نگرانی از نفوذ عقاید «دالایی لاما» در میان مقام های چین
با افزایش نگرانی از نفوذ عقاید و باورهای «دالایی لاما» رهبر در تبعید بودائیان تبت در میان مقام ها و مسوولان چین، به آنها گوشزد شده در صورت پیروی از این فرد، مجازاتهای سختی را متوجه خود خواهند کرد.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا، پس از سال 1959 میلادی که حاکمیت چین در تبت تحکیم شد «دالایی لاما» از این کشور گریخت و دولت در تبعید خود را در «دارماسالا» هند تاسیس کرد.
چین دالایی لاما را به استقلال طلبی تبت متهم می کند اما این رهبر روحانی تبتی می گوید خواهان خودگردانی فرهنگی برای این منطقه است.
چین بارها تاکید کرده است که «دالایی لاما» به ظاهر یک رهبر مذهبی است اما هدف واقعی وی جدا کردن تبت از خاک چین و دستیابی به اهداف استقلال طلبانه است.
در منطقه خودمختار تبت که نفوذ «لاما» در آنجا به مراتب بیشتر است به همه نیروهای حزب حاکم کمونیست و مقام های دولتی نسبت به پیروی از این فرد، هشدار جدی داده شده است.
در این رابطه «چن چوان گوا» رییس حزب حاکم کمونیست در منطقه تبت در مصاحبه با برخی از روزنامه های محلی به صراحت اعلام کرده که با کسانی که دست در دست جدایی طلبان و استقلال طلبان بگذارند و مخفیانه به دنبال پیروی از آنها و باورهایشان باشند، به شدت برخورد خواهد شد.
روزنامه «گلوبال تایمز» چین نیز در گزارشی به نقل از وزارت منابع انسانی این کشور اعلام کرده است که باید در بکارگیری مسوولان و مقام های محلی بسیار دقت کرد و اجازه نداد آنها که با جدایی طلبان گروه «دالایی لاما» در ارتباط هستند و از او و عقایدش تبعیت می کنند به نهادهای کشوری و حزبی راه یابند.
رییس حزب حاکم تبت هم گفته است که هیچکس نباید در مساله مبارزه با جدایی طلبان تردید کند چرا که در غیر این صورت در میان نیروهای حزبی و دولتی جایی نخواهند داشت.
«وانگ چون چوان» کارشناس امور اقلیت ها در تبت می گوید که جدایی طلبان توانسته اند در میان برخی از مقام های حزبی و دولتی در تبت رسوخ و نفوذ کنند و این خطری است که اکنون رییس حزب منطقه به آن اشاره کرده است.
وی گفت که باید مبارزه با استقلال طلبان و جدایی خواهان را در تبت تقویت کرد و اجازه فعالیت به آنها نداد.
«گلوبال تایمز» می نویسد که دانستن اینکه چه مقام هایی جدایی طلب هستند از گفتار و کردار آنها کار ساده ای نیست اما مسلما باید مراقب آنها بود. آنها نیز باید مراقب اعضای خانواده خود باشند و اجازه ندهند گول حرف ها و باورهای «دالایی لاما» و حامیانش را بخورند.
این نشریه می نویسد که رهبر جدایی طلبان تبتی با این عقاید برخی از مردم این منطقه را فریب داده و آنها را تحت عنوان زندگی بهتر و مستقل به دولت در تبعید خود کشانده است تا برای اعتراضات سیاسی از آنها استفاده کند.
چین به همه مسوولان و مقام های تبتی هشدار داده است از حضور در هر مکان و محفلی که ممکن است مباحث جدایی طلبانه در آن مطرح شود، خودداری کنند.
پکن منطقه تبت را بخش جدایی ناپذیر از تمامیت ارضی خود و «دالایی لاما» را یک جدایی طلب می داند.
ارسال نظر