در حالی‌که مقام‌های رسمی کانادا به آرامی در حال مذاکره با مقام‌های ایران برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران هستند، «استفان دیون» وزیر خارجه این کشور گفت که دولت اتاوا، نامیدن جمهوری اسلامی ایران به عنوان دولت حامی ترور را متوقف نمی‌کند.

به نوشته روزنامه کانادایی «نشنال پست» مقام‌های کانادا با همتایان ایرانی خود تاکنون گفت‌و‌گوهایی مقدماتی را در برقراری مجدد روابط دیپلماتیک بین دو کشور آغاز کرده اند و البته این رایزنی‌ها هنوز به سطح سیاسی چون حصول اطمینان از جانب دولت ایران به کانادا در زمینه امنیت دیپلمات‌های کانادایی در داخل این کشور نرسیده است.

بر اساس این گزارش، دلیل دیگر این مسئله نیز گنجانده شدن نام ایران در فهرست جدید دولت محافظه کار قبلی کانادا در زمینه کشورهای حامی ترور است که موجب شده قربانیان ترور و خانواده‌های آن‌ها دعاوی حقوقی را علیه ایران در دادگاه‌های کانادا پیگیری نمایند. در این فهرست البته نام سوریه نیز مشاهده می‌شود.

روز دوشنبه یکی از نمایندگان حزب مخالف محافظه کار این کشور در زمینه این‌که  آیا دولت قصد حذف نام ایران از فهرست کشورهای حامی تروریسم دارد یا خیر، سئوالی را از وزیر خارجه کانادا پرسید. اقدامی که البته با هفته‌ای که حزب محافظه کار این کشور آن‌را «هفته پاسخگویی به ایران» نام گذاری کرده است و ‌آن‌ها قصد دارند دولت لیبرال توصیه نمایند از ایجاد رابطه مجدد با ایران صرف نظر نماید، مصادف شد.

«تونی کلمنت» منتقد روابط خارجی حزب محافظه کار از وزیر امور خارجه این کشورپرسید: «ایران از حامیان برجسته ترور با حمایت از گروه‌هایی چون حزب‌الله و حماس است .آیا دولت لیبرال اقدامی مناسب انجام می‌دهد و ایران را در فهرست کشورهای حامی ترور نگه می‌دارد؟»

 وزیر خارجه کانادا در پاسخ اظهار می‌دارد: «ما فعلا برنامه‌‌ای در برداشتن نام ایران از فهرست کشورهای حامی ترور بر اساس قانون مصونیت دولت نداریم. گنجاندن یا حذف نام ایران در آینده بسته به عملکرد دولت این کشور دارد.»

وی البته به دفاع از برنامه دولت کانادا در تعامل مجدد با ایران پرداخت و تصمیم دولت محافظه کار قبلی را در خروج از ایران «اشتباه» نامید.

دیون در ادامه گفت: «وضعیت حقوق بشر در ایران بهتر نشده است. این مسئله در اسرائیل نیز بهتر نشده است. ما در جایگاهی نیستیم تا به متحدان خود، به منافع کانادا و خانواده‌های ایرانی- کانادایی کمک کنیم و این به دلیل خلا سیاسی است.»