وزیر دفاع تاکید کرد: ضرورت همکاری برای پاکسازی مناطق آلوده دنیا به مین
به مناسبت (۱۵ فروردین- ۴ آوریل) روز جهانی آگاه سازی از خطر مین، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پیامی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را در ارائه تجربیات ارزشمند در تمامی حوزههای مینزدایی بشردوستانه اعلام کرد.
به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، متن پیام سردار احمد وحیدی به شرح زیر است:
مین و مواد منفجره باقیمانده از جنگ از جمله پدیده ها و آثار منفی مناقشات مسلحانه میان جوامع و دولت ها است. مین و مهمات خوشه ای با ویژگی عدم توانایی در تفکیک میان نظامیان و غیرنظامیان، نه تنها موجب ایجاد درد و رنج بیش از حد نظامیان و درد و رنج بیهوده غیرنظامیان در زمان جنگ می شود بلکه تاثیرات منفی آن بر محیط زیست و جوامع انسانی در زمان پس از مخاصمات مسلحانه و در زمان صلح نیز ادامه دارد.
جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که به دلیل استفاده فراوان نیروهای نظامی صدام از مین و مهمات خوشه ای در طول ۸ سال جنگ تحمیلی علیه کشورمان، صدمات فراوانی دیده است. علاوه بر کاشت بیش از ۲۰ میلیون مین در ۵ استان غربی کشور توسط نیروهای رژیم بعث عراق، حدود ۲۰ میلیون گلوله عمل نکرده بجامانده از جنگ نیز در مناطق جنگی وجود داشته است.
جمهوری اسلامی ایران با الهام از تعالیم دین مبین اسلام در حفظ و احترام به کرامت انسانی، بلافاصله پس از اتمام جنگ تحمیلی، پاکسازی مناطق آلوده به مین، مهمات خوشه ای و مواد منفجره باقیمانده از جنگ را آغاز نمود. این فعالیت ها با تشکیل مرکز مین زدایی کشور در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و انتخاب وزیر دفاع به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور در امر مین زدایی تسریع گردید. براساس پیشرفت های حاصله، در سال گذشته پاکسازی استان کرمانشاه به پایان رسید و امیدواریم در سال جاری بتوانیم اتمام پاکسازی کلیه مناطق آلوده را جشن بگیریم تا با هدیه زمین های پاک و عاری از خطرمین، مهمات خوشه ای و مواد منفجره باقیمانده از جنگ به مردم شریف و با ایمان کشورمان، زمینه های عملی نمودن حماسه اقتصادی در سال ۱۳۹۲ را که مزین به سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی شده را ایجاد نماییم.
اقدامات مثبت جمهوری اسلامی ایران در مین زدایی بشردوستانه به درستی منعکس کننده احترام کشورمان بر جنبه های بشردوستانه معاهدات بین المللی موجود در حوزه مین، مهمات خوشه ای و مهمات بجا مانده از جنگ می باشد. امیدواریم با ایجاد و صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه با خروج نیروهای بیگانه، اشغالگر و فرامنطقه ای، زمینه الحاق کشورهای منطقه به معاهدات بین المللی مهیا گردد. البته جمهوری اسلامی ایران معتقد است جامعه جهانی می بایست منابع خود را در جهت حذف علت اصلی مخاصمات مسلحانه یعنی دخالت در امور داخلی کشورها و سیاست تجاوزکارانه کشورهای زورگو بسیج نماید.
اینجانب ضمن گرامی داشت روز جهانی آگاهی از خطر مین و تاکید بر ضرورت کمک و همکاری بین المللی و ارائه منابع مالی و فنی در جهت پاکسازی مناطق آلوده دنیا به مین، مهمات خوشه ای و مواد منفجره باقیمانده از جنگ بدون دخالت نگرش های سیاسی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران در ارائه تجربیات ارزشمند خود در تمامی حوزه های مین زدایی بشردوستانه را اعلام می دارم.
ارسال نظر