پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یاسر جلالی- خبرهایی غیررسمی در مورد جابجایی رئیس صداوسیما منتشر شده که شواهد نشان می‌دهد این تغییر، حتمی است. لذا به نظر می‌رسد ذکر چند نکته لازم است:

۱. تغییرات در همه سطوح حاکمیتی اگر با آسیب‌شناسی دقیق عملکرد گذشته و نیز داشتن برنامه تحولی و کارشناسی شده رو به آینده صورت بگیرد، حتماً مبارک است.

۲. نظارت و ارزیابی مستمر در دوره‌های چند ماهه و در صورت لزوم بازنگری در انتصاب‌های سه و پنج ساله، از ضرورت‌های امروز کشور است.

۳. بسیاری از مسئولینی که حکم پنج ساله می‌گیرند با فرض حداقل ده ساله بودن سمت خود، یک نوع اطمینان خاطر نه مثبت بلکه نابجا و بسیار مهلکی در خود دارند که به شدت نهادهای نظام را در معرض تهدید ناکارآمدی یا حرکت پرسرعت در مسیر غلط قرار می‌هد.

۴. اینرسی عدم تغییر تصمیم و پذیرفتن تمامی هزینه‌ها در مقابل استفاده از گزینه تغییر، موجب اتلاف بسیاری از منابع کشور و تحمیل هزینه کلان می‌شود. فارغ از درست یا نادرست بودن مصداق اخیر، اینکه ملاک مهم «ارزیابی عملکرد»، در مقابل معیارهایی همچون اصرار بر استعفا، شرایط خیلی ویژه شخصی، فشارهای عمومی و...،  اراده جابجایی زود از موعد را ایجاد کرده است، نشان از رشد نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری دارد.

۵. روشی به نام «استعفا» فعلا در کشور به عنوان تهدید و در قالب ابزار کاهش فشار و بازدارنگی استفاده می‌شود؛ در حالی که در شرایط نابسامانی یک مجموعه یا بروز اتفاقات خاص که یک نهاد را در حاشیه‌ها غرق می‌کند، یکی از روش‌های مرسوم در دنیا، استعفای واقعی زودتر از موعد اتمام حکم است.

۶. در بسیاری موارد، تغییر یک فرد اگرچه مؤثر است، اما اتمام کار نیست. تغییر در مدل و الگوی اداره و نیز حاکم کردن یک جمع در قالب اصطلاحا هیئت مدیره، از لوازم تغییر عمیق و اساسی هستند.

۷. در رابطه با صداوسیما در چهار حوزه کلان قانون، ساختار، نیروی انسانی و برنامه‌سازی، نیاز به طرح‌ریزی هوشمندانه و داشتن برنامه کاربردی وجود دارد. باید خیلی زود نه از باب سلیقه‌های متعدد شخصی، بلکه بر اساس یک عقل جمعی و کارشناسانه و عالمانه، چاره کرد.

۸. صداوسیما یکی از چند نهاد حساس انقلاب اسلامی در صحنه جنگ همه‌جانبه جاری علیه نظام است. هم باید توجه کرد که تغییرات متوالی در رأس و بدنه، القای سردرگمی می‌کند؛ و هم ناکارآمدی مدیریتی و اشکال در انجام مأموریت، موضوعیت کارکرد آن را زیر سؤال می‌برد. باید تکانه‌های داخلی و بیرونی در حال اثر روی این نهاد را کنترل کرد و فارغ از گرایشات قبیله‌ای و گروهی، به مدیران و مؤثران آن در راستای تحقق مأموریت خطیری که بر عهده دارند، کمک جدی نمود.

۹. شرایط کشور و محیط پیرامون، بسیار خاص است و این فضا، آرایش جدیدی را در مواجهه با درگیری‌ها و اتفاقات و تهدیدات جدید می‌طلبد. به عبارت بهتر ما به یک نظم جدیدی نیاز داریم که «انقلابی» بودن این نظم، مهمترین ویژگی آن است. تغییرات زودتر از موعد و قبل از پایان حکم در سطوح عالی کشور، از ضروریات امروز کشور است. البته بدیهی است که این تغییرات باید مثبت و تحول آفرین و در راستای بهبود وضعیت باشد.

۱۰. ارکان مهم انتصابی کشور باید در هماهنگی کامل و با تنظیم جایگاه و نسبت خود در پازل راهبری رهبر معظم انقلاب عمل کنند. تحقق این امر در شرایط فعلی خیلی امکان‌پذیر نیست؛ کما اینکه به عنوان مثال در بحث اقتصاد مقاومتی، بسیاری از نهادها نه تنها در مسیر نیستند بلکه خلاف اصول تنظیم شده عمل می‌کنند. تغییرات در سطوح کلان مدیریتی این نهادها، به ویژه ارکان درگیر با ابعاد نرم فرهنگی اجتماعی لازم و ضروری به نظر می‌رسد.