به گزارش پارس به نقل از میزان، اسحاق جهانگیری که در کنفرانس سیاست بی‌طرفی در ترکمنستان سخن می‌گفت،‌ اظهارداشت: ایران توانسته است موضوع هسته ای را که بیش از یک دهه گذشته با ادعاها و اتهامات بی اساس به یک مشکل تبدیل شده بود با هوشمندی و تعامل عقلانی با جامعه جهانی حل و فصل کند و به زودی شاهد لغو تحریم ها خواهیم بود.

 
وی افزود: لغو این تحریم های نادرست ضمن رفع موانع تعامل بیشتر جمهوری اسلامی ایران با جامعه جهانی، فضای مساعدتری را برای تعاملات منطقه ای و همکاری با همسایگان فراهم می کند.
 
معاون اول رئیس جمهور ضمن اعلام تبریک دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران به کشور ترکمنستان به مناسبت فرارسیدن بیستمین سالگرد اعلام بی طرفی این کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهایی بود که از تصمیم ترکمنستان برای اتخاذ سیاست بی طرفی حمایت کرد و این تصمیم را در توسعه، تحکیم و تعمیق دو کشور و تبدیل مرزهای دو کشور به مرزهای دوستی، برادری، صلح و آرامش و امنیت مثبت ارزیابی می کند.
 
جهانگیری اضافه کرد: روابط دو کشور با اتکا به اشتراکات تاریخی و فرهنگی در مسیر رشد و توسعه در همه زمینه ها گسترش یافته است و این روند با استفاده از ظرفیت های موجود دو کشور در پرتوی اراده و تفاهم دو رئیس جمهور در جریان است.
 
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه معتقدیم امنیت هر کشوری را امنیت منطقه پیرامونی آن تامین می کند،‌گفت: محیط پیرامونی ناامن، امنیت را با هر میزان قدرت نمی‌تواند به طور کامل ایجاد کند و بر همین اساس ما امنیت همسایگان خود را امنیت خود می دانیم.
 
جهانگیری تاکید کرد: این روزها شاهد گسترش خشونت و افراط گرایی در منطقه و کشته شدن انسان های بی گناه هستیم.
 
معاون اول رئیس جمهور افزود: این روندی است که متاسفانه با مداخله کشورهای فرامنطقه ای پیچیده تر شده است و هر روز شاهد اقدامات غیرانسانی و غیراسلامی این گروه ها به نام عدالت و اسلام هستیم.
 
وی گفت: اگر جهان با این جنایات برخورد نکند همگی صدمات جبران ناپذیر آن را متحمل می شویم.
 
جهانگیری افزود: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره بر ارتقای روابط با همسایگان و منطقه استوار بوده است و این مسیر با قوت در دولت آقای روحانی پیگیری می شود.
 
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با کشورهای منطقه به ویژه کشور ترکمنستان در تمام عرصه ها از جمله تحکیم امنیت و صلح همکاری کند.
 
در این اجلاس روسای جمهور بلاروس، ازبکستان، ترکیه، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان، گرجستان، کروواسی و مولداوی شرکت و سخنرانی کردند.
 
همچنین در این اجلاس مقامات عالی رتبه کشورهای پاکستان، چین، هند و روسیه مواضع کشورشان را درباره توسعه مناسبات و همکاری های منطقه ای بیان کردند.