سردار جلالی: با فشار دکمهای میتوانند به زیرساختهای ما حمله کنند
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: تجهیزات و امکاناتی که برای تجهیز و ارتقای زیرساخت های سایبری کشورمان نیاز داریم از خارج تهیه می شود و در این تجهیزات ایمپلنت هایی کاشته اند که هر لحظه با فشار دکمه ای می توانند به همه زیرساخت های ما حمله کنند.
غلامرضا جلالی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما نفوذهای بیگانگان در سه ماهه اخیر را در شبکه سایبری کشور را سطح پایین و بی ارزش عنوان کرد.افزود: نفوذهایی که در ماه های اخیر انجام شد بیشتر شبیه یک نوع دیفیس کوچک است که البته برای ما فقط ایجاد هشدار می کرد.
وی ادامه داد: با تمام تدابیر امنیتی که اندیشیده شده و در حال اجراست باز هم احتمال تکرار چنین حملاتی وجود دارد زیرا زیرساخت های نرم افزاری ما هنوز با اشکالاتی همراه است.
سردار جلالی با بیان اینکه مسئول امنیت هر زیرساختی مسئول آن زیرساخت است، ادامه داد: از وظایف سازمان پدافند غیرعامل، ایجاد امنیت آشکار، امنیت پنهان، ایمنی و مقابله در برابر تهدیدات کشور علیه کشور است که در بخش امنیت آشکار، پلیس فتا و در بخش امنیت پنهان وزارت اطلاعات در مقابل حرکت های جاسوسی فعالیت می کنند.
سردار جلالی گفت: از سال 90 قرارگاه پدافند سایبری راه اندازی شد تا عملیات سایبری کشور را فرماندهی و نظارت کند.
وی ادامه داد: ازجمله فعالیت های این قرارگاه، کنترل تهدیدات علیه کشور و آمادگی های لازم و پایش، رزمایش و انجام آزمایش های مربوط است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل آخرین نمونه تهدیدات کشور به کشور را ویروس استاکس نت بیان کرد و به نقل از مقام معظم رهبری گفت: بهتر می بود در مقابل این نفوذ و تهدیدات شکایتی مطرح می شد که متأسفانه نشد.
سردار جلالی با ابراز تأسف افزود: تجهیزات و امکاناتی که برای تجهیز و ارتقای زیرساخت های سایبری کشورمان نیاز داریم از خارج تهیه می شود و باز هم جای تأسف دارد که در این تجهیزات ایمپلنت هایی کاشته اند که هر لحظه با فشار دکمه ای می توانند به همه زیرساخت های ما حمله کنند.
وی ادامه داد: عکس العمل ما در مقابل چنین جنایت و نبرد پنهانی باید برخورد باشد و در این راستا اصل پرونده های شکایتمان را به وزارت خارجه ارسال کرده ایم و گویا آنها در حال بررسی هستند.
سردار جلالی افزود: رویکرد دستگاه های اجرایی کشورمان بیشتر به سوی کشورهای غربی است در حالی که بسیاری از تجهیزات مورد نیاز را در کشورمان می توانیم تولید کنیم.
وی گفت: تنها در یک مورد آن هم نرم افزار مورد نیاز بانک مرکزی بود که مجبور بودیم به سراغ یک شرکت آمریکایی برویم اما این اقدام خیلی زود لغو شد زیرا با این اقدام ریز تمام داده ها و پرداخت ها و دریافت ها دو دستی تقدیم شرکتی آمریکایی می شد و این اصلاً خوشایند نبود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: ما نباید تعهداتی بدهیم که گستره نظارتی غربی ها بر ما بیشتر شود.
سردار جلالی با بیان اینکه تمام کشورها سرمایه خود را دسته بندی می کنند و در شبکه های کوچکتری در قالب درون شبکه ای تحت عنوان شبکه ملی اینترنت مورد استفاده قرار می دهند گفت: ما هم باید در شبکه اینترنت جهانی شبکه ملی اطلاعات ایجاد کنیم تا اینگونه بتوانیم سطح امنیت اینترنت را بالا ببریم.
علیرضا کریمی کارشناس حوزه امنیت سایبری هم مهمترین چالش این حوزه را ناهماهنگی میان دستگاه های فعال در این زمینه و مهاجرت نیروهای متخصص عنوان کرد.
او ادامه داد: تا زمانی که حمایت مستمر و مکفی از سوی دولت بر فارغ التحصیلان دانشگاه ها صورت نگیرد شاهد آنیم که بسیاری از نیروهای انسانی که در دانشگاه ها پرورش می یابند مهاجرت می کنند.
سردار جلالی هم گفت: اعتقادی به مهاجرت نیروی انسانی ندارم زیرا بیش از 350 هزار نفر فارغ التحصیل در این حوزه داریم که آمریکایی ها و صهیونیست ها این تعداد را سرمایه های نهفته ایران می دانند.
او ضعف های حوزه سایبری را نبود زیرشاخه ها و رشته های مورد نیاز پدافند سایبری در دانشگاه ها عنوان کرد و افزود: با مکاتبات انجام گرفته با وزارت علوم، بر آنیم که این ضعف را تبدیل به قوت کنیم.
ارسال نظر