به گزارش پارس به نقل از ایسنا، فرج‌الله خبیر اظهار کرد: به احتمال زیاد نتایج شمارش آرا در آبادان به زودی اعلام می‌شود و در اهواز نیز نتایج حداکثر تا امشب اعلام خواهد شد.

وی افزود: سامانه جامعی در ستاد انتخابات خوزستان مستقر شده است و نتایج شمارش آرا به طور مستقیم به وزارت کشور ارسال و پس از تایید وزارت از طریق ستاد انتخابات کشور اعلام می‌شود.

مشارکت مردم نسبتا خوب بوده است

خبیر جمعیت واجد شرایط رای دادن در استان خوزستان را حدود 3 میلیون و 340 هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: مشارکت مردم در این دوره از انتخابات نسبتا خوب بوده و با توجه به ادامه شمارش آرا در دو حوزه انتخابیه آبادان و اهواز، پیش‌بینی مشارکت حدود 56 تا 57 درصدی واجدین شرایط در خوزستان را داریم.

نتایج انتخابات خبرگان از سوی وزارت کشور منتشر می‌شود

رییس ستاد انتخابات خوزستان در زمینه انتشار اسامی راه‌یافتگان به مجلس خبرگان رهبری توضیح داد: امکان انتشار اسامی نمایندگان انتخاب‌شده از سوی ستاد انتخابات خوزستان وجود ندارد و اسامی راه‌یافتگان به مجلس خبرگان به صورت متمرکز و تنها از سوی وزارت کشور منتشر می‌شود.

کدام حوزه‌ها به دور دوم رفتند؟

وی گفت: بر اساس آخرین نتایج شمارش آرا انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های انتخابیه اهواز و باوی، ایذه و باغملک، رامهرمز و رامشیر، بهبهان و آغاجاری، ماهشهر و امیدیه و هندیجان، مسجدسلیمان و لالی و اندیکا و هفتکل و احتمالا حوزه انتخابیه آبادان به دور دوم کشیده می‌شود.

تخلفاتی که شناسایی شد

رییس ستاد انتخابات خوزستان در خصوص عمده تخلفات رخ‌داده در روند برگزاری انتخابات، تصریح کرد: در زمان تبلیغات با تخلفاتی از سوی ستادهای تبلیغاتی کاندیداهای مختلف اعم از مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی مواجه بودیم ولی با تدابیر اتخاذ شده از سوی فرمانداران و هیات‌های اجرایی و نظارت و با همکاری نیروی انتظامی و عوامل شهرداری‌ها، این تخلفات تا حدود زیادی کنترل شد.

خبیر تخلفات گزارش‌شده در زمان رای‌گیری را حداقلی توصیف کرد و افزود: مطابق گزارش‌های دریافت‌شده، خوشبختانه در زمان رای‌گیری میزان تخلفات حداقلی بوده است. مواردی نظیر تکرار در رای دادن در بعضی شعب مشاهده شد ولی همه این موارد شناسایی و برخورد لازم با آنها از سوی مسئولان شعب ثبت‌نام و رای‌گیری به عمل آمد.

بروز یک مورد اخلال در روند رای‌گیری

وی با بیان این‌که یک مورد اخلال در روند رای‌گیری در یکی از شهرستان‌ها اتفاق افتاد، افزود: در شهرستان اندیمشک روند رای‌گیری در یکی از شعب دچار اخلال شد.

رییس ستاد انتخابات خوزستان ادامه داد: مشکلاتی نیز به صورت مقطعی در برخی شعب شهرستان‌ها اتفاق افتاد که با تدابیر مسئولان مربوطه برطرف شد و در مجموع با توجه به شرایط استان، روند رای‌گیری در سراسر خوزستان از وضعیت نسبتا مطلوبی برخوردار بوده است.

برای موضوع خرید و فروش آرا باید مدارک و مستندات لازم ارائه شود

وی در خصوص شایعه خرید و فروش آرا در برخی شعب و بعضی حوزه‌های شهرستان‌ها گفت: اگر فرد یا افرادی موضوع خرید و فروش آرا را مطرح می‌کنند باید برای این اتهام خود مدارک و مستندات لازم را ارائه دهند.

خبیر افزود: بدون مدارک لازم نمی‌توان اتهامی را متوجه شخص یا گروه یا جریانی کرد. زیرا اگر مقامات قضایی بخواهند موضوع را مورد رسیدگی قرار دهند، باید مدارک و مستندات موجه و مستدل به آنان ارائه شود.

گزارش یک مورد جابه‌جایی اتوبوسی آرا

رییس ستاد انتخابات خوزستان همچنین در خصوص جابه‌جایی اتوبوسی آرا میان برخی حوزه‌های انتخابیه در خوزستان تصریح کرد: تاکنون تنها یک مورد جابه‌جایی اتوبوسی آرا در خوزستان گزارش شده است ولی هنوز گزارش کامل آن را ارائه نداده‌اند.

وی ادامه داد: در این مورد، تعدادی از رای‌دهندگان را می‌خواستند از یک حوزه به حوزه دیگر انتقال دهند که عوامل آن دستگیر شدند.

تعداد تخلفات جزئی، زیاد بوده است

خبیر در پاسخ به آمار تخلفات و دستگیرشدگان در روند انتخابات نیز گفت: تعداد تخلفات جزئی، زیاد بوده است که ممکن است شامل تبلیغ خارج از موعد، تطمیع، ایجاد اخلال در روند رای‌گیری، ارعاب و همچنین دخالت افراد غیرمسئول در روند برگزاری انتخابات باشد.

وی افزود: به طور مثال رای تکراری یا ارائه رای با شناسنامه غیر نیز از موارد تخلفات بوده است.

رییس ستاد انتخابات خوزستان در خصوص تخلفات دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات از نظر نبود دستگاه‌های احراز هویت و دیگر تخلفات احتمالی نیز اظهار کرد: همه شعب اخذ رای در استان امکانات لازم را در اختیار داشتند.

وی گفت: تنها مشکلی که در بعضی از شعب ثبت‌نام و رای‌گیری استان بروز کرد، عدم پوشش ارتباطی بوده است که حدود 2 تا 3 درصد از شعب ثبت‌نام با این مشکل مواجه شدند، زیرا دستگاه هایی که برای احراز هویت استفاده می‌شوند بدون پوشش ارتباطی کارکرد خود را نخواهند داشت.