به گزارش پارس به نقل از ایرنا، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه هجدهم آبان در کاخ سفید میهمان «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا بود. 2 طرف در این دیدار درباره موضوعاتی مانند توافق هسته یی ایران، مناقشه ی رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها و کمک های نظامی آمریکا به این رژیم با یکدیگر گفت و گو کردند.

این گزارش در بردارنده ی مهم ترین محور تحلیل هایی است که در رسانه های عربی درباره ی سفر نتانیاهو به واشنگتن و مسائل مطرح شده در دیدار وی با اوباما منتشر شده است.

*** آشتی نتانیاهو و اوباما

تارنمای «ایلاف» با اشاره به سخنرانی نتانیاهو در کنگره ی آمریکا در سفر چند ماه پیش او به آن کشور که با هدف سنگ اندازی در مسیر توافق هسته یی ایران صورت گرفت و نادیده گرفتن عرف دیپلماسی در این سخنرانی، به اختلاف اوباما و نتانیاهو پرداخت و هدف سفر اخیر نتانیاهو به واشنگتن را تلاش برای بهبود روابط ارزیابی کرد.

به نوشته ی هجدهم آبان تارنمای ایلاف، برجسته ترین اختلاف میان نتانیاهو و اوباما به این دلیل است که نخست وزیر رژیم صهیونیستی بدون هماهنگی کاخ سفید در ماه مارس در کنگره ی آمریکا علیه توافق هسته یی ایران صحبت کرد. این مساله نگرانی کاخ سفید را در پی داشت و اکنون نخست وزیر رژیم صهیونیستی با هدف پانسمان زخم های دولت آمریکا به واشنگتن سفر کرد.

تارنمای ایلاف به نقل از روزنامه عبری زبان «معاریو» نوشت: دیدار اوباما و نتانیاهو شبیه دیدار 2 زوجی است که پس از بسیاری از اختلاف از همدیگر طلاق گرفته اند و اکنون از روی ناچاری برای آخرین تسویه حساب های مالی خود مجبورند با یکدیگر دیدار کنند.

*** تلاش نتانیاهو برای رهایی از تنگنا

روزنامه ی لبنانی «النهار» با اشاره به ناآرامی های تازه در سرزمین اشغال شده ی فلسطین و منطقه، سفر نتانیاهو به آمریکا را در راستای جلب حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی در رویارویی با تهدیدها علیه این رژیم ارزیابی کردند.

این روزنامه هجدهم آبان در گزارشی به قلم «علی برد» نوشت: به دلیل افزایش اقدام های خشونت آمیز و تروری که تندروهای صهیونیست دست به آن می زنند، نتانیاهو در تنگنا قرار گرفته است. این خشونت ها سبب شده است تا مردم فلسطین هم با ضربه های چاقو به رویارویی با آن برخیزند. بنابراین به دلیل وجود چنین چالش ها و بر هم خوردن امنیت در سرزمین اشغال شده، نتانیاهو با وجود اینکه رابطه اش با اوباما خوب نبود احساس نیاز به دیدار با او کرد.

النهار به نقل از روزنامه ی صهیونیستی «اسراییل الیوم» نوشت: گمانه زنی می شود دیدار نتانیاهو با اوباما صفحه یی تازه یی از روابط میان 2 طرف را بگشاید و آغازی برای آشتی میان 2 رهبری شود که مدتی است با هم در حال جدال هستند.

به گزارش این روزنامه ی لبنانی، رژیم صهیونیستی انتظار دارد کاخ سفید از جایگاه راهبردی و امنیت این رژیم به ویژه پس از دخالت نظامی روسیه در سوریه و افزایش تنش ها در منطقه پشتیبانی کند. پیش بینی می شود اوباما فرصت دیدار با نتانیاهو را غنیمت شمرد و تعهدات خود را به مرحله ی اجرا در آورد و از رژیم صهیونیستی حمایت کند و با این پشتیبانی، پیام بازدارندگی خود را به ایران برساند. منطق سیاسی اقتضا می کند که اوباما برای بهبود روابط با رژیم صهیونیستی تلاش کند و از ژرف کردن شکاف بپرهیزد. زیرا این مساله سبب می شود دموکرات های یهودی از وی دور شوند و در انتخابات آینده به کسی که ادامه دهنده ی راه اوباما است، رای ندهند.

*** پشتیبانی همیشگی آمریکا از رژیم صهیونیستی

روزنامه های «الاخبار» لبنان و «الصباح الجدید» عراق و «سانا» خبرگزاری رسمی سوریه هم با پوشش خبر سفر نخست وزیر رژیم صهوینستی به آمریکا، پشتیبانی همیشگی واشنگتن از تل آویو را برجسته کردند.

به نوشته ی روزنامه ی الاخبار نتانیاهو به عنوان رهبری رژیمی که امنیت برای آن بسیار مهم است به دیدار اوباما رفت.

این روزنامه نوشت: با وجود آنکه درباره ی اختلاف میان اوباما و نتانیاهو به ویژه در زمانی که گفت و گوهای هسته ای ایران و گروه 1+5 در نقطه ی پایانی خود بود در رسانه های مطلب بسیاری منتشر شد اما در همان زمان هم حمایت امنیتی، سیاسی و راهبردی آمریکا از رژیم صهوینستی روند رو به رشدی داشت. گویا میان آنان هیچ اختلافی وجود ندارد.

«علی حیدر» تحلیلگر این روزنامه نوشت: در زمانی که پشتیبانی آمریکا از اسراییل در بالاترین سطح خود بود در رسانه ها به گونه یی وانمود می شد که ما فکر می کردیم 2 طرف با یکدیگر درگیر هستند در حالی که در واقع این چنین نبود و به عبارتی دقیق تر آن 2، اختلاف موضع و دیدگاه داشتند و در اصول با یکدیگر اتفاق نظر نداشتند. با وجود آنکه نتانیاهو با سخنرانی در کنگره، عرف دیپلماسی را نادیده گرفت اما این مساله هم در جنبه عملی در موضع حمایتی آمریکا از اسراییل آثار منفی برجای نگذاشت.

روزنامه ی الصباح الجدید هم نوشت: باراک اوباما بر اولویت امنیت رژیم صهیونیستی و برتری نظامی آن تاکید کرد. این اظهارات از شماری از واقعیت ها پرده بر می دارد که مهمترین آن پشتیبانی آمریکا از رژیم صهیونیستی است هر چند که این رژیم در مسیر صلح با فلسطین لجبازی کند و به کشتار و سیاست تبعیض نژادی خود را ادامه دهد.

در همین روز سانا هم با اشاره به دیدار نتانیاهو با اوباما نوشت: اوباما رییس جمهوری آمریکا بار دیگر در این دیدار با تاکید بر استثنایی بودن روابط رژیم اشغالگر و آمریکا طرفداری خود از این رژیم را به رخ کشید. رییس جمهوری آمریکا در این دیدار اصول حقوق بشر را که واشنگتن مدعی طرفداری از آن است، نادیده گرفت و به رژیم اشغالگر چراغ سبر نشان داد تا به اقدام های تازه یی علیه مردم فلسطینی ها دست زند.

به نوشته ی خبرگزاری رسمی سوریه، اوباما در دیدار با نتانیاهو امنیت رژیم صهیونیستی را در ضمن اولویت سیاست آمریکا قرار داد اما وی هیچ اشاره یی به این موضوع نکرد که در کنار تصمیم گیری های ظالمانه و سیاست ادامه ی شهرک سازی های نتانیاهو مردم فلسطین نیز نیار به امنیت دارند.

*** بزرگنمایی تهدیدهای ایران با هدف باج خواهی

روزنامه های فرامنطقه یی «العربی الجدید» و «القدس العربی»، «الخلیج» امارات و «الاخبار» مصر هم به تلاش رژیم صهیونیستی برای جلب کمک های نظامی آمریکا اشاره کردند و اخبار سفر نتانیاهو به واشنگتن را پوشش دادند. از دیدگاه تحلیلگران این رسانه ها، نتانیاهو با مطرح کردن تهدیدزا بودن ایران برای رژیم صهیونیستی، از آمریکا باج خواهی کرد.

به نوشته ی نوزدهم آبان روزنامه ی العربی الجدید نتانیاهو درباره ی تهدیدهای ایران اینگونه وانمود کرد که این تهدیدها وجود رژیم صهیونیستی را به طور کلی تهدید می کند. او در این زمینه بسیار بزرگنمایی کرد تا از سیاست های خشونت بار خود شانه خالی کند.

روزنامه ی الخلیج امارات هم در همین روز نوشت: نتانیاهو که بسیاری از نمایندگان کنگره را برای سنگ اندازی در مسیر مذاکرات هسته یی ایران و گروه 1+5 تشویق می کرد اکنون پس از توافق هسته یی قصد دارد از این مساله برای باجگیری از واشنگتن استفاده و مقام های آمریکایی را به افزایش کمک های نظامی به تل آویو وادار کند. دوستان رژیم صهیونیستی هم به این رژیم جایزه خواهند داد و با بستن توافق دفاعی که 10 سال ادامه خواهد داشت اختلافی را که ائتلاف راهبردی دوجانبه را تهدید می کرد، از میان خواهند برد. به موجب این توافق که از سال 2017 میلادی اجرایی خواهد شد رژیم صهیونیستی به سامانه های تسلیحاتی پیشرفته به ارزش 30 میلیارد دلار دست خواهد یافت.

به نوشته ی الخلیج، اشتهای رژیم صهیونیستی به مال و سلاح آمریکا بسیار و واشنگتن هم در این باره دست و دل باز است و قانوگذاران آمریکا هم چیزی از جیب خود به رژیم صهیونیستی نمی دهند بلکه از راه وضع مالیات این هزینه ها را تامین می کنند.

روزنامه ی الاخبار مصر هم نوشت: سفر نتانیاهو به واشنگتن و گفت و گوی وی با رییس جمهوری آمریکا گام مهمی برای دستیابی رژیم صهیونیستی به کمک های نظامی آمریکا بود و این مساله به نتانیاهو کمک می کند با ناآرامی ها در سرزمین اشغال شده رویارویی کند.

القدس العربی چاپ لندن هم در گزارشی به قلم «رائد صالح» نوشت: اوباما با افزایش کمک های سالیانه به اسراییل که اکنون بیش از 3 میلیارد دلار است، موافقت کرد. همچنین وی موافقت خود را برای ارسال جنگنده های «الف 35» و بمب های جدید و دیگر نیازهای اسراییل اعلام کرده است.

به نوشته ی این روزنامه ی فرامنطقه یی، نشست اوباما و نتانیاهو فرصتی برای ارزیابی نیازهای امنیتی اسراییل و تقویت قدرت آن برای رویارویی با چالش ها بود.