تحریمهای تحمیلی علیه ایران تا روز دوشنبه لغو میشود
یک دهه تحریمهای تحمیلی بر برنامه هستهای ایران ممکن است تا روز دوشنبه به پایان برسد که میلیاردها دلار حسابهای مسدود شده را آزاد میکند و راه را برای صادرات نفت جمهوری اسلامی هموار میسازد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، معاون وزیر امور خارجه ایران گفت: انتظار میرود آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش خود را مبنی بر اینکه ایران به تعهدات اش تحت توافق هستهای ماه ژوئیه با قدرتهای جهانی عمل کرده است را روز جمعه منتشر کند.
این گزارش میافزاید: پایان تحریمهای مرتبط با انرژی هستهای به این معنی خواهد بود که اقتصاد ایران برای سرازیرشدن سرمایهها باز است و بر اساس گزارش وزارت خزانهداری ایالات متحده قرار است ایران به حدود 50 میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده خود به سرعت دسترسی داشته باشد. انتظار میرود صادرات نفت به نیم میلیون بشکه در روز در ظرف چند هفته برسد. در حالیکه ایران میگوید برای بازسازی صنعت انرژی اش به 100 میلیارد دلار و برای به سازی صنعت فولاد و استخراج معادن به 29 میلیارد دلار نیاز خواهد داشت، انتظار میرود سرمایهگذاران خارجی پس از اطمینان از اجرایی شدن توافق هستهای به تدریج به ایران بازگردند.
در صورتی که این توافق زیرپا گذاشته شود. دیپلماتها شرط نقض قرارداد را در آن گنجاندهاند. اگر این توافق به شکست بیانجامد تحریمها می توانند دوباره اعمال شوند و همینگونه فعالیت هستهای ایران بدون نظارتی به توسعه خود ادامه خواهد داد.
دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در روز چهارشنبه به پارلمان گفت: ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی دسترسی را اعطا کرده است تا تضمین کند همه کارهایی را طبق توافق متعهد به انجام آن است را انجام میدهد. ما باید با ناخرسندی، چشمانی باز و واقع بینانه وارد توافق شویم تا مطمئن شویم این کشور همه کارهایی که گفته انجام میدهد را بر آورده سازد.
همچنین بر اساس گزارش بلومبرگ دو دیپلمات آشنا به روند امور آژانس، اعلام کردند: روز جمعه نزدیکترین تاریخی است که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی میتوانند به این رسیدگی کنند که ایران مواد و تجهیزات هستهای را از سایت های اتمیاش حذف کرده است.
این اظهارات درباره اجرای توافق هستهای درست چند ساعت بعد از آزادی تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده از سوی مقامات ایرانی مطرح شد. قایقهای این ملوانان آمریکایی وارد قلمرو آبی ایران شده بود.
ارسال نظر