مجموعه قوانین فعلی برگزاری انتخابات؛ پاسخگوی نیازها نیست
رحمانیفضلی به ارائه گزارشی از چگونگی روند برگزاری انتخابات پرداخت و گفت: مجموعه قوانین فعلی انتخابات پاسخگوی نیازها نیست.
عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور در افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از روند برگزاری انتخابات هفتم اسفند و دهم اردیبهشت پرداخت.
وی با عرض تبریک اعیاد شعبانیه و بزرگداشت یاد و خاطره امام خمینی و شهدای دفاع مقدس از رهنمودهای مقام معظم رهبری و همکاریهای رئیس جمهور برای برگزاری انتخابات تشکر کرد.
وزیر کشور با بیان اینکه انتخابات در ایران برگرفته از قانون اساسی و اصل ششم آن است، اظهارکرد: اصل هفتم قانون اساسی مجلس را از ارکان تصمیمگیری در امور کشور میداند.
رحمانیفضلی با بیان اینکه وزارت کشور با نمایندگی از دولت مسئول اجرای انتخابات است اظهار کرد: ما در طراحی انتخابات محکمات شرعی و آموزههای اخلاقی را مبنای خود قرار دادیم و رعایت حقالناس، بیطرفی، استقلال و امنیت کامل انتخابات از برنامههای وزارت کشور بود.
وی با بیان اینکه انتخابات عرصه ظهور و تجلی اراده مردم و حاکمیت است و تمامی تلاشها در راستای ایجاد هرچه باشکوهتر این انتخابات بود تصریح کرد: برای جلوگیری از هرگونه جانبداری جناحی سیاستهای مهمی طراحی شد تا مردم مشارکتی مثالزدنی داشته باشند. انتخابات جز تاییدات فوق و همکاری نهادهای مذکور امکانپذیر نبود.
وزیر کشور در تشریح برنامههای وزارت کشور و سایر نهادها در برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات خبرگان رهبری اظهار کرد: ستاد انتخابات کشور و هیئتهای اجرایی در تاریخ 12 اردیبهشت 94 تشکیل شد و به کمیتههای استانی مصوبات لازم ابلاغ گردید و در طول این مدت 40 جلسه ستاد مرکزی انتخابات تشکیل شد.
رحمانیفضلی با بیان اینکه برای افزایش دانش مجریان برگزاری انتخابات 27 همایش توجیهی در سراسر کشور برگزار شد، خاطرنشان کرد: این جلسات با حضور رئیس و اعضای ستاد انتخابات و 960 هزار دستاندرکار برگزار شد و آزمون جامعی از فرمانداران و بخشداران به عمل آمد.
وی با اشاره به اینکه همزمانی دو انتخابات و شرایط ویژه حضور جریانهای سیاسی، انتخابات را از حساسیت زیادی برخوردار کرد متذکر شد: برای جلوگیری از احتمال اقدامات گروهکهای معاند و تروریستی، اطلس امنیت انتخابات تهیه شد. در حوزههایی که احتمال درگیری و تنش بوده است تمهیدات لازم اتخاذ گردید و ستاد راهبردی امنیت کشور با حضور 250 هزار نفر از نیروهای نظامی و انتظامی شکل گرفت. 40 فروند بالگرد و شناور برای جابهجایی صندوقها در نظر گرفته شد تا از بروز تلفات جانی جلوگیری شود.
وزیر کشور با بیان اینکه بااستفاده از فناوریهای نوین، سامانه هوشمند انتخابات مورد بهرهبرداری قرار گرفت، اظهار کرد: از مجموع 25 فرآیند اجرایی 23 فرآیند احراز هویت، رسیدگی به شکایات و... به صورت رایانهای انجام گرفت.
رحمانیفضلی افزود: تعامل حداکثری با رسانهها به خصوص رسانه ملی در پوشش انتخابات از برنامههای وزارت کشور بود.
وی با اشاره به برگزاری 2 همایش برای استانداران و دستاندرکاران انتخابات با حضور رئیسجمهور و دبیر شورای نگهبان اظهار کرد: دیدار مجریان برگزاری انتخابات با مقام معظم رهبری و توجه به منویات معظمله از برنامههای وزارت کشور بود.
وزیر کشور با بیان اینکه 12 هزار نفر در این دوره انتخابات ثبتنام کردند، اظهار کرد: نسبت ثبتنام کنندگان نسبت دورههای قبل 110 درصد افزایش یافت و 5 هزار و 944 نفر از طرف شورای نگهبان تایید شدند. شورای نگهبان در مسیر تجدید نظر تشریک مساعی بسیاری کرد.
رحمانیفضلی با اشاره به اینکه در مرحله اول انتخابات 33 میلیون و 956 هزار نفر که 62 درصد واجدان شرایط میشدند شرکت کردند اظهار کرد: یکی از ویژگیهای این دوره از انتخابات سرعت عوامل اجرایی در شمارش آراء بود. در جریان این انتخابات 67 میلیون رای شمارش شد و نتایج نهایی در بسیاری از حوزهها 30 ساعت بعد اعلام و منتشر شد.
وی افزود: 48 درصد از شرکت کنندگان زن و 52 درصد مرد بودند، 31 درصد روستائیان و 69 درصد شهرنشین و بیشترین بازه زمانی اخذ رای ساعت 17 تا 19 بود. سرنوشت 159 حوزه در همان مرحله اول تعیین تکلیف شد و انتخاب 67 نفر از نمایندگان به مرحله دوم انتخابات کشیده شد.
وزیر کشور درباره با ترکیب جنسی نمایندگان با بیان اینکه 271 نفر مردو 17 نفر بانوان هستند، درباره منتخب سوم اصفهان (مینوخالقی) خاطرنشان کرد:درباره منتخب سوم اصفهان مطابق اعلام شورای نگهبان اقدامات قانونی انجام شد و با نظر رئیس مجلس پرونده به هیئت حل اختلاف قوا فرستاده شد اما کماکان منتظر حل و فصل قانونی موضوع هستیم.
رحمانیفضلی با بیان اینکه 111 نفر از منتخبان مدرک دکترا، 145 نفر کارشناسی ارشد و 32 نفر مدرک معادل دارند اظهار کرد: در این انتخابات فقط صندوقهای یک حوزه (بندرلنگه) باطل شد که در 9 دوره گذشته میانگین 12 صندوق ابطال میشد.
وی با بیان اینکه مجموعه قوانین فعلی برگزاری انتخابات پاسخگوی نیازها نیست و باید اصلاح شود، اظهار کرد: امیدواریم با اقدامات لازم و تعامل بین دولت یازدهم و مجلس شاهد تدوین قانون جدید انتخابات در مجلس دهم باشیم.
وزیر کشور در پایان با تشکر از شورای نگهبان، مجریان حوزههای انتخابیه سراسر کشور، اعضای ستاد انتخابات وزارت کشور، نیروهای نظامی و انتظامی، اصحاب رسانه و ملت شهیدپرور که حماسهای دیگر رقم زدند گفت: امیدواریم باهمکاری و تعامل جدی با سایر قوا در تحقق آرمانهای شهدا که حافظان انقلاب هستند تلاش کنیم.
ارسال نظر