محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کشور در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی تبصره 14 لایحه بودجه سال 95 که به هدفمندی یارانه‌ها اختصاص داشت در سخنانی، گفت: در بند الحاقیه یک این تبصره متصور شده که منابعی حاصل شود در حالی که این بند، نه قابلیت اجرایی دارد و نه عادلانه است.

وی با بیان اینکه اگر بحث عدالت را کنار بگذاریم باید بگویم از نظر دولت حذف یارانه‌ پردرآمدها امکان اجرایی شدن ندارد، افزود: سال گذشته در تبصره 20 قانون بودجه دولت موظف شد یارانه نقدی افراد پردرآمد را حذف کند، دولت بر اساس این تکلیف حدود 4.5 میلیون نفر را از دریافت یارانه نقدی حذف کرد، اما پس از آن بنا بر برخی ضرورت‌ها و ارائه اسناد از طرف برخی خانوارها و نیز توصیه نمایندگان مجلس، متوجه شدیم در حال ظلم به 1.5 میلیون نفر هستیم و باید یارانه آنها را برگردانیم از این جهت مجدداً یارانه نقدی 1.5 میلیون نفر بازگردانده شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کشور تصریح کرد: در حال حاضر مجلس محترم تعدادی را که مجبور شدیم یارانه‌شان را برگردانیم در سطح و سقف 24 میلیون نفر به دولت تکلیف کرده که حذف کند، اگر دولت اقدام به حذف یارانه نقدی آنها نکند و پرداخت صورت گیرد، مجرم تلقی شده و تصرف در اموال عمومی محسوب می‌شود و ما تحت تعقیب قرار می‌گیریم، از مجلس محترمی که تا این حد با دولت همراهی داشته، انتظار نداریم دولت را به خاطر یک اقدام اجرایی در مظان اتهام و جرم قرار دهد و دولت را تحت تعقیب کند.

نوبخت تصریح کرد: با صراحت عرض می‌کنم که اصلا برای دولت اجرایی نیست که یارانه 24 میلیون نفر را حذف کند، شما می‌گویید دولت این کار را انجام دهد، در حالیکه ما قادر نیستیم و اگر هم انجام ندهیم مجرم محسوب می‌شویم، لذا دولت قویا با این پیشنهاد و نحوه توزیع آن مخالف است، زیرا منابعی برای کسب این درآمد وجود ندارد.

وی با تأکید بر اینکه تقاضا می‌کنم چنین تکلیف مالایطاقی را به دولت تحمیل نکنید، غیر از اینکه دولت قادر به حذف یارانه 24 میلیون نفر نیست اظهار داشت: واقعاً از مجلس نهم که حامی افراد کم درآمد است هم این تصور نمی‌رود که در پایان کار خود یارانه نقدی 24 میلیون نفر را حذف کند، در حالیکه شما می‌دانید درآمد 3 میلیون تومانی یک کارمند در شهری مثل تهران زیاد نیست، این فرد نزدیک همین رقم را باید اجاره خانه بدهد و باید هزینه تحصیل فرزندانش را تأمین کند آن هم با همین وضعیت که یک درآمد هم بیشتر ندارد.

سخنگوی دولت در پایان با تأکید بر اینکه اگر دولت یارانه یک کارمند با درآمد سه میلیونی را قطع نکند مجرم است، خاطرنشان کرد: آیا این انصاف است که ما در پایان این مجلس که این همه به دولت کمک کرد، چنین مصوبه‌ای داشته باشد، لذا برای حْسن ختام مجلس محترم تقاضا می‌کنم با پیشنهاد کمیسیون تلفیق مخالفت کنید.

همچنین حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت پس از سخنان نوبخت گفت: ممکن است افرادی باشند که درآمدشان 3 میلیون تومان باشد اما به دلیل مسائلی از قبیل بیماری یا افراد تحت تکفل این عدد نتواند شاخص باشد.

وی افزود: اما از آن طرف هم ممکن است سرپرستان خانواری حقوق‌شان 3 میلیون نباشد که تعدادشان هم خیلی زیاد است و مرتب جهت دریافت یارانه مراجعه می‌کنند، لذا مجلس برای اینکه به اینها کمک کند تا تحت ستم قرار نگیرند، حدی از حقوق را قرار داد که دست کم ماهی 3 میلیون تومان درآمد داشته باشند.

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: مشخص است که نمی‌توان در قانون همه جزئیات را وارد کرد و در این باره دولت و نهادهای حمایتی باید راهکارهایی را ببینند که در صورتی که خانوارهایی که سرپرست آنها بالای 3 میلیون درآمد دارند با حذف یارانه در فشار قرار می‌گیرند از منابع دیگری برایشان جبران شود.