پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- محمد احمدی- بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی گذشته و قریب به سی انتخابات برگزار کرده است به طوری که می‌توان گفت در یک کشور پیشرو در تمامی ابعاد مردم سالاری فقط چنین صحنه‌ای رخ می‌دهد. البته در کنار این تعداد مشارکت بالای مردم در انتخابات به ویژه انتخابات‌های ریاست جمهوری و مجلس نشان می‌دهد صرف برگزاری انتخابات اولویت اصلی نظام نبوده و نقش آفرینی مردم بود که سیاست کلان کشور را تنظیم و تغییر داده است.

اکنون که نزدیک به انتخابات دور دهم ریاست جمهوری و پنجم مجلس خبرگان رهبری هستیم، شاهدیم که بسیاری از جریانات دوباره بر طبل تشکیک و ایجاد دلهره‌ی مردم نسبت به آینده‌ی صندوق‌ها می‌زنند و سعی دارند تا می‌توانند مشارکت مردم را کاهش دهند. در واقع می‌خواهند «میزان رأی ملت است» را با هر حیله‌ای شده رد و علیه رأی ملت شورش کنند. شاید در نگاه اول تشکیک کنندگان هیچ اقدام نظامی و یا امنیتی پس از انتخابات نداشته باشند اما واقعیت این است که این افراد همراه با معارضان انقلاب اسلامی، بر رأی و خواست ملت شوریده‌اند. شورشی که هیچ اسمی به غیر از سلطنت مآبی و روحیه‌ی استعلا بر مردم نمی‌توان دید.

در سال 88 ماه‌ها قبل شاهد بودیم سناریوی تشکیک در انتخابات را از هر روش ممکنی که می‌شد پیاده سازی کنند، ادراک سازی نمودند و سرانجام با راه اندازی کمیته‌ی صیانت از آرا چه خسارت‌های جبران ناپذیری به اعتماد ملی وارد ساختند. در واقع جریانی که در سال 88 فتنه‌ای با کلید واژه‌ی «تقلب» راه انداختند، این بار نیز سخن از تشکیک اعتماد مردم در شرایطی می گویند که شورای نگهبان بر آن است تا به صورت دقیق نسبت به صلاحیت کاندیداها در زمانی که دشمن پروژه‌ی نفوذ در مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور را در پیش گرفته، رسیدگی کند. در این زمینه فاطمه هاشمی رفسنجانی دختر اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه‌ای می‌گوید: «  اگر رد صلاحیت‌ها گسترده باشد مردم قطعاً عکس‌العمل نشان خواهند داد!» در واقع کلیدواژه‌ی فتنه‌ی 88 اگر تقلب بود، کلید واژه‌ی این دوره برای نا امیدی مردم از سخن گفتن از صلاحیت‌هاست. تا جایی که می‌بینیم بسیاری از رسانه‌های اصلاح طلب این‌طور القا می‌کنند، مردم بعد از 88 هیچ امیدی به نظام ندارند و یک دفعه با انتخاب دولت روحانی این امید بازگشت. به طوری که اگر رصد صلاحیت صورت بگیرد مردم نا امید می‌شود. افزایش و فراخوان‌های پی در پی اصلاح طلبان برای ثبت نام اقشار مختلف در انتخابات نیز در همین راستا قابل تحلیل است. تا جایی که بتوان عدد رصد صلاحیت‌ها را بزرگ‌تر نشان دهند.

مهم‌ترین سناریویی که بعضی از رسانه‌ها در پیش گرفتند، سناریوی ادراک سازی از فضای پیش روی انتخابات است در این سناریو دو بازو به عنوان بازوهای اصلی ادراک سازی پیش بینی شده که هر یک نیازمند عبور از حق‌الناسی است که به تعبیر رهبری ابعاد مختلفی دارد، که یک بعد آن احراز صلاحیت‌ها و ممانعت از ورود افراد نا سالم است از سوی دیگر حق الناس با تمکین قانونی نیز تداعی می‌شود. بر همین اساس ادراک سازی دو سناریو دارد که :

الف) ایجاد بی اعتمادی نسبت به انتخابات پیش رو

ب) نشان دادن جناحی بودن انتخابات

به صورت موازی دنبال می‌شود. کافی است در شبکه‌های مجازی و رسانه‌ها گردشی نمود و دید چقدر هجمه نسبت به شورای نگهبان و بررسی صلاحیت‌ها صورت گرفته و شورای نگهبان، در قبال چه هجمه‌ای ایستادگی کرده است. موضوعی که در بیانات رهبری از آن به عنوان حق الناس یاد شد. ویژه خواری و نشان دادن نبود اعتماد به روش گزینش شورای نگهبان و زیر سؤال بردن عدالت اعضای شورای نگهبان مسائلی است که به حق الناس خدشه وارد می‌کنند و یقیناً چنین افرادی صلاحیت لازم برای انتخابات را ندارند.

در شرایطی که دشمنان بارها اعلام کردند، تحمل و ایستادگی ملت ایران در برابر تحریم‌ها نتوانسته از قدرت استراتژیک و تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی بکاهد، کسانی که بر طبل تشکیک می‌زنند می‌خواهند با کاهش درصد مشارکت نوعی یاس و عدم ایستادگی را از ایران به جهان مخابره نموده و این‌طور القا کنند «مردم دیگر خسته شده‌اند» و «تحریم‌ها را ادامه دهید». موضوعی که نه تنها به کمک مردم و وضع معیشت مردم نمی‌آید بلکه خسارت‌های فراوانی دارد. بر همین اساس حضور مردم در انتخابات پیش رو علاوه بر تأیید آرمان‌های انقلاب، به دشمنان این درس را می‌دهد تحریم‌ها و وضع موضوعات مختلف همانند تهدید و تطمیع مردم ایران را خسته نمی‌کند و لذا جز سر تسلیم و احترام با ملت، برخورد دیگری نداشته باشید. همان درسی که از جنگ مستقیم با ملت مسلمان ایران دریافتند.