پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یک نشریه چاپ لندن که در مورد مسایل منطقه ای منتشر می شود از دیدار سردار سلیمانی با «ایادعلاوی» رئیس ائتلاف ملی عراق خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، یک منبع آگاه فاش کرد که یک ماه پیش علاوی با ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران دیدار کرد ». 

اما این منبع نتایج وهدف این دیدار را توضیح نداد، ولیکن اشاره کرد که این اولین دیدار میان علاوی با یک مقام ارشد ایرانی به حجم سلیمانی است که نفوذ گسترده ای در عراق دارد.

در طول مدت گذشته، ایاد علاوی، نخست وزیر سابق عراق و رهبر ائتلاف ملی، تحرکات  و دیدارهایی با احزاب مختلف و نیروهای سیاسی عراق انجام داد، که هدف این دیدارها، جایگزین کردن و یا تقویت حیدر عبادی نخست وزیر این کشور ارزیابی می شود.

یک منبع آگاه عراقی که خواست نامش فاش نشود گفت: «علاوی یک پیام محرمانه به مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق فرستاد، که محتوای آن پیام این است که امروز کشور (عراق) در بحران امنیتی وسیاسی شدیدی قرار دارد، و این بحران حکومت را در لبه پرتگاه قرار داده است، به طوری که اگر این موضوع از طریق تصمیم گیری جسورانه و مسؤلانه اصلاح نشود، که همانا متوقف کردن العبادی و یا تقویت او می باشد، پیش بینی اینکه آیا عراق قادر خواهد بود تا سال ۲۰۱۷ به مقاومت خود ادامه دهد یا خیر دشوار است».

این منبع آگاه همچنین گفت: «علاوی از مقتدی صدر، رهبر جریان صدر و عمار الحکیم رییس مجلس اعلای اسلامی عراق، در این مورد چراغ سبز دریافت کرده است».

ایاد علاوی، از نخستین روزی که در عراق به قدرت رسید حمایت امریکایی ها را داشت. ایاد علاوی از چهره های مطرح عراق است که خانوادگی ریشه ای عمیق در دنیای سیاست و جامعه عراق دارند. پدرش از ثروتمندان عراق بود که در کنار احمد چلبی و عادل عبدالمهدی خانواده های اصیل عراق را تشکیل می دادند.

ایاد علاوی اگر چه شیعی است اما سکولار است و در گذشته از اعضای حزب بعث بوده است. 

ایاد علاوی متولد 1945 در محله اعظمیه بغداد است. فارغ التحصیل از دانشکده بغداد در رشته پزشکی عمومی است که تا سال 1970 از رهبران قطری حزب بعث بوده است. در سال 1971 با احمد حسن البکر و صدام حسین به اختلاف خورد و از عراق خارج شد. در سال 1972 به لندن رفت تا تحصیلات عالی اش را به اتمام برساند. در سال 1973 مسئول شاخه قومی حزب بعث در اروپای غربی و برخی کشورهای عربی شد. در سال 1975 اختلافاتش با کادر رهبری حزب بعث به اوج رسید که باعث خروج او از این حزب شد.

در سال 1974 تشکیلاتی سری با برخی از چهره های مطرح عراق چون دکتر تحسین معله و هانی الفکیکی و ژنرال حسن النقیب و سرهنگ سلیم شاکر و دکتر صلاح شبیب تشکیل داد که ارتباط گسترده ای نیز با سی آی ای، سازمان امنیت امریکا برقرار کرد. گفته می شود همکاری های نزدیک او با سازمان امنیت امریکا تا زمان بازگشتش به عراق در سال 2003 و حتی بعد از آن ادامه داشته است. در سال 1990 در بیروت حرکت وفاق ملی عراق را رسما تشکیل داد و در سال های 1991 و 1993 به دبیر کلی آن انتخاب شد. در زمانی که در لندن بود توسط جریان مخفی حزب بعث عراق مورد سوء قصد قرار گرفت و نزدیک به 20 ضربه چاقو خورد که در نهایت زنده ماند اما نزدیک به یک سال در بیمارستانی در لندن تحت درمان قرار گرفت.

بعد از حمله امریکایی ها به عراق در سال 2003 یکی از اعضای بارز شورای حکومت گذاری عراق شد. در 28 ژوئیه 2004 نخست وزیر موقت عراق شد.