السفیر فاش کرد؛
واقعیت کودتا علیه نجیب میقاتی
یک روزنامه لبنانی امروز در گزارشی با افشای دلایل استعفای میقاتی نوشت: " ولید جنبلاط" رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان در روز ۱۵ فوریه گذشته، سفری به ریاض داشت و طی آن با بسیاری از شاهزادگان سعودی به ویژه" بندر بن سلطان" رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی و" مقرن بن عبدالعزیز" نایب رئیس هیئت وزیران این کشور دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر به نقل از روزنامه لبنانی السفیر، " ولید جنبلاط" در جریان سفر به ریاض با" مقرن بن عبدالعزیز" معاون رئیس هیئت وزیران عربستان سعودی دیدار کرد و درگذشت" سطام بن عبدالعزیز" برادرش را به وی تسلیت گفت.
در روز دوم این سفر، " بندر بن سلطان" به دیدار جنبلاط رفت و گفتگوهای آنها که از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه شب آغاز شده بود تا ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه پس از نیمه شب ادامه پیدا کرد. در این گفتگوها درباره موضوعات مهم منطقه از جمله سوریه، عراق، ایران، فلسطین، لبنان، اردن و مصر گفتگو شد.
منابع موثق اعلام کردند: جنبلاط در این دیدار، مذاکرات مشهور میان" حافظ اسد" رئیس جمهور فقید سوریه و" هیلاری کلینتون" در سال ۲۰۰۰ را روایت کرده است.
اما در جریان این گفتگوها مهمترین خواسته عربستان سعودی از جنبلاط برای عادی سازی روابط با وی از زبان بندر بن سلطان مطرح می شود.
بنابراین گزارش، مقامات سعودی در این دیدار خواستار سرنگونی" نجیب میقاتی" و کناره گیری دولت وی که آن را وابسته به حزب الله می دانند، می شوند و این درخواست را به عنوان شرط اصلی بهبود روابط با جنبلاط مطرح می کنند.
جنبلاط در این دیدار متوجه می شود که سعودیها و شخص بندر بن سلطان خواهان ادامه حضور سرلشکر" اشرف ریفی" در راس فرماندهی نیروهای امنیتی لبنان هستند و در این باره هیچ عذری را نمی پذیرند.
در نتیجه این مسائل، اعضای فراکسیون جنبلاط در پارلمان میقاتی را تهدید کردند" در صورتی که اشرف ریفی از سمت خود برکنار شود، از حمایت وی دست بر می دارند. میقاتی نیز با توجه به شرایط پیش رو مذاکراتی را با" حسین الخلیل" معاون سیاسی دبیرکل حزب الله لبنان انجام داد و شرایط را برای وی توضیح داد.
اما در نهایت با توجه به اینکه حمایتی از خود در داخل و از سوی قدرتهای غربی مشاهده نکرد تصمیم به استعفا گرفت و آن را اعلام کرد. عربستان سعودی، " سعد الحریری" رئیس جریان ۱۴ مارس و ولید جنبلاط نیز نخستین کسانی بودند که اقدام به استعفا را به وی تبریک گفتند.
استعفای نجیب میقاتی و وقایع پس از آن مشخص کرد که مقامات سعودی، ولید جنبلاط و جریان ۱۴ مارس به ریاست سعد الحریری تصمیم خود را در قبال تشکیل کابینه جدید لبنان به طور تلویحی اتخاذ کرده اند. البته در نهایت میان اسامی مطرح شده برای نخست وزیری لبنان، سعودیها به" تمام سلام" چراغ سبز نشان دادند و وی یک روز پس از سفری که به ریاض داشت و طی آن با بندر بن سلطان و سعد الحریری دیدار کرد به عنوان نخست وزیر مامور تشکیل دولت جدید توسط جریان ۱۴ مارس انتخاب شد.
بنابراین گزارش، شخص سعد الحریری از مخالفان اصلی بازگشت نجیب میقاتی به ساختمان نخست وزیری لبنان (السرای الحکومی) بود و هرگز با بقای وی در قدرت موافقت نمی کرد. در داخل لبنان نیز ولید جنبلاط با پایان بخشیدن حمایت فراکسیون خود از نجیب میقاتی، کودتا علیه وی را تکمیل کرد و خود وی شخصا ماموریت ایجاد مقدمات تشکیل کابینه جدید را برعهده گرفت.
منابع آگاه در بیروت تاکید دارند که سرلشکر ریفی از مقامات نظامی ارشد نزدیک به جریان ۱۴ مارس به طور حتم در کابینه جدید مسئولیت یک وزارتخانه مهم امنیتی را برعهده خواهد گرفت و کسی همچون میقاتی وجود نخواهد داشت که در برابر اقدامات وی مخالفتی از خود بروز دهد.
ارسال نظر