سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگو با پارس:
همکاری با آمریکا در مدرن سازی اراک تنها در حوزه بازنگری است/ زمان بندی بازطراحی راکتور اراک
دلیلی ندارد که حتی در بدترین سناریو که بر هم خوردن برجام است هم امریکاییها مانعی بر سر راه پروژه مدرن سازی ایجاد کنند چرا که ایران میتواند به طراحی قدیمی که مورد اعتراض امریکا هم بود بازگردد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: در پروژه مدرن سازی اراک همانگونه که قبلا هم اعلام کردهایم کار اصلی با ایران است و قرار نیست هیچ کشوری کار اصلی را برای ایران انجام دهد.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: طراحی پروژه مدرن سازی اراک به زمانی حدود یک سال و نیم تا دو سال نیاز دارد. پس از آن وارد مرحله تامین تجهیزات، نصب تجهیزات، مرحله پیش راهاندازی، راهاندازی و تست را پیش رو داریم.
وی افزود: برآورد ما بین چهار تا شش سال است. ایران در حال حاضر تلاش میکند که پروژه را پنج ساله به پایان برساند و احتمال رسیدن به سال ششم اندک است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه در پروژه مدرن سازی اراک همانگونه که قبلا هم اعلام کردهایم کار اصلی با ایران است و قرار نیست هیچ کشوری کار اصلی را برای ایران انجام دهد گفت: در دو حوزه طرف مقابل به ایران کمک میکند که یکی از این حوزهها بازنگری است. این به آن معنا است که وقتی طراحی ایران تمام شد این طراحی باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
کمالوندی افزود: این اتفاق قاعده کارهای اتمی است و حتی اگر طرف اجرا کننده هم بخواهد شخصا این پروسه را طی کند باید دو گروه وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: گروهی که کار طراحی را انجام میدهد و گروه دیگری که بازنگری یا بازبینی این طراحی را به سرانجام میرساند. از میان کشورهای مقابل هم برخی در تامین تجهیزات اعلام آمادگی کردند و برخی هم در بازنگری.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی خبرداد: به عنوان مثال در بخش تامین تجهیزات چهار کشور اعلام آمادگی کردند که چین و سه کشور اروپایی را شامل میشد.
کمالوندی اضافه کرد: در مورد بازنگری آمریکاییها هم علاوه بر دیگر کشورهای طرف توافق اعلام آمادگی کردند. بنابراین همکاری با امریکا در پروژه مدرن سازی اراک تنها در حوزه بازنگری است و نه در حوزههای تامین تجهیزات و یا ساخت.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به هدف آمریکا از بازطراحی راکتور اراک گفت: آمریکاییها از ابتدا به دنبال بازطراحی رآکتور اراک برای کاستن از پلوتونیوم تولیدی آن بودند.
کمالوندی افزود: دلیلی ندارد که حتی در بدترین سناریو که بر هم خوردن برجام است هم امریکاییها مانعی بر سر راه پروژه مدرن سازی ایجاد کنند چرا که ایران میتواند به طراحی قدیمی که مورد اعتراض امریکا هم بود بازگردد.
وی اضافه کرد: بنابراین اگر طرف مقابل به دنبال این است که ایران پلوتونیوم کمتری در اختیار داشته باشد، باید در هر شرایطی پروژه مدرن سازی اراک را پیش ببرند. ما دلیلی برای کارشکنی امریکاییها در پروسه مدرنسازی اراک نمیبینیم اما ایران خود را برای بدترین شرایط هم مهیا کرده است.
ارسال نظر