علوی:
دولت برای مسکن محرومان برنامه ندارد
نماینده مردم سنندج با بیان اینکه ارتباط با آمریکا به ما رشد اقتصادی نمی دهد، گفت: از آثاراجرای برجام در استان کردستان چیزی ندیدیم، در کشور نیز اتفاق خاصی رخ نداد. سر سفره مردم چیزی نیامد.
نماینده مردم سنندج در مجلس ادامه داد: مقام معظم رهبری چندی پیش فرمودند که ما روزی ناچار خواهیم شد در چاه های نفت را ببندیم. سال گذشته ما بودجه را با نفت ۵۰ تا ۶۰ دلار و امسال ۳۰ تا ۴۰ دلار بستیم. در حالی که عربستان بودجه خود را با نفت ۲۹ دلار بست که این اقدام عربستان نشان دهنده این واقعیت است که قیمت نفت به زیر ۳۰ دلار کاهش خواهد یافت.
وی تاکید کرد: ایران باید از اقتصاد تک محصولی فاصله گرفته و اقتصاد درون زا را پیگیری کند. تعریف اقتصاد مقاومتی، ریاضت نیست بلکه جلوگیری از افراط و تفریط است. ما چاره ای جز اتکا به تولید داخلی نداریم تا بدین وسیله بیکاری و گرانی را مهار کنیم. اگر قرار بر این است که ما به رشد اقتصادی ۵ درصدی بر اساس نوید رئیس جمهور دست یابیم، باید سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم.
نباید تجربیات تلخ را مجدد تکرار کنیم / ارتباط با آمریکا به ما رشد اقتصادی نمی دهد
عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: ما تجربیات تلخی داشته ایم و نباید تجربیات تلخ را مجدد تکرار کنیم. معتقدم که ارتباط با آمریکا به ما رشد اقتصادی نمی دهد. هرچند که ما باید از این بن بست و شرایط انزوا خارج شویم. بسیار طبیعی است که اگر ما با دنیای خارج ارتباط داشته باشیم، اثربخش است.
وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که ما صادرات را افزایش نداده و واردات را کاهش ندهیم، نمی توانیم سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم گفت: در صنعت خودروسازی میلیاردها تومان سرمایه گذاری شد. رئیس جمهور در فرانسه نیز قراردادی در خصوص خودرو بستند اما این قراردادها فقط در راستای ارزبری و خروج ارز از کشور بود. با این گونه قراردادها نمی توان اقتصاد مقاومتی را اجرا کرد.
علوی اظهار داشت: رشد اقتصادی در کشور ما زیر صفر است و اگر بخواهیم به رشد اقتصادی ۵ درصد برسیم، باید سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم.
عضو فراکسیون رهروان مجلس افزود: اگر امسال مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را به عنوان نام سال انتخاب کردند، به این دلیل است که اقدامات دولت و مجلس به گونه ای نبوده است که این سیاست ها اجرایی شود. باید سیاست های اقتصاد مقاومتی را عملی کرد. اقتصاد درون زا مشکلات بیکاری، رکود را از بین می برد.
استانداران قدرت مانور زیادی برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در استان ها ندارند
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص اقدامات استانداران برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: استانداران در استان ها اختیارات تام ندارند و دست آنها تا حدودی بسته است و هنوز تمرکز در پایتخت وجود دارد و قدرت فائقه در دست مسئولان در مرکز است. بنابراین استانداران قدرت مانور زیادی ندارند تا بتوانند مدیریت عالی در استان داشته باشند.
عضو کمیسیون عمران گفت:در استان کردستان نتوانستیم تولید را فعال کنیم، کارگاه هایی در استان کردستان وجود دارد که بیشتر آنها تعطیل شده و کارگرانشان بیکار شده اند. کارخانه بزرگ تولید نوشابه در استان کردستان وجود داشت که نزدیک عید تعطیل شده و کارگران اخراج شدند. این کارخانه از حیث تامین مواد اولیه و ارائه تسهیلات بانکی دچار مشکل بود. هیچ مسئولی در مورد مشکلات این کارخانه صحبت نکرد.
علوی اظهار داشت: اگر استانداران به صورت جدی وارد حل مشکلات کارخانجات شوند، می توانند با هماهنگی بانک های عامل مشکلات کارخانه ها را حل کنند. متاسفانه استانداران یا نخواستند و یا نتوانستند کاری کنند. خودم سرمایه گذاران زیادی به استان کردستان بردم اما یا اراده ای برای این کار وجود نداشت و یا امکان اجرای پروژه ها نبود و یا تسهیلات لازم در اختیار سرمایه گذاران قرار نگرفت.
از آثار اجرای برجام در استان کردستان و کل کشور چیزی ندیدیم
وی در خصوص تاثیر تصویب برجام بر اوضاع سرمایه گذاری در استان کردستان و وضعیت اقتصادی مردم گفت: ما چیزی ندیدیم، در کشور نیز اتفاق خاصی رخ نداد. سر سفره مردم چیزی نیامد. تنها به لحاظ روانی مردم احساس امنیت کردند اما این امر موجب کاهش رشد تورم و افزایش رشد اقتصادی و ورود سرمایه های خارجی نشد. تنها با امنیت روانی ایجاد شده میزان داد و ستدها افزایش یافت.
علوی با انتقاد از عملکرد کشور های ۱+۵ گفت: از آنجایی که کشورهای قدرتمند و توسعه طلب به دنبال تحقق خواسته های خود هستند، علی رغم تعهداتی که بین ایران و کشورهای ۱+۵ بود، ایران به تعهدات خود عمل کرد اما هنوز این کشورها چوب لای چرخ ایران گذاشته و حتی به خود جرات دادند که در مورد فناوری های موشکی ما صحبت کنند.
نماینده مردم سنندج در خصوص لزوم افزایش توانمندی های نظامی و موشکی گفت: ما باید قدرت دفاعیمان را به شدت بالا ببریم. امروز اگر نگوییم دنیا، حداقل خاورمیانه آتشی است که ما در درون آن قرار گرفته ایم. ایران قطعا با قدرت دفاعی اش می تواند قدرتمند باشد. ما دشمنان زیادی داریم و دشمنان دیرینه ما دندان طمع برای ایران تیز کرده اند و جمهوری اسلامی باید قدرت دفاع از کیان خود را داشته باشد.
وی تصریح کرد: اگر چنین قدرت موشکی را نداشتیم الان شبیه کشورهایی مثل عراق، سوریه و افغانستان بودیم.
علوی گفت: معتقدم هم باید مذاکره کنیم و هم موشک داشته باشیم. ما کشور مهاجم و متخاصمی نیستیم که خواستار تسلط بر سایر کشورها باشیم ولی کشوری هستیم که اقتدار خود را حفظ کردیم و با تمام قدرت از کیان خود دفاع خواهیم کرد. باید قدرت دفاعی به اندازه ای داشته باشیم که بتوانیم از کشور خودمان و حتی کشورهای همسایه دفاع کنیم.
در بخش مسکن استراتژی دولت در راستای حل مشکلات طبقات محروم جامعه نیست
عضو کمیسیون عمران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه استراتژی اقتصادی دولت تدبیر بر مبنای استراتژی اقتصادی دولت کارگزاران است که به دنبال توسعه صرف، بدون توجه به محرومان است که طبقه محروم قربانی توسعه خواهند بود. گفت: من حداقل این نوع استراتژی را در صنعت مسکن دیدم. در بخش ساختمان کسانی در این دولت صاحب مسکن شدهاند که از موقعیت مالی لازم برخوردار بودند. قشر آسیبپذیر در این شرایط اقتصادی آسیب میبیند زیرا پول ندارند و نمیتوانند سرمایهگذاری کنند در نتیجه اگر هم رشد اقتصادی در جامعه بوجود بیاید، هدف آن قشر سرمایهدار هستند.
دولت باید حمایت ویژه از قشر محروم و آسیب پذیر جامعه کند
وی تصریح کرد: دولت باید به قشر آسیبپذیر یارانه بدهد، برایشان مسکن بسازد و به آنها کمک کند. قشر آسیبپذیر درصد زیادی از جمعیت کشور را تشکیل نمی دهند و درصد کمی از جامعه هستند. اگر یارانه در ابتدا به ۷۸ میلیون داده میشد، الان یارانه به بخش کمتری از مردم اختصاص مییابد. یارانه نقدی باید به کسانی اختصاص یابد که حتی نیازهای اولیه خود را نیز نمیتوانند تامین کنند. دولت باید عرصه کسب و کار را برای قشر آسیبپذیر و محروم فراهم کند.
نماینده مردم سنندج در مجلس با تاکید بر لزوم اجرای عدالت اجتماعی گفت: امروز باید عدالت اجرا شود تا کسی که پول نداشت، بتواند تحصیل کند اما متاسفانه شرایط اقتصادی به گونه ای است که در کشور ما کسی که پول ندارد، حتی اگر استعدادهای زیادی داشته باشد، به خاطر احتیاجات اندک، از تحصیل بازمیماند. همین مشکل موجب شده است که نخبگان ما که از قشر آسیبپذیر هستند، مأیوس و افسرده شوند.
ارسال نظر