اگر در مسیر شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی همراه با عزت و اقتدار حرکت کنیم آنگاه دیگر در هیچ عرصه ای در منجلاب وابستگی به کشورهای بیگانه و استعمارگر گرفتار نخواهیم شد و این مسئله سهم و نقش بسزایی در پیشگیری از وقوع فتنه و توطئه علیه جمهوری اسلامی دارد، بی شک فتنه 88 هم به این دلیل شکل گرفت که برخی اشخاص که مدعی بودند انقلابی اند، شرط رسیدن به منافع خود را در گرو وابستگی به اجنبی می دانستند.

در همین ارتباط «آیت الله عباس کعبی»، عضو مجلس خبرگان رهبری پیرامون موضوع فتنه 88 و شکل گرفتن فتنه ها طی سالهای اخیر با ما به بحث و گفتگو پرداخته است. هم اکنون این مصاحبه تفصیلی را پیش رو دارید.

فتنه ها از جانب خواص دنیا دوست و منفعت طلب اتفاق می افتد

* فتنه بیشتر از جانب عوام بروز می کند یا از جانب خواص؟ ما در سال­های اخیر چه فتنه هایی داشتیم و این نظام مقدس در مجموع چه فتنه ها و توطئه هایی را پشت سرگذاشته است؟

قطعا فتنه ­ها بیشتر از جانب خواص دنیا دوست و منفعت طلب اتفاق می افتد و بعد در میان عوام هم تسری پیدا می کند، در واقع با اقدامات و تبلیغات این خواص، عوام نیز در مسیر غلطی که خواص طراحی کرده اند، حرکت می کنند.

اما در رابطه با این سوال که فرمودید جمهوری اسلامی چه فتنه هایی را از سرگذرانده باید بگوییم که 37 سال است این نظام با طراحی کودتاها و فتنه های مختلف از سوی دشمن روبرو بوده، تحریک صدام برای حمله وحشیانه و همه جانبه به سرزمین ایران و تحریک منافقین و عناصر ضد انقلاب برای به راه انداختن آشوب و غوغای خیابانی تا فتنه 88.

البته بعد از آن ما با فتنه تحریم های اقتصادی، تهاجم فرهنگی و به راه انداختن جنگ نرم روبرو شدیم و همه این موارد تنها بخش کوچکی از فتنه ها و توطئه هایی است که در این سالها باهدف نابودی جمهوری اسلامی از سوی دشمنان ما علیه نظام اسلامی صورت گرفته است.

* چرا فتنه 88 رخ داد؟ چه عواملی در شکل گرفتن فتنه 88 دخیل بود؟

ببینید در پاسخ به این سؤال ابتدا باید یک مقدمه بگویم و آن اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دیگر کشورهای زورگوی منطقه نظیر آمریکا نتوانستند مطامع و منافع خود را در این کشور پی بگیرند. به همین علت از بدو پیروزی این انقلاب از هر ابزاری برای نابودی جمهوری اسلامی استفاده کردند و فتنه ها به راه انداختند.

خوب طبعا فتنه 88 هم سناریوی دشمن برای نابودی این نظام بود البته با این تفاوت که در به راه انداختن این فتنه از عناصر و شخصیت هایی استفاده شد که خودشان ادعای انقلابی بودن داشتند و یا در کنار امام راحل قرار گرفته بودند.

لذا فتنه 88 اتفاق افتاد تا دشمن زهر خود را درست در زمانی بریزد که 85 درصد مردم در انتخابات مشارکت کرده اند. آنها برای هدف قرار دادن این پیروزی از ظرفیت کسانی استفاده کردند که منفعت طلبی و دنیا دوستی و البته قدرت طلبی در رویکرد و عملکردشان نهفته بود.

دشمن با تحت نفوذ قرار دادن این اشخاص درصدد بود تا از افرادی که منتسب به اردوگاه انقلاب بودند برای نابودی این انقلاب و نظام اسلامی استفاده کند اما با هوشیاری رهبر انقلاب نقشه های آنان به سرانجام نرسید و ملت ما دریافتند که نباید بر حرف ها و ظواهر انقلابی افراد تکیه کرد بلکه باید عمق آنها و باطنشان را مورد قضاوت قرار داد و بعد با آنها همراهی کرد. 

لذا فتنه 88 اتفاق افتاد تا دشمن زهر خود را درست در زمانی بریزد که 85 درصد مردم در انتخابات مشارکت کرده اند. آنها برای هدف قرار دادن این پیروزی از ظرفیت کسانی استفاده کردند که منفعت طلبی و دنیا دوستی و البته قدرت طلبی در رویکرد و عملکردشان نهفته بود.

سران فتنه آمادگی داشتند تا نقش سربازان پیاده نظام دشمن را بازی کنند

این اشخاص در زمان انتخابات کاملا آماده بودند تا نقش سربازان پیاده نظام دشمن را بازی کنند چون دشمنان ما از سالها قبل به خوبی روی فکر و ذهن آنها کار کرده بودند به طوری که حتی پیش از اینکه نتایج انتخابات اعلام شود این ها اعلام پیروزی کردند و جشن گرفتند زیرا برمبنای آنچه قدرتهای جهان و دشمنان ما به آنها دیکته کرده بودند، این عناصر فتنه باید اینگونه عمل می کردند تا بعد از اینکه اسم آنها از صندوق بیرون نیامد به بهانه تراشی و فتنه انگیزی روی بیاورند.

* آیا به اعتقاد شما فتنه 88 آثار مثبتی هم داشت؟ ارزیابی شما از این مسئله چیست؟

به جرائت می توان که خسارات فتنه 88 از خساراتی که در دوران جنگ به جمهوری اسلامی تحمیل شد بسیار بیشتر بود. اما در مجموع آثار مثبت این فتنه را می توان در قدرت و بصیرت بالای مردم خلاصه کرد و مردم ما نشان دادند که ظرفیت و قدرت تحلیل شان از بسیاری جهات از نخبگان و خواص بالاتر است، این ها بعد از سخنان رهبری و رهنمودهای ایشان خط خود را از فتنه گران جدا کردند و این نشان می دهد که ولی فقیه در جمهوری اسلامی ایران دارای بیشترین قدرت و تاثیرگذارترین میزان نفوذ است.

 این را هم به خوبی سران فتنه داخلی و هم عوامل خارجی  درک کردند و بعد از آن قضیه بود که دشمنان ما تصمیم گرفتند تحریم ها را به شکل شدیدتر و ظالمانه تر علیه این نظام اعمال کنند هرچند بعدها باز متوجه شدند که این ملت و این نظام آنقدر مقتدر است که در برابر این مسائل نمی کشند زیرا نظام ما پس از اعمال تحریم ها در مسیر خودکفایی و خودباوری قدم گذاشت و منت قدرت های جهان را نکشید بنابراین دشمنان ما تصمیم گرفتند با ایران وارد مذاکره و تعامل شوند تا به این طریق بتوانند ایران را منزوی کنند.

 هرچند که بازهم موفق نبودند. لذا این ها همه از برکات و ثمرات فتنه 88 است که علیرغم تمام فتنه انگیزی هایی که در آن سال علیه نظام ما صورت گرفت بازهم این فتنه اثرات مثبتی برای این انقلاب و نظام در پی داشت.

* مجازات متناسب برای سران فتنه چیست؟ حصر کنونی یا ...؟

باتوجه به جنایات و اقداماتی که سران فتنه علیه امنیت ملی و نظام اسلامی انجام دادند باید متناسب با این اقدامات آنها برای­شان حکم اعدام صادر شود اما گاهی مصالح و رافت و لطف نظام اقتضاء می کند که به گونه ای دیگر عمل کرد.

این ها اگر قرار بود به راستی مجازات شوند، باید بهای سنگین تری را می پرداختند، حصر خانگی کمترین مجازاتی است که برای این اشخاص درنظر گرفته شده و آنها باید از این بابت خدا را هم شاکر باشند.

 

آتش فتنه ای که با روشنگری مقام معظم رهبری خاموش شد

*رهبر معظم انقلاب در مدیریت فتنه 88 چه نکاتی را مدنظر قرار دادند؟

ایشان در همان زمان فرمودند:«فتنه یعنی حادثه ای‌ای غبار آلود که انسان نتواند دوست را از دشمن تشخیص دهد و دریابد که این فتنه از کجا تحریک می‌شود، فتنه‌ها را باید با روشنگری خاموش کرد زیرا هر جا روشن گری باشد دست فتنه انگیز کوتاه می‌شود ... «فتنه» مثل یک مه غلیظ است فضا را نامشخص می‌کند، چراغ مه شکن لازم است که همان بصیرت است». در واقع می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که رهبر انقلاب در آن فضای غبارآلود و مه گرفته که تشخیص حق و باطل سخت بود، با روشنگری و نشان دادن عقبه این فتنه راه را به آحاد جامعه نشان دادند.

در حقیقت اگر این اقدامات مقام معظم رهبری نبود، فتنه 88 می توانست این نظام را از پای دربیاورد اما هوشیاری و تدبیر مقام معظم رهبری سد راه دشمنان و فتنه گران شد. در حقیقت فتنه 88 آتشی بود که با رهنمودها و روشنگری های مقام معظم رهبری خاموش شد. بعد از این هم اگر فتنه ای در این کشور اتفاق بیفتد بازهم رهنمودهای مقام معظم رهبری آب سردی است بر آتش فتنه.

* به نظر شما در این برهه، چه فتنه­ای نظام اسلامی و مسئولان ما را تهدید می کند؟

فتنه وادادگی در برابر غرب و امتیاز دادن به سردمداران غربی مسئولان ما و نظام اسلامی را تهدید می کند. این مسئله یک هشدار جدی است. به تازگی رهبر انقلاب هم از جهاد کبیر و اطاعت نکردن از دشمن سخن گفتند لذا اگر بر مبنای جهاد کبیر و عزت و اقتدار ملی حرکت کنیم بهتر می توانیم در مسیر پیشرفت قدم برداریم، این را مسئولان ما به خوبی باید درک کنند چون هر آن امکان دارد ما به این خاطر اسیر فتنه ای جدید شویم.

کنار گذاشتن فتنه گران از عرصه های تصمیم گیری و تصمیم سازی نظام

*مهمترین شروطی که باعث می شود، بساط فتنه و فتنه گران از نظام اسلامی برچیده شود، چیست و شامل چه مواردی است؟

اگر می خواهیم بساط فتنه و فتنه گران را از این نظام جمع کنیم باید تمامی دستگاه ها و بخش ها و وزارتخانه ها را از حضور افراد نفوذی و فتنه گر پاک کنیم و باید کسانی که در جریان فتنه 88 سکوت کرده و یا موضع شفافی نداشته اند و به اصطلاح دو پهلو حرف زده اند را هم از عرصه تصمیم گیری و تصمیم سازی کنار بگذاریم. این تنها شرط جمع شدن بساط فتنه و فتنه گر از نظام اسلامی است البته شرط دیگر این است که از افراد انقلابی در دستگاه های مختلف و عرصه های مدیریتی استفاده کنیم.