعطیلات مجلس شورای اسلامی قطعی خواهد شد.

پارس: آقای دکتر اهداف تشکیل این فراکسیون را نیز توضیح بفرمایید؟

اهداف این فراکسیون طبق اساس نامه عبارت  است از اینکه تابع ولایت و منویات مقام معظم رهبری و دور از تنش های سیاسی است. فراکسیون مستقلین در جهت معیشت مردم و حمایت از تولید حرکت خواهد کرد. حمایت از اقتصاد مقاومتی نیز از اهداف دیگر آن است. تعامل با فراکسیون های دیگر مجلس شورای اسلامی درجاهایی که لازم باشد، انجام خواهد گرفت. این فراکسیون در جهت تعامل با دولت حرکت و در مواقع لزوم برخورد خواهد کرد. این موارد در اساس نامه و مرام نامه فراکسیون قیدشده است.