دبه کردن از ارکان سیاست خارجی امریکا است
آمریکایی ها پس از مذاکرات هسته ای نشان دادند که می خواهند پای ایران را به برجام دو و سه نیز باز کنند که این برجام ها شامل مذاکرات موشکی و حقوق بشر می باشد. رهبر انقلاب به جد به مسولین هشدار دادند که ایران تنها در مورد هسته ای با غرب سر میز مذاکره می نشیند.
پس از به پایان رسیدن مذاکرات هسته ای جوی در کشور و بین مردم حاکم شد که اقتصاد کشور دیگر دوران نا به سامانی اش را به پایان رسانده و با لغو تحریم هایی که آمریکا تعهد داده بود، باعث می شود چرخ زندگی مردم بهتر بچرخد. اما با گذشت زمان مردم به تدریج احساس کردند که برجام در واقع یک بهانه و برنامه سیاسی از طرف آمریکا بوده است تا از طریق آن راه را برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی هموار کند.
مقام معظم رهبری قبل از به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته ای به سرعت پی به نیت شوم آمریکایی ها پی بردند و در سخنرانی که درباره مذاکرات لوزان صورت گرفت، فرمودند: «به مسئولین تذکردادهایم به هیچ وجه نباید اجازه داده شود به بهانهی نظارت،حریم امنیتی و نظامی کشور نفوذ شود. مسئولین نظامی مأذون نیستند به بهانهی بازرسی، بیگانگان را به حریم امنیتی کشور راه دهند یا توسعه دفاعی کشور را متوقف کنند»
حال با مدت زمانی که از صحبت های رهبر انقلاب گذشته مسولین نیز به این باور رسیده اند که آمریکا قصد دارد به صورت مرحله ای و تحت عنوان مذاکره اقدام به بر اندازی و خلع سلاح جمهوری اسلامی کند اما یرای دولتمردان دولت یازدهم سخت است به زبان بیاورند که آمریکایی ها ایران را بازیچه اهداف خود کرده اند.
زمانی که سیف رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت: «برجام تاکنون «تقریباً هیچ» دستاورد اقتصادی برای ایران نداشته است» جنجالی را در بین دولتمردان دولت یازدهم به پا کرد که همواره مسولین سعی کردند به روش های مختلف اظهار نظر رئیس بانک مرکزی را توجبه کنند.
این روزها اما مقامات مختلف آمریکایی هر کدام در رابطه با برجام و گامهای بعدی خود علیه ایران، سخنانی را مطرح میکنند. حتی وزیر انرژی آمریکا در اظهار نظری عجیب گفته است که پاره کردن برجام توسط رئیس جمهور بعدی کشورش امکانپذیر است. در واقع این چندمین باری است که چنین مسائلی مطرح میشود و به نظر میرسد این گفتهها پیش زمینهای برای عمل نکردن به تعهدات است، اگر چه امروز هم که برجام پاره نشده آمریکا به تعهداتش عمل نمیکند.
آمریکایی ها از به سرانجام رساندن برجام این نقشه را در سر داشتند که به هم پیمانان منطقه ای ایران اینگونه القا کنند که ایران برای حفظ منافع خود حاضر است به پای میز مذاکره بنشیند. البته اگر کار به برجام دو که مذاکرات موشکی و برجام سه که حقوق بشر است، برسد ممکن است هم پیمانان ایران همچون حزب الله لبنان خطر را در منطقه احساس کنند.
خوشبختانه رهبر انقلاب بر خلاف بعضی از مسولین که همچنان به امریکایی ها خوشبین هستند با دید منطقی به قضیه نگاه می کنند و ایشان در سخنرانی های خود اشاره کرده اند که بنده به آمریکایی ها اصلا خوشبین نیستم و محال است که ما سر قضیه امنیتی دفاعی کشور پای میز مذاکره با آمریکایی ها بنشینیم.
اکنون می توان اینگونه استنباط کرد که برجام به نوعی یک نعمت برای کشور بود چرا که با گذشت زمان به مسولینی که به آمریکا و غرب خوشبین بودند ثابت خواهد کرد، بد عهدی و توجیه کردن و دبه کردن، از ارکان سیاست خارجی آمریکا و متحدانش است.
ارسال نظر