به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محسن رضایی در یادواره سرداران و فرماندهان و 540 شهید و شهدای گمنام شهرستان صومعه‌سرا در گیلان، گفت: گرامی می‌داریم یاد و خاطره شهدا و امام شهدا را؛ امامی که ما را از گمنامی در دنیا، به نظامی پرآوازه تبدیل کرد و در جوانان ما تحول به‌وجود آورد و جوانان ما را به راه راست رهنمون شد. سلام و درود می‌فرستیم به شهدای مظلوم شهرستان صومعه‌سرا.

 

وی به نقش‌آفرینی مردم گیلان در تاریخ ایران اشاره کرد و گفت: منطقه گیلان و صومعه‌سرا تاریخ پر افتخاری در ایران و اسلام دارد. اولین علمای شیعه در ایران از همین منطقه برخاستند و در دفاع از سرزمین ایران، بارها و بارها از سراسر شهرستان‌های ایران، دلاوران در گیلان جمع می‌شدند و در دفاع از ایران به عرصه‌های نبرد می‌رفتند. آذری‌ها، کردها و لرها، همه و همه می‌آمدند همراه با جوانان این استان از ایران دفاع می‌کردند. خاطره میرزا کوچک در ذهن همه مردم ایران جاویدان شده است. امروز هم دو هزار کیلومتر آن‌سوی مرزها مردم دلاور گیلان شجاعانه می‌جنگند.

 

رضایی خطاب به حاضران ادامه داد: این 540 شهید عزیز شما هرکدام کارنامه درخشانی در ابعاد معرفت دینی و قرآنی و دیگر ابعاد دارند. وصیت‌نامه‌هایشان فراتر از ایران است و توصیه‌شان دفاع از مظلومان در مقابل مستکبرین جهانی بوده است. این شخصیت و آرمان در جوانان شما دیده می‌شود. وصیت‌نامه‌هایشان و آرمان‌هایشان را مطالعه کنید.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر ایثار این عزیزان و شهادت‌طلبی نبود، امروز از امنیت و پیشرفت چیزی نداشتیم و نامی از ایران نبود. امروز آوازه مقاومت اسلامی در دنیا به برکت شهدای این سرزمین است. فرزندانی را از دست دادید اما آثارشان همچنان هست. از قطره‌قطره خون آنها، امنیت ایران تأمین شده است.

 

وی با اشاره به حضور پرشور مردم گیلان در انتخابات هفتم اسفند، گفت: حدود 90 درصد مشارکت مردم صومعه‌سرا در انتخابات برای این منطقه مایه مباهات است. این حضور و این آرا در شکست توطئه‌ها علیه امنیت ایران موثر است. نشاط و شادابی و آزادسازی سرزمین‌ها، مربوط به همان روحیه شهادت‌طلبی ملت ایران است.

 

رضایی با اشاره به اینکه "در منطقه ما هم‌اکنون چهار جنگ بزرگ در حال وقوع است"، افزود: این جنگ‌ها، جنگ عربستان با یمن، روسیه با ترکیه، روسیه و اروپا و جنگ تکفیری‌ها در عراق و سوریه را شامل می‌شود. این اولین‌بار است که این جنگ‌های بزرگ در یک نقطه در حال انجام است. عده‌ای تحلیلشان این است که این جنگ‌ها بیشتر می‌شوند و کشورهای درگیر هم بیشتر می‌شوند. ممکن است زمینه‌ساز جنگ جهانی سوم شود. شعاع این درگیری‌ها از افغانستان تا لیبی است و ما در میانه این جنگ‌ها قرار داریم و مردم ما الان احساسی از این نبردها ندارند. حادثه بزرگی است و نتایجش نامعلوم است. تحلیل‌گران سیاسی از پیشگویی روزهای آینده منطقه ناتوان هستند، آمریکایی‌ها هم در تردید به سر می‌برند. بعضی مسئولان ترکیه می‌گویند ما باید وارد جنگ شویم، نخبگان ترکیه برعکس؛ عربستان هم در چنین سردرگمی گرفتار است. مردم ما اما زندگی خود را در این اقیانوس متلاطم پی‌گرفته‌اند در یک کشتی که با خون شهدا امنیت یافته است. در واقع ما اقتدار، سلاح‌سازی، لشکرها و فناوری‌های نظامی و دانش دفاعی‌مان را در همین جنگ پیدا کردیم.

 

این استاد دانشگاه امام حسین (ع) گفت: عربستان با تحریک دیگران به ما اهانت‌هایی کرد. یک سال مرتب دست می‌گذاشت روی احساسات ما تا تحقیرهایش موجب درگیری شود. اما حادثه دستگیری تکاورهای دریایی آمریکا، موجب عزت ما شد. صحنه حساسی بود که ممکن بود به درگیری منجر شود. نیروهای مجهز آمریکا در خلیج فارس با تاکتیک ماهرانه تفنگداران سپاه پاسداران و تدبیر و شجاعت اسیر شدند. این هم از ثمره خون شهدا است. چند ساعت بعد همه خبرگزاری‌ها عکس‌ها و فیلم‌ها را منتشر کردند و عربستان ساکت شد. چون دیدند ایرانیان، ارباب آنها را به اسارت گرفتند. اگر ایران امروز اقتدار دارد، بخاطر همان خون شهداست.

 

وی افزود: به فرموده قرآن، خریدار خون شهدا، خداست. شهادت یک عروج بالاست و معامله‌ای که خانواده شهدا صورت داده اند، با خداست. شهادت طلبی رمز حیات بخش مسلمانان است. بی‌دلیل نیست که ما حضرت اباعبدلله را سرور آزادی‌خواهان عالم می‌دانیم.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: شرایط ایران بسیار مهم است. هم در داخل و هم در خارج. از یک طرف باید راه گذشته را ادامه بدهیم و از طرفی موانع را حل کنیم. نیمه دوم را باید طی کنیم. نیمه اول امنیت، اقتدار و سیاست بوده است. نیمه دوم صنعت، اشتغال، علم و فناوری است. یک عده در همان دعواهای نیمه اول مانده‌اند. ما امروز سیاست و رهبری داریم. اگر کسانی ادعایی دارند، بیاید نیمه دوم را حل کنند، اقتصاد را حل کنند، مساله صنعت را حل کند. مردم انتظارشان از دولت و مجلس این است که نیمه دوم راه را ادامه بدهند. شهدا سهم خود را در استقرار نظام سیاسی و اقتدار بوده را انجام داده‌اند. برای حل مساله اقتصاد الان دیر شده است. این تاخیر را دولت خدمتگزار و دلسوز حل کند.

 

رضایی با اشاره به اینکه یک بخش از مساله امروز ما یک ادامه راه شهدا است، گفت: مساله دیگر، امنیت بیرون مرزهاست. این جنگ‌ها که در اطراف ما هست ممکن است وارد ایران شود. ما نباید بگذاریم که ناامنی به نفع جنگ‌افروزان منطقه تمام شود. باید از تجزیه عراق و سوریه و یمن جلوگیری کنیم. باید احساس مسئولیت کنیم. نمی‌توانیم بگوییم به ما چه! اگر به مرزهای ما نزدیک شوند، این آقایان مخالفین نظام می‌توانند پاسخگو باشند؟ به یاد داریم که در همین منطقه گیلان و انزلی و در تهران ناامنی بود. با مجاهدت مردم و شهدا این ناامنی را به آن سوی مرزها فرستادیم. امروز هم خط ناامنی دو هزارکیلومتر دور شده. این را باید حفظ کرد.

 

وی همچنین گفت: ادامه انقلاب در اقتصاد می‌شود اقتصاد مقاومتی و ادامه امنیت در آن‌سوی مرزها، مسئولیتی است که دولتمردان، جوانان و مردم ما باید در آن تلاش بکنند. چای گیلان، پیله ابریشم، صید ماهی بخشی از مسئولیت ما در این منطقه است. تلاش کنید و این مسائل را حل کنید. وقت مردم را با دعوا نگیرید. مردم نیز مطالبه‌گری کنند. اقتصاد مقاومتی و امنیت را از مسئولان مطالبه کنید. امروز روز بیداری است و تلاش‌های چند برابر را می‌طلبد. با روحیه رفع تکلیف نمی‌توانیم مشکلات را رفع کنیم. نباید دچار شک و تردید بشویم. آینده را باید با قدرت طی کنیم.

 

رضایی ادامه داد: اگر دیروز موهبت امام خمینی را داشتیم، امروز هم نعمت امام دیگری داریم که در برابر همه قدرت‌های بین‌المللی سکان را در دست گرفته است. مشکل 300 سال ما نبود رهبری بوده که خداوند این نعمت را به ما عطا فرمود. نعمت دیگر، جوانانی هستند که در کشور داریم.

 

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در پایان صحبت‌هایش با اشاره به حضور موثر و معنوی مرحوم آیت‌الله احسان‌بخش گفت: در دفاع مقدس جوانان گیلان در لشکر قدس درخشیدند. مشاورین نظامی شما در نوبل و زهرا بسیار چشمگیر بوده و بیش از پنجاه هزار شیعه را از محاصره نجات داده‌اند و حالا با نعمت رهبری و این جوانان، مسئولیت ما بیشتر می‌شود. دست امام زمان ما را نجات داده، امیدواریم ایشان از ما راضی باشند تا در ادامه راه موفق باشیم.