پارس بررسی می کند:
اصلاح طلبان نسبت به رفتارهای هنجارشکنان موضع میگیرند؟/ ناراحتی را به کام مردم باز نگردانید
حداقل انتظار مردم این است، کسانی که قرار بر تصدی کرسی قانون گذاری هستند، دل وابستگی به فتنه گرانی را نداشته باشند که امنیتشان را تهدید مینمود.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یک: سال 88 و فتنهای که علیه جمهوریت بسیاری راه انداختن، خسارتهای فراوانی علیه نظام و ارکان اقتصادی کشور به ویژه وضع تحریمهای جدید به وجود آورد. موضوعی که در بلند مدت موجب فشار بر ملت شد و بسیاری از بخشهای اقتصادی را تعطیل یا نیمه تعطیل نمود.
اکنون با نزدیک شدن به فصل انتخابات، موقعیت خوبی برای جریان اصلاح طلب است تا نسبت به موضوع فتنهی 88 موضع گیری نموده و تصمیم خود را بگیرد. آیا میخواهد راهکار قانونی را پیگیری کند یا میخواهد نسبت به فتنه گران، با سکوت یا حمایت رفتار خودش را برنامه ریزی کند. اصلاح طلبان فرصت خوبی دارند نسبت به 8 ماه آشوبهای خیابانی با دقت تصمیم بگیرند و مردم نیز به طور حتم نسبت به آشوب طلبان و حامیانشان رویکرد مناسبی نشان خواهد داد.
فرصت مناسب پیش رو، به را مردم این موقعیت را به وجود آورده تا بدانند کسانی که قرار قانون گذار حافظان قانون باشد چه رابطهای با یک قانون گریزی بزرگ دارند. آیا آنان نیز در پس از شمارش رأی بر خلاف نظرشان بود دست به آشوبهای خیابانی میزنند و امنیت ملی را هدف قرار میدهند یا بلعکس نسبت به رفتارهای هنجارشکنان موضع میگیرند؟
دو: بسیاری از اصلاح طلبان در برابر سؤال افرادی که از آنها میخواستند نسبت به فتنه 88 موضع گیری شود، نبود فضا و آرامش و نیز رسانه را بهانهای برای فرار رو به جلو قرار میدادند. موضوعی که شاید در نگاه اول کمی حق به جانب بود اما با واقع گرایی و نگاه به ارکان مختلف مطبوعاتی و فضای مجازی تحت مدیریتشان خبر از غیر واقعی بودن این ادعا دارد. با گذشت از این حرف، فرصت تبلیغاتی پیش رو، فرصت مناسبی است تا اصلاح طلبان مستقیماً نسبت به وقایعی که در آن از سلطنت طلبت تا گروهک مجاهدین (منافقین) خلق در آن حضور داشتند تبری بجویند. اصلاح طلبانی که مدعی فرایند قانونی و مطالبه از مسیر قانونی و صدوق رأی هستند، باید بدانند کمتر انتظاری که مردم از آنان دارند اثبات وجه تفارقشان با فتنهی 88 است و تعهد نمایند در صورت پیش آمدهای متشابه در سالهای آینده، چنین اقدامی را دوباره مرتکب نمیشوند.
حداقل انتظار مردم این است، کسانی که قرار بر تصدی کرسی قانون گذاری هستند، دل وابستگی به فتنه گرانی را نداشته باشند که امنیتشان را تهدید مینمود.
سه: مسئولان قضایی و نظارتی چه در قوهی قضائیه و چه در شورای نگهبان و نهادهای امنیتی هوشیار باشند، کاندیداهای احراز صلاحیت شده از فرصت تبلیغاتی خود برای مقابله و ایجاد شکاف تقابلی و دو قطبی سازی جامعه و بدتر از آن تکرار سخنان فتنه گرانی که در سال 88 اصول اصلی نظام را هدف قرار دادند، سو استفاده نمایند و به جای ایجاد نشاط انتخاباتی و حضور حداکثری تلخی 88 را به کام مردم باز نگردانند و ملت را به یاد آتش زدن سطل آشغال و بانکها و اموال عمومی و وضع تحریمها نیندازند. فرصت تبلیغاتی فرصت رصد و ارزیابی از افرادی است که میتوانند آیندهی یک کشور را سعادت یا ذلت رقم بزنند. مجلس در رأس امور است و نباید گذاشت عدهای به داخل این مجلس نفوذ کنند و مسیر سرنوشت عزتمدارانه ی ملت را نادیده بگیرند.
چهار: اصلاح طلبان هم موقعیت خوبی است علاوه بر فاصله گرفتن از فتنه و تبری جستن از آن، گفتمان خود را تشریح کنند. اصلاح طلبان یک بار تصمیم بگیرند و گفتمان اصلاحات را تعریف کنند. گفتمانی که هر کس میتواند از آن سو استفاده کند و هرجا کسی مغایر انقلاب اسلامی بود، خود را اصلاح طلب معرفی کرد. اکنون فرض مناسبی است تا اصلاح طلبان با واقعیت و بدون ترس و دلهره از ریزش آرایشان نسبت به گفتمان خود تعریف ارائه دهند و حدود و صغور آن را برای مردم معرفی کنند. گفتمانی که اگر امروز تعریف نشود معلوم نیست عاقبتش چیست. انتخابات پیش رو فرصت مناسبی است تا اصلاح طلبان گفتمان خود تعریف و حتی بازتعریف نمایند تا همگان بدانند وقتی گفته میشود اصلاح طلب، چه معنایی در پس این واژه نهفته است و چه چیزی را قرار است اصلاح کنند! آیا هنجار شکنی، اصلاح ساختارهای اساسی نظام و ارکانی که حافظ نظام اسلامی در این سه دهه بودند منظور است، آیا در آرمانهای ضد استکباری و ضد صهیونیستی و دفاع از مظلوم میخواهند اصلاحاتی انجام بگیرد؟ یا که خیر منظور اصلاح رفتار و منش غلط عدهای است که نمیتوانند به قانون تمکین کنند و زیاده خواهیشان بیش از قانون طلبی مردم است.
ارسال نظر