به گزارش پارس به نقل از رجانیوز، همزمان با انتشار پیش نویس قطعنامه شورای حکام درباره برنامه هستهای ایران و محکومیت ایران به داشتن برنامه نظامی هستهای مخفیانه، و همچنین باز گذاشتن پرونده به مدت ده سال در دستور کار شورای حکام، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز سهشنبه به تحریمی جدید رأی داده و عملا ایران را جزء کشورهای «محور شرارت» تقسیم بندی کرد که هدف از آن محدود کردن ورود افرادی است که اخیرا به ایران، عراق، سوریه یا سودان سفر کردهاند.
مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه به بهانه مقابله با تهدید تروریسم، طرحی را تصویب کرد که در صورت تبدیل به قانون، سفر افرادی را که اخیرا در یکی از چهار کشور ایران، عراق، سوریه و سودان حضور داشتهاند به آمریکا، محدود میکند. آسوشیتدپرس اعلام کرد که این طرح با رای اکثریت مطلق مجلس نمایندگان امریکا و ۴۰۷ رأی مثبت در برابر تنها ۱۹ رأی منفی به تصویب رسیده است.
پیش از این روزنامه «لس آنجلس تایمز» گزارش داده بود که طرح مجلس نمایندگان بعد از گفتوگوهای مخفیانه میان مقامات کاخ سفید و رهبران کنگره تهیه شده است.
بر اساس این طرح، شهروندان ۳۸ کشور «دوست آمریکا» که مطابق قوانین این کشور در حال حاضر بدون اخذ روادید تا سقف ۹۰ روز میتوانستند وارد خاک آمریکا میشوند، در صورتی که در ۵ سال گذشته به ایران، سوریه، عراق یا سودان سفر کرده باشند، بایستی مورد بررسی قرار گیرند.
قوانین جدید آمریکا در زمینه ویزا، همچنین از تمامی این ۳۸ کشور میخواهد اطلاعات مربوط به مسافران به خاک آمریکا را در اختیار کاخ سفید قرار دهد. کشورهایی که در همکاری در این زمینه قصور به خرج دهند، از برنامه سفر بدون روادید به آمریکا اخراج خواهند شد.
«باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی روز یکشنبه خود خواستار بررسی دقیقتر کسانی شده بود که از طریق برنامه مذکور به این کشور سفر میکنند.
واشنگتن تغییرات جدید در برنامه معافیت از روادید را به بهانه حملات تروریستی پاریس و همچنین تیراندازیهای «سنبرناردینو» در ایالت کالیفرنیا اعمال کرده است.
هرچند این طرح در سنا مخالفانی دارد، اما با توجه به گزارشهای منتشر شده در مورد حمایت کاخ سفید از این مصوبه، انتظار میرود این طرح نهایتا به قانون تبدیل شود.
پیش از این بسیاری از کارشناسان اروپایی با این طرح مخالفت کرده بودند، چرا که عملا اتباع اروپایی از جمله کشورهایی چون فرانسه، آلمان و انگلستان که برای کار یا گردشگری به این کشورها سفر کرده باشند، برای ورود به آمریکا با مانع مواجه شده و باید درگیر فرآیند صدور روادید شوند.
تصویب این طرح میتواند حجم ورود گردشگران و فعالان تجاری از کشورهای اروپا و امریکا را محدود کند و با وجود تصویب برجام، عملا مانعی جدید بر سر گسترش روابط اقتصادی و تجاری با غرب ایجاد کند.
سالها پس از آنکه جرج بوش ایران را جزء محور شرارت نامیده بود، با وجود رسیدن به توافق هستهای مجلس نمایندگان امریکا نیز ایران را به عنوان یکی از ۴ کشور تهدیدآمیز طبقهبندی کرده است.
ارسال نظر