پارس بررسی می کند:
انفعال دولت بهانه برای اقدام خودسرانه حمله به سفارت سعودی/ سیاست های تنش زدا در برابر سعودی تا کجا باید ادامه پیدا کند؟
قربانی شدن صدها زائر بیگناه در منا نیز بار دیگر موجب جریحه دار شدن احساسات هم وطنان ما شد. اما مردم ایران به جز مواضع قاطع رهبر انقلاب، تقریبا موضع و واکنش محکمی از سوی مسئولان دولتی در برابر سعودی ها مشاهده نکردند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران اعتقاد دارند که سعودی ها پیش از اعدام شیخ نمر، به تبعات اقدام خود آگاه بودند. آنها به خوبی می دانستند که بسیاری از کشورها و سازمان ها و نهادهای بین المللی شدیدا و قویا به این اقدام عربستان سعودی انتقاد و اعتراض می کنند. سعودی ها همچنین منتظر واکنش های تند و شدید شیعیان منطقه مخصوصا جمهوری اسلامی ایران بودند. حتی می توان گفت که آنها منتظر واکنش هایی مانند آتش زدن سفارت خود در تهران نیز بوده اند!
این یک واقعیت است که سعودی ها با توجه به جایگاه خود در منطقه به عنوان شریک و هم پیمان اصلی کشورهای غربی مخصوصا آمریکا، و با توجه به ساختار حکومتی و مذهبی خود، به هیچ وجه احساس نمی کند که باید در مقابل انتقادها و اعتراضات بین المللی پاسخگو باشد. سابقه این کشور در دهه های گذشته از جمله در ماجرای کشتار حجاج در سال 66 و یا حادثه اخیر منا و نیز ظلم و ستم علیه اقلیت های شیعه، گواه این مساله است که سعودی ها هیچ ارزشی برای حقوق بشر و دیدگاه و نظر و اعتراض سایر کشورها و سایر مذاهب قائل نیست.
با این حال، کاش ما هم مرتکب اشتباه نمی شدیم. کاش این یک بهانه را از سعودی ها می گرفتیم. کاش اعتراضات به حق خود را بدون کمترین هیجان و خشونتی ادامه می دادیم و به دنیا ثابت می کردیم که پای خون به ناحق ریخته شیخ نمر ایستاده ایم. کاش بسته شدن سفارت و یا قطع روابط با سعودی، بخاطر مواضع حق طلبانه مردم و دولت ما در دفاع از مظلومان و مستضعفان بود، نه به بهانه حمله به سفارت سعودی. حال سعودی ها از همه ظرفیت های سیاسی و رسانه ای خود برای خاموش کردن و یا تضعیف صدای ایران استفاده می کند و ما احتمالا تنها نظاره گر آنها خواهیم بود!
درباره واکنش دولت جمهوری اسلامی دو نظر وجود دارد. عده ای سیاست فعلی را هوشمندانه و همراه با تدبیر می دانند و عده ای نیز منتقد سیاست های ایران در مقابل زیاده گویی های سعودی هستند. منتقدان دلایل زیادی برای اثبات خود دارند. اگرچه روابط ایران و سعودی در سالهای بعد از پیروزی انقلاب همواره با تنش همراه بوده، اما در چند سال گذشته و همزمان با کاهش ادبیات تهاجمی و احساساتی در سیاست خارجی، انتظار داشتیم که لااقل شاهد بهبود نسبی و کاهش تنش ها باشیم.
اما متاسفانه باید بگوییم هرچه ادبیات تهاجمی مسئولان ما کمتر شد، بر تندی ادبیات مسئولان سعودی افزوده شد. کار به جایی رسیده که مسئولان جوان و کم تجربه آن کشور؛ تقریبا هر روز دارند علیه کشورمان موضع می گیرند. البته دشمنی سعودی ها به اظهار نظر و بیان مواضع تند محدود نشد، بلکه در یکی دو سال گذشته آنها عملا وارد جنگ و نبرد نظامی با ایران در منطقه شده اند.
حال سوال اینجاست که کوتاه آمدن و در پیش گرفتن سیاست های تنش زدا در برابر سعودی تا کجا باید ادامه پیدا کند؟ ملت ایران در سالهای اخیر رفتارهای توهین آمیز زیادی را از سوی سعودی ها شاهد بوده است. ماجرای اهانت به دو نوجوان زائر ایرانی، غیرت ایرانیان را به جوش آورد و خاطرشان را آزرده کرد. اما هنوز اقدام چندانی علیه خاطیان صورت نگرفته است. قربانی شدن صدها زائر بیگناه در منا نیز بار دیگر موجب جریحه دار شدن احساسات هم وطنان ما شد. اما مردم ایران به جز مواضع قاطع رهبر انقلاب، تقریبا موضع و واکنش محکمی از سوی مسئولان دولتی در برابر سعودی ها مشاهده نکردند.
مردم ایران با مقایسه رفتار مسئولان ایرانی و سعودی، حق دارند از خودشان بپرسند که چرا واکنش های دو طرف تا این اندازه با هم فرق دارد؟ یقینا مردم آگاه کشورمان انتظار رفتاری همچون مسئولان کم تجربه سعودی را از مسئولان ایرانی ندارند، اما توقع دارند که لااقل در بیان مواضع و یا پاسخ به توهین های مکرر سعودی ها، محکم باشند و در برابر آنها منفعل نباشند. این را می توان از ذهنیت عموم افراد جامعه (چه افراد عادی و بی سواد گرفته تا افراد دانشگاهی و هنرمند و ...) خواند که از این وضعیت راضی نیستند. به همین علت گهگاه شاهد واکنش های تند و غیرمعمول و احساساتی ضدسعودی حتی در رسانه ها و برنامه های زنده تلویزیونی هستیم. آیا این احتمال وجود ندارد که اگر مواضع بهتر و حکیمانه تری از سوی مسئولان گرفته می شد، بهانه برای اقدام خودسرانه هم از نیروهای افراطی گرفته می شد؟!
قطعا حمله به سفارت سعودی به هیچ وجه قابل توجیه نیست. از لحظه وقوع حادثه برای سفارت سعودی در تهران، تقریبا اکثر رسانه ها و سایتهای ایرانی از جریان های مختلف، و نیز اکثر مسئولین ایرانی، شدیدا آنرا محکوم کرده و برخی از عوامل حمله به سفارت نیز بازداشت شده اند. اما چرا هیچ کدام اینها دیده نشد؟ سعودی ها اکنون با جنجال و هیاهو و سوءاستفاده از حادثه تهران و مشهد، به دنبال مظلوم نمایی و فرافکنی هستند تا ردپای جنایات خود را پاک کنند. اما چرا تهران نتوانست با پیگیری قانونی و دیپلماتیک در پی احقاق حقوق دو نوجوان ایرانی و یا قربانیان بی گناه منا باشد؟
قضاوت درباره این سوال را هم به مردم و هم به نخبگان و مسئولان دولتی و مسئولان وزارت خارجه واگذار می کنیم تا پاسخ مناسبی برای آن ارائه نمایند. به راستی مشکل کجاست؟
گروه خود سر که ما داریم از دستشون خون دل میخوریم ، دنبالچه های حکومت احمدی نژاد هستند و حالا هم دارند خودرا به آب و آتش میزنند برای احیا دوباره آن. آیا حمله های متعدد این گروه به سخنرانی سید حسن خمینی در حضور رهبری معظم انقلاب،حمله به دکتر علی لاریجانی در قم،برهم زدن کنسرتهای با مجوز دولت،سنگباران دکتر علی مطهری در شیراز، برهم زدن سخرانیهای متعدد،حمله به سفارت انگلیس و فرانسه .....همه اینها بخاطر مماشات دولت روحانی بوده است؟؟!!؟پارس نیوز جان وقتي خبري در مورد ساختمان پالماني كه ايران د ر جيبوتي ساخته نميذاري يا موضوع تنگه باب المندب را نمي گي حتما فكر ميكني زرنگي و خوانندگانت خبر ندارند يا از جايي ديگه نمي خونن؟
کشتارحجاج درسال ۶۶ وجنگ ۸ساله که ال سعود تمام قد ازصدام حمایت میکرد کاری به دنبالچه های احمدی نژاد نداشت دخالت سفارت انگلیس درفتنه ۸۸ وکشتن مردم درکف خیابانها مربوط به رمزتغلبی بود که سردمداران ان ازهمین انگلیس موذی ومثلث امریکا وفرانسه پیروی کردند ایا کشتن ۷هزارحاجی بخاطر اتش زدن سفارت عربستان بود ایا اهانت به دونوجوان ایرانی چطور فکرنکنم معلم اینقدرسطحی نگرباشد که مبارزه باامریکا وصهیونیست ؟ ومنفعلانه عمل کردن دستگاه دیپلماسی دولت بخاطربرداشتن تحریمها که تاثیری دراقتصاد ایران ندارد رابپای دنبالیچه های احمدی ،نژاد بدانیم بله احمدی نژاد بدون عیب نبود اما نه اینکه دشمنی استکبار جهانی ونوکران منطقه ایی اش که سردراخور اودارند را به ملت ایران ؟ مقصر احمدی نژاد بدانیم
برای یک عده باید تن به هر خفت داد عربستان چه دارد و رابطه با آن چه عاید و ارزشی دارد .عقلتان را بکار بزنید دهن به دهن شدن با نادان و ابله خود یک نوع ابلهی است .اینهایی که حرف میزنند دولت بر علیه عربستان اقدام دلخواه شان را بکار نمیگیرد هم یک نوع ابلهی است .عربها چه چیز با ارزشی برای ما دارند لایق ارتباط نیستندو سکوت در برابر احمقها هم بهترین راه است.
من خجالت میکشم بااین سخنان عوامانه که د شمنی دشمنان اسلام را بپای خودیها مینویسی بگویم من معلمم
دولت ضعیف و ترسو و همسو با سیاستهای غرب معلمی بازنشسته که از صدقه سر دولت قبل و انواع پرداختها و زمین و خودرو و غیره اکنون تاجران بازار هستند حرف مفت میزنند.
معلم بازنشسته شما درست و حق گفتی،آفرین بر شما.اونایی که اینجا از شما عصبانی اند ،اعتراف کردند که از صدقه بی بند و باری اقتصادی، اکنون صاحب پول و سرمایه اند و دولت عاقل،فهیم و درستکار و حلالخور دکتر حسن روحانی را برنمی تابند.اونها نه تنها به شما انسان محترم میتازند بلکه خیلی از یاران راستین امام روح الله را خانه نشین و بی حرمت کردند تا به مطامع پلید دنیایی خود برسند،بله اینها گروه خودسرند و جنابعالی یه کمی دست سوراخ مارها کردی،خدا یارو نگهدارت باشد انشاءلله
عرض سلام خدمت معلم عزیز اولا شما هیچگاه بازنشسته نیستید.دوم اینکه دولت تدبیرو امید چند دسته دشمن دارد که بعد از موفقیت مذاکرات هسته ای طاقت نیاوردند و شمشیر را از رو بستند.1-تندروهای امریکاو کنگره این کشور که اکثرا از عوامل صهیونیستها هستند.2-رژیم صهیونیستی که دارد خود را به آب و آتش میزند تا این قرارداد اجرا نشود.3-رژیم وهابی سعودی و تکفیریها و داعش.4-دلواپسان تند رو داخلی و رسانه های وابسته به آنان.5-صدای امریکا،بی بی سی ،شبکه بهاییان من وتو و متاسفانه بعضی رسانه های داخلی خودمان. باید پناه برد به خدا و امام زمان(عج) از این همه عداوت و دشمنی و البته اگر ناگفته نماند اگر حمایت پدرانه رهبرمعظم انقلاب از این دولت بالغ و رشید و میوه رسیده انقلاب نبود،چه بسا دولت را به سقوط میکشاندند.