پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- امید حسینی- پس از گذشت هفتاد سال از جنایت آمریکا در هیروشیما و بمباران اتمی این شهر و قربانی کردن صدها هزار انسان بی گناه که آثار آن هنوز هم باقیست، این شهر میزبان اوباما بعنوان اولین رئیس‌جمهور آمریکا خواهد بود. آمریکایی که اولین و تنهاترین کشوری است که تاکنون از بمب اتم آنهم علیه مردم سایر کشورها استفاده کرده است. و طنز روزگار این است که امروز همین آمریکا، داعیه دار مبارزه با سلاح های اتمی است و به همین بهانه، فشارهای زیادی را علیه کشورمان، حتی علیه برنامه های صلح آمیز هسته ای ما وارد کرده است.

تاکنون درباره علل استفاده آمریکا از بمب اتم علیه ژاپن، حرفهای زیادی شده که برآیند همه آنها، تسلیم کردن ژاپن در جنگ بوده است؛ اما چند سال پیش «گلوبال ریسرچ» گزارش مفصل و مستندی را درباره علل واقعی بمباران اتمی هیروشیما منتشر کرد که حقایق جالبی را درباره این جنایت تاریخی بیان می کرد. نویسنده در ابتدای این گزارش نوشته بود: «من هم مثل همه آمریکایی‌ها فکر می‌کردم که آمریکا به خاطر پایان دادن به جنگ جهانی دوم و نجات زندگی مردم آمریکا و ژاپن، بمب هسته ای را در هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرده، اما بسیاری از مقامات نظامی آمریکا چیز دیگری می‌گویند!»

هیروشیما1

«گلوبال ریسرچ» در ادامه به گزارشات متعدد و اظهارات مقامات مختلف نظامی و سیاسی وقت آمریکا و نیز مورخان و محققان اشاره می‌کند که حرف مشترک همه آن‌ها، این است که ژاپن حتی در صورت عدم استفاده از بمب اتمی هم قطعا تسلیم می‌شده است. حتی دانشمندان آمریکایی خطاب به وزارت دفاع آمریکا هشدار داده بودند که استفاده آمریکا از بمب اتم، علاوه بر آنکه چهره این کشور را در سراسر جهان خدشه دار می کند، در آینده نیز توافق بر سر عدم استفاده از تسلیحات اتمی را در جهان غیرممکن می سازد. با این حال، هیروشیما بمباران شد. چرا؟ 

براساس گزارش محققان و مورخان و اسناد به دست آمده، هدف اصلی آمریکا از بمباران اتمی، چیزی نبود جز ارسال پیام به شوروی! ترومن و مشاورانش عقیده داشتند که انحصار اتمی آمریکا، می‌تواند اهرم فشاری دیپلماتیک در مواجهه با شوروی باشد. در حقیقت بمباران اتمی ژاپن، اولین پرده از جنگ سرد بین آمریکا و شوروی بود.

در گزارش دیگری نقل شده که ترومن سه روز قبل از بمباران اتمی هیروشیما، مطمئن بود که ژاپن بدون بمباران اتمی هم حاضر به صلح است. این را مقامات بلندپایه نظامی آمریکا به رییس جمهور کشورشان گفته بودند. اما صلح و تسلیم شدن ژاپنی‌ها هم مانع بمباران اتمی هیروشیما نشد، چرا که هدف اصلی از این بمباران، فشار به شوروی بود! 

به هرحال هیروشیما، توسط مدعیان حقوق بشر بمباران شد و روز بعد، ترومن رییس جمهور آمریکا رضایتش را از این اقدام جنایتکارانه با این عبارت بیان کرد: «موفقیتی بزرگ و غیرقابل مقاومت!» بی جهت نبود که پرسنل نظامی دخیل در بمباران‌ اتمی هیروشیما و ناکازاکی پس از اتمام عملیات مورد تشویق دولت وقت آمریکا قرار گرفتند!

هیروشیما2

در اثر این بمباران حدود ۲۲۰٬۰۰۰ نفر در هیروشیما و ناکازاکی جان باختند. بیش از نیمی از قربانیان بلافاصله هنگام بمباران کشته شدند و بقیه هم تا پایان سال ۱۹۴۵ بر اثر اثرات مخرب تشعشعات رادیواکتیو جان خود را از دست دادند. 

یک بار دیگر به آمار قربانیان توجه کنید! دویست و بیست هزار نفر انسان. البته این اولین و آخرین باری نبود که آمریکایی ها برای رسیدن به منافعشان جان بسیاری از انسان ها را گرفتند. در ماجرای جنگ عراق نیز، مادلین آلبرایت در یک مصاحبه‌ی تلویزیونی و در پاسخ به این سوال که «تحریم‌ها علیه عراق، باعث مرگ بیش از پانصد هزار کودک عراقی شده» به صراحت گفت: «به نظر ما این بهایی است که ارزشش را دارد!»