به گزارش پارس به نقل از مهر، نشست خبری حسین جابری انصاری سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه صبح امروز و همزمان با ایام الله دهه فجر، با حضور خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی در محل ساختمان شماره ۹ وزارت امور خارجه برگزار شد.

جمهوری اسلامی به سیاست ثابت خود در حمایت از فلسطین ادامه می دهد

جابری انصاری در این نشست در پاسخ به سوالی درباره انتشار فایل صوتی منتسب به یکی از مقامات جنبش حماس مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۹ تاکنون هیچ کمکی به این جنبش نکرده است، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب، حمایت از مقاومت ملت فلسطین را از سیاست های ثابت خود اعلام کرده و متناسب با آن اقدام کرده است.

وی افزود: در همین چارچوب، همکاری با جنبش های اسلامی که مورد حمایت مردم در سرزمین هاش اشغالی هستند، مورد تاکید ماست و جنبش حماس نیز در همین چارچوب قرار دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: قصد ورود به جزئیات و حرفهایی که برخی افراد ممکن است در زمان های مختلف مطرح کنند، نداریم و سیاست جمهوری اسلامی به عنوان کشوری که خود را در موضع خیرخواهی برای جهان اسلام می داند و مسئله فلسطین را یک مسئله محوری برای امت اسلامی تلقی می کند، این است که قصد ورود به مجادلات کلامی و اینگونه مسائل را نداریم و به سیاست ثابت خود ادامه می دهیم.

وجود دو جاسوس در بین بازرسان آژانس را تائید یا تکذیب نمی کنم

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه و در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر وجود دو جاسوس در بین بازرسانی که اخیراً از سوی آژانس به ایران سفر کرده اند، عنوان کرد: موضوع این سوال متوجه وزارت اطلاعات است، اما به طور کلی از ابتدای پیگیری مسائل هسته ای، بر عدم سوء استفاده از عناوین بین المللی برای فعالیت های خاص، حساسیت داشته ایم و این حساسیت را با دقت و اهتمام پیگیری کرده ایم.

جابری انصاری گفت: این مورد هم اگر مطرح باشد، توسط بخش های تخصصی یعنی سازمان انرژی اتمی و وزارت اطلاعات از مجاری قانونی پیگیری و در رابطه با آن اقدام خواهد شد.

وی تاکید کرد: این موضوع را تائید یا تذکیب نمی کنم.

لشکرکشی عربستان به سوریه باعث تشدید بحران می شود

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اعلام آمادگی عربستان سعودی برای اعزام نیروی زمینی به سوریه و استقبال آمریکا از این موضوع، اظهارداشت: بحران سوریه اساساً نتیجه مداخله قدرتهای منطقه ای و بین المللی برای تحویل خواسته ها و سیاست هایشان بوده و آنچه باعث تشدید بحران شده، راه حل آن نخواهد بود.

جابری انصاری تاکید کرد: همان سیاست هایی که باعث تداوم و تشدید بحران شده و آن را به مسئله ای تبدیل کرده که صلح و ثبات منطقه و جهان را در معرض تهدید قرار داده، امروز منجر به تشدید بحران خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است هرگونه اقدامی در رابطه با کشورهای درگیر بحران باید با حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و استقلال این کشورها باشد و هرگونه اقدامی بدون توافق با دولت های درگیر بحران، به تشدید بحران مجر خواهد شد.

اولین دور گفتگوهای ایران و اتحادیه اروپا امروز و فردا در تهران انجام می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری خود درباره موضوع تسهیل در صدور روادید میان ایران و اتحادیه اروپا، گفت: در هفته‌های اخیر صراحتاً روند بهبود روابط و آغاز صدور تسهیلات به حد قابل ملاحظه‌ای رسیده است؛ به گونه‌ای که همکاری‌های ما با اروپا مبتنی بر منافع مشترک و حفظ استقلال و حاکمیت ملی کشورها، وارد شرایط جدیدی شده است.

جابری انصاری همچنین درباره میزان قطعی بودن سفر بهار آینده فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران، تصریح کرد: آنچه قطعی است، سفر خانم اشمیت (معاون موگرینی) است که طی امروز و فردا مذاکراتی با مقامات ذیربط وزارت امور خارجه در تهران خواهد داشت و توافق شده است که گفتگوهای دوطرفه و متناوبی میان تهران و بروکسل انجام شود و این گفتگوها نیز هر ۶ ماه یکبار تکرار خواهد شد و امروز اولین دور این گفتگوهاست.

وی همچنین از سفر وزیر امور خارجه کشورمان به مقر اتحادیه اروپا در بروکسل در آینده نزدیک خبر داد که در قالب توافق‌های صورت گرفته با اتحادیه اروپا انجام می‌شود.

گفتگوهای یمنی به دلیل مداخله برخی قدرت‌های منطقه به نتیجه نهایی نرسیده است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور در ادامه این نشست و در پاسخ به سؤالی درباره نتیجه تلاش‌های صورت گرفته برای گفتگوهای مربوط به حل بحران یمن و موضع جمهوری اسلامی ایران در این رابطه عنوان کرد: دوره‌های مختلفی از این گفتگوها با حضور نماینده سازمان ملل در امور یمن انجام شده است، اما به دلیل سیاست خاص مداخله‌گرایانه برخی کشورهای منطقه، این گفتگوها تاکنون به نتیجه نهایی نرسیده، اگرچه گام‌هایی در مسیر توافق برداشته شده است.

جابری انصاری با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر اینکه ادامه بحران در یمن به تشدید تروریسم در منطقه منجر خواهد شد، اظهار داشت: تحولات روزهای اخیر در مناطق جنوبی یمن و پیش‌روی برخی گروه‌های تروریستی، نمادی از این مسئله است و جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که طرف‌های درگیر باید بدون تعیین پیش‌شرط و تاثیرپذیری از برخی قدرت‌های منطقه‌ای که به دنبال تشدید بحران هستند، برای حفظ صلح و ثبات در منطقه پیگیری جدی داشته و گفتگوهای آشتی را دنبال کنند.

وی تاکید کرد: ادامه وضعیت بحرانی تنها به قوت‌گیری گروه‌های تروریستی منجر خواهد شد که این تهدیدی برای همه کشورهای منطقه است.

تجزیه منطقه عراق منفعتی برای کشورهای منطقه نخواهد داشت

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره موضوع استقلال کردستان عراق از این کشور، اظهار داشت: سیاست اصولی و ثابت جمهوری اسلامی ایران، حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی همه کشورهای منطقه است و تجزیه آنچه که قبلاً در قالب توافق‌های تحمیلی بعد از جنگ‌های جهانی اول و دوم تجزیه شده، منفعتی برای کشورهای منطقه نخواهد داشت.

جابری انصاری ادامه داد: در چارچوب این سیاست امیدواریم زمینه همکاری میان همه اجزای ملت‌های منطقه فراهم شود و با تعامل هوشمندانه، زمینه همبستگی ملی و حفظ وحدت ملی و تمامیت ارضی را فراهم کنند.

درخواست ۳ نماینده جمهوری‌خواه مجلس آمریکا در کمیته صدور روادید بررسی می‌شود

وی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری درباره درخواست سه عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا برای صدور روادید و سفر به ایران و نظارت بر انتخابات جمهوری اسلامی ایران، گفت: آنچه اتفاق افتاده، یک اقدام سیاسی تبلیغی بوده و با هدف جنجال‌آفرینی است؛ سیاست جمهوری اسلامی ایران به طور کاملاً روشن و از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، جلوگیری از هر گونه مداخله خارجی در کشور بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: استقلال ملت و دولت ایران، دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است که با هیچ بهایی نقض نخواهد شد.

جابری انصاری تصریح کرد: دریافت روادید نیز در کمیته ویژه‌ای در وزارت امور خارجه بررسی می‌شود و در رابطه با اتباع آمریکایی نیز این درخواست بررسی و پاسخ داده خواهد شد.

تاکنون تصمیمی برای ارتقای سطح روابط دیپلماتیک با انگلستان نگرفته‌ایم

وی درباره سفر هفته گذشته ظریف به انگلیس و تاثیر این سفر در ارتقای سطح روابط دیپلماتیک میان تهران و لندن نیز گفت: این سفر برای شرکت در اجلاس کمک‌های انسانی به سوریه بود، اما در کنار آن مجموعه اقدامات و گفتگوهایی نیز با مقامات انگلیسی انجام شد و دولت انگلستان آمادگی خود را برای صدور روادید برای اتباع خود در ظرف سه هفته اعلام کرد و در رابطه با توسعه روابط سه‌جانبه نیز گفتگوهای خوبی انجام شد.

جابری انصاری افزود: اینکه سطح روابط سیاسی و دیپلماتیک دو کشور چه میزان خواهد بود، بر اساس قانون مصوب مجلس و تصمیمات ملی تعیین خواهد شد، اما تاکنون هیچ تصمیمی در این رابطه اتخاذ نشده است.

بحران سوریه تنها با نفی آشکار تروریسم و گفتگوهای سوری – سوری حل می‌شود

بحران سوریه و تاثیر حملات هوایی کشور روسیه به مواضع تروریست‌ها و افزایش موج مهاجرت، سؤال دیگری بود که یکی از خبرنگاران از سخنگوی وزارت امور خارجه مطرح کرد؛ جابری انصاری در این رابطه تاکید کرد: وضعیت سوریه به گونه‌ای است که یک بحران در جریان است. گفتگوهای طرف‌های درگیر و دولت سوریه بر اساس آنچه در نشست وین طراحی شد، در حال آغاز بود که به دلیل موضع‌گیری برخی گروه‌های معارض و تعیین پیش‌شرط توسط برخی کشورها، این گفتگوها به حالت تعلیق درآمد.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است حل بحران سوریه تنها با نفی آشکار تروریسم و گفتگوهای سوری ـ سوری و توافق انجام خواهد شد و هر گونه پیش‌شرط در شرایط بحران، تنها به تعویق گفتگوها و عدم کشف راه‌حل منجر خواهد شد.

تصمیمی برای ایجاد دفتر حافظ منافع میان ایران و عربستان گرفته نشده است

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره احتمال تاسیس دفتر حافظ منافع میان ایران و عربستان سعودی در پی قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران، اظهار داشت: در شرایط قطع روابط سیاسی و دیپلماتیک میان کشورها، ساز و کار موجود، شکل‌گیری دفتر حافظ منافع است که البته این مسئله خود به خود انجام نمی‌شود و با تصمیم دو طرف صورت می‌گیرد.

جابری انصاری خاطرنشان کرد: اگر هر دو کشور به این نتیجه برسند که منافعی از جمله در رابطه با اتباع وجود دارد، حتماً چنین اقدامی می‌کنند، اما در رابطه با ایران و عربستان هنوز چنین تصمیمی گرفته نشده و اگر توافقی صورت گیرد، به استحضار ملت ایران خواهد رسید.

دولت کانادا تغییر مواضع خود را عملاً نشان دهد

وی در ادامه این نشست و در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اقدامات انجام شده برای بازگرداندن محمودرضا خاوری (از متهمان پرونده فساد میلیاردی) از کشور کانادا و نقش وزارت خارجه در این اقدامات، گفت: این موضوع از طریق پلیس بین‌الملل در دست پیگیری است و در داخل نیز از طریق مجاری قانونی مرتبط دنبال می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: تغییری که در روابط ایران و کانادا ایجاد شده، همکاری بهتر دولت این کشور در این زمینه است که به دلیل تغییر دولت صورت گرفته و البته بیشتر اتخاذ مواضع بوده تا اقدامات عملی.

جابری‌ انصاری تاکید کرد: امیدواریم دولت کانادا با اقدامات عملی، تغییر سیاست خود را به طور آشکار نشان دهد تا حسن نیت آنها برای ملت ایران بروز و ظهور یابد.

ترتیبات قانونی لازم برای حفظ منافع ملت ایران در شرایط بحران با اروپا اتخاذ می‌شود

وی در پاسخ به سؤالی درباره موضوع نظارت بر قراردادهای امضا شده با کشورهای اروپایی در سفر رئیس‌جمهور به ایتالیا و فرانسه و تامین منافع مردم در صورت نقض عهد طرف‌های مقابل، گفت: هر گونه توافقی بین ایران و دیگر کشورها علاوه بر مجاری ذیربط، در مجاری دیپلماتیک نیز طی خواهد شد و در این رابطه مجموعه مقررات حاکمیتی کشور در نظر گرفته می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: در سفر رئیس‌جمهور محترم به ایتالیا و فرانسه مجموعه توافق‌های زیادی در زمینه‌های مختلف انجام شد و قطعاً ترتیبات قانونی لازم برای حفظ منافع ملت ایران در شرایط بحران در نظر گرفته خواهد شد و وزارت خارجه نیز به عنوان نهاد مجری و اعمال‌کننده سیاست‌های حاکمیتی، ظرافت‌های لازم را برای نظارت خواهد داشت.

جابری انصاری در پاسخ به سؤال دیگری درباره سطح حضور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس امنیتی مونیخ، عنوان کرد: برای این اجلاس در عالی‌ترین سطوح دعوت شده که بر این اساس آقای ظریف در این اجلاس حضور خواهد یافت و در حاشیه آن نیز گفتگوهای بین‌المللی درباره بحران سوریه در دست برنامه‌ریزی است که در صورت نهایی شدن، وزیر امور خارجه در این گفتگوها نیز شرکت می‌کند.

افتخار میهمانی حج برای دولت عربستان منوط به انجام الزامات میزبانی است

وی در ادامه و در پاسخ به سؤالی درباره آینده برگزاری حج با توجه به قطع روابط دیپلماتیک عربستان با ایران، اظهار داشت: حج یک واجب دینی است و میزبانی حج نیز افتخاری است که نصیب دولت عربستان شده و این افتخار منوط به انجام اقتضائات و الزامات میزبانی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امیدواریم دولت عربستان به آنچه اعلام کرده پایبند باشد و با دعوت سریعتر از بخش‌های ذیربط و مسئول در جمهوری اسلامی ایران برای هماهنگی حج، زمینه انجام مناسک حج را توسط اتباع ایران فراهم کند.

جابری انصاری در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره نقش وزیر سابق امنیت ملی جمهوری آذربایجان در مسلح کردن تروریست‌های تکفیری در قفقاز و تاثیر این مسئله بر منافع ملی ایران، گفت: این موضوع بررسی و موضع جمهوری اسلامی در رابطه با آن اعلام خواهد شد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: سیاست رژیم صهیونیستی و متاسفانه برخی دولت‌های منطقه، تشدید درگیری‌ها و اختلافات درونی و به هم ریختن بافت درونی کشورهای منطقه است که این مسئله هم منافع این کشورها و هم منافع جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: جمهوری اسلامی بارها تاکید کرده است که هر گونه اقدام مبتنی بر بهم ریختن بافت اجتماعی کشورها، به ضرر کشورهای منطقه است و سیاست‌های ثابت جمهوری اسلامی، توجه به این موضوع و دعوت از کشورهای منطقه برای اتخاذ سیاست‌های هوشمندانه است.

هر گونه برخورد با رژیم صهیونیستی را مثبت تلقی می‌کنیم

جابری انصاری همچنین درباره موج تحریم کالاهای صهیونیستی توسط برخی کشورهای اروپایی، گفت: در یک سال اخیر به دلیل تداوم سیاست‌های اشغالگرایانه رژیم صهیونیستی، موج انسانی تحریم‌ کالاهای این رژیم در بسیاری از کشورها شروع شده و ما نیز هر گونه اقدامی را در برخورد با رژیم صهیونیستی مثبت تلقی می‌کنیم و امیدواریم این اقدامات کوچک به سیاست‌های آشکار برای نفی اشغالگری و احقاق حقوق ملت فلسطین منجر شود.

وی همچنین در واکنش به تعطیلی دفتر صلیب سرخ در غزه، گفت: در ادامه سیاست‌های ضد انسانی صهیونیست‌ها، امکان فعالیت‌های امدادی توسط صهیونیست‌ها سلب شده و این لکه ننگین برای آنهاست که حتی حلقه کمک‌های اولیه انسانی را نیز در شمول اقدامات برخوردی خود قرار داده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امیدواریم کشورهای اسلامی با اتخاذ سیاست‌های درست به جای اینکه بر درگیری‌های خودشان تمرکز کنند، موضوع فلسطین و رهایی آن را به اولویت خود تبدیل کنند؛ جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه آماده همکاری با کشورهای اسلامی است و اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری‌های اقتصادی در آینده نیز می‌تواند به این مسئله کمک کند.

آزادی ۳ صیاد ایرانی در کویت را پیگیری می‌کنیم

جابری انصاری همچنین درباره سرنوشت سه صیاد ایرانی دستگیر شده توسط نیروهای کویتی در خلیج‌فارس و اقدامات صورت گرفته در این رابطه، گفت: در این رابطه چیزی به طور کتبی از سوی دولت کویت به ما اعلام نشده و فقط به صورت شفاهی اعلام شده است.

وی در توضیح ماجرا گفت: بر اساس آنچه اعلام شده میان ماهیگیران ایرانی و کویتی در آب‌های خلیج‌فارس درگیری اتفاق افتاده و سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت نیز از مجاری دیپلماتیک در حال پیگیری است و حتماً با اهتمام، سرنوشت این افراد را دنبال خواهد کرد.