پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- «اسماعیل کوثری» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضوکمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در یادداشتی اختصاصی برای «پارس»، در رابطه با تهدیدهای اخیر عربستان سعودی(مبنی بر حمله نظامی به ایران) نوشت:

متاسفانه طی روزهای اخیر شاهد آن بودیم که برخی از مقامات شبه جزیره عربستان سعودی اقدام به تهدید نظامی ایران کردند و تاسف بارتر آنکه این تهدیدها طی ماه های اخیر استمرار داشته است.

در پاسخ به این تهدیدها باید در نظر داشت، کسی که اختیاری از خود نداشته باشد و مسائل را به او دیکته کنند، در نتیجه تنها آن مسائل[دیکته شده] را به صورت طوطی وار تکرار می کند. مسئولان سیاسی عربستان سعودی نیز جزء همین افراد می باشند که از خودشان اختیاری ندارند و تنها مسائل دیکته شده از سوی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا را تکرار می کنند و بر همین اساس نباید حرف آنها را جدی گرفت.

به عبارتی در عمل نیز می بینیم که عربستان سعودی به هیچ عنوان توان مقابله نظامی با ایران را ندارد چرا که اگر آنها این میزان قدرت داشتند، حداقل موضوع یمن را خیلی زودتر از اینها حل می کردند. بنابر این وقتی که سعودی ها در حل بحران یمن مانده اند، معلوم است که تهدید آنها علیه ایران نا چه میزان قابل باور است.

این کشور پادشاهی پس از آنکه از بازگشت عوامل سیاسی خود به یمن به طور کمال مایوس شد، چندین ماه است که عربستان با توسل به راه های مختلف نظامی قصد آن را دارد که نیروهای مردمی یمن را سرکوب کند اما در عمل از تحقق چنین هدف کوچکی نیز بازمانده است و اینکه با این اوضاع چگونه می خواهد به ایران حمله نظامی کند، سوالی است که مسئولان عربستان باید پاسخ آن را دهند.

به نظر من، تهدیدهای اخیر مقامات شبه جزیره تنها یک جنگ روانی است تا بگویند ما هم هستیم در غیر اینصورت حرف آنها ارزشی ندارد و حتی نیازی به تامل هم ندارد.

اما در کنار بی ارزش بودن اظهارات مقامات سعودی، جای تاسف است که بگوییم دستگاه دیپلماسی ما آن چنان که باید و شاید، به صورت محکم مسائل نظام را مطرح نمی کند. بلکه با مسامحه کاری و با صحبت از اینکه باید با آنها مدارا کنیم، موضع درستی در قبال چنین مواردی نمی گیرند.

به هر ترتیب مقامات وزارت خارجه باید در نظر داشته باشد که مقامات همین کشور[عربستان]، چند صد نفر از عزیزان ما را به دلیل بی مدیریتی و بی کفایتی و بی لیاقتی در اعمال منا از بین بردند و به شهادت رساندند.

در چنین وضعیتی اگر بگوییم که می خواهیم با تمام کشورهای همسایه از جمله کشورهای اسلامی روابط بردارانه و نزدیک داشته باشیم، به واقع جای تعجب است.

زمانی که مقامات این قبیل کشورها با القائات کشورهایی نظیر آمریکا اظهار نظر می کنند، ما هم می بایست رو در بایستی را کنار بگذاریم و به صورت محکم با آنها برخورد کرده و به صورت کاملا روشن، مواضع خود را به آنها اعلام کنیم.

ما به هیچ عنوان در پی آن نیستیم که حتی با یک کشور همسایه کوچک ترین تنشی داشته باشیم اما زمانی که این حجم وابستگی و اطاعت پذیری از غربی ها را در آنها می بینیم، زمان آن فرا می رسد که برخورد قاطع ما بروز کند تا متوجه قاطعیت ما شوند مگر انکه خودشان بیایند تا مسائل را برادرانه و به صورت متقابل حل و فصل کنیم. آن زمان است که با برگزاری نشست ها و جلسات به نتایج بسیار خوبی خواهیم رسید.

اما اگر بنای کار بر قلدری باشد، عربستان عددی نیست که بخواهیم روی آن حساب باز کنیم چرا که تمام موجودیت آنها وابسته به آمریکا و صهیونیزم است که آنها نیز در کار خود(در شرایط فعلی) مانده اند. کشوری که از حداقلی ترین پایه های مردمی حکومت محروم است، ابتدا باید به فکر این معضل خود باشد و پس از آنکه آن را حل کرد به سراغ کشورهایی نظیر ایران بیاید.

وزیر امور خارجه بی کفایت عربستان با چنین پشتوانه ضعیفی اینگونه اظهارنظر می کند که ایران کشور متجاوزی است که سوریه را اشغال کرده است. در صورتی که مردم و سران سوریه از ما کمک خواسته اند و ما به کمک مظلومان در هر نقطه از جهان به پا خواسته ایم و به این کار نیز ادامه خواهیم داد.