حجت‌الاسلام علی رازینی معاون حقوقی و توسعه قضایی سابق قوه قضائیه درباره مسئله حقوقهای حرام و لزوم برخورد با این مسئله، اظهار کرد: کسانی که برخلاف ضوابط و قوانین دریافتهایی داشتند، می‌تواند مصداق اختلاس باشد و مجازات کیفری دارد. این اشخاص در هر اداره‌ای باید شناسایی و معرفی شوند و دستگاه قضائی مطمئناً با آنها قاطعانه برخورد می‌کند. اموال به‌ناحق گرفته شده را برمی‌گرداند و مجازات لازم را در مورد این افراد انجام می‌دهد.

حجت‌الاسلام رازینی با بیان اینکه این مجازات در صورتی است که این مبالغ بصورت غیرقانونی پرداخت شده باشد، خاطرنشان کرد:  برخی از  این پرداختها به‌لحاظ ضعف مقررات یا خلأها و ابهاماتی که قوانین دارد، در قالب قانونی پرداخت شده اما مبالغ زیادی بوده است. در واقع قانون به‌گونه‌ای است که سوءاستفاده را نبسته و اختیاراتی برعهده مسئولین گذاشته و از آن اختیارات می‌توان اقدامی انجام داد که با مصالح نظام هماهنگ نیست.

وی افزود: در اینجا مسئولین باید خلأها را برطرف کنند. اگر به مدیری در اداره‌ای اختیار داده شده که بدون ضابطه پرداختهایی در قالب پاداش و... داشته باشد باید ضابطه‌مند شود و در کوتاه‌ترین مدت این ضوابط پرداختی اصلاح شود.

حجت الاسلام رازینی با تأکید بر اینکه نباید با گروه دوم مانند گروه اول برخورد شود، گفت: باید از راهای قانونی پولهای به‌ناحق گرفته شده برگردانده و ضوابط اصلاح شود.

معاون حقوقی سابق قوه قضائیه با بیان اینکه طبیعتاً دستگاه قضایی با مسائل کیفری برخورد می‌کند، متذکر شد: کسانی که از بیت‌المال برداشت کردند قانون این مسئله را اختلاس نام‌گذاری کرده و برای آن مجازات تعیین کرده است. مسئولین ذیربط در هر اداره‌ای متخلفین را معرفی کنند و مانند گذشته در این زمینه قاطع برخورد کنند.

حجت‌الاسلام رازینی درباره بیانات رهبر معظم انقلاب که یکی از علل وقوع پدیده زشت حقوقهای نامشروع را آسیبهای ناشی از «مستی اشرافی‌گری» دانستند، خاطرنشان کرد: هرچه رابطه مسئولین با مردم نزدیک‌تر شود و مسئولین هم با مردم صمیمی‌تر باشند، زمینه‌ای خواهد بود که اخلاقهای نامناسب در مسئولین رشد پیدا نکند.

عضو سابق مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه بزرگان دین ما زندگی‌شان را شبیه زندگی مردم مستضعف اداره می‌کردند، گفت: در احادیث معصومین(ع) هم هست که مسئولین امر موظف‌اند زندگی‌شان را مانند عامه مردمی که مستمند هستند تنظیم کنند. اگر این مسئله رعایت شود، برکات زیادی دارد و جلوی اخلاقیات ناشایست را می‌گیرد.