ژاپن نسبت به نابودی تسلیحات به جای مانده از جنگ جهانی دوم کوتاهی می کند
سفیر خلع سلاح چین در سازمان ملل متحد از ژاپن خواست تا بر اساس قوانین بین المللی، روند انهدام سلاح های شیمیایی به جای مانده از این کشور در خلال جنگ جهانی دوم در خاک چین را سرعت بخشد.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا، مسئله سلاح های شیمیایی به جای مانده از ژاپن در چین پس از جنگ جهانی دوم به یکی از نگرانی های دولت پکن تبدیل شده و این کشور همواره از ژاپن خواسته است در پاکسازی مناطقی که این سلاحها را از دوران جنگ جهانی دوم در آن رها کرده، اقدام کند.
«فو سونگ» که پیشتر نیز به دلیل انباشت مواد اورانیم و پلوتونیم غنی شده با خلوص بالا از ژاپن انتقاد کرده و این اقدام را مغایر با مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی خوانده بود، بار دیگر با انتقاد از این کشور خواستار تعجیل توکیو در این زمینه شد.
مقام چینی این مطلب را در جریان نشست کمیته مربوط به تسلیحات شیمیایی، میکروبی و مواد هسته ای سازمان ملل متحد اعلام کرد و افزود: ژاپنی ها به شکلی منظم و با استفاده از سلاح های شیمیایی و میکروبی در جریان جنگ جهانی دوم به چین حمله کرده اند.
وی گفت که آنها با این تسلیحات هزاران نفر از مردم چین را با روش های غیرانسانی به خاک و خون کشیدند و صفحه ای از وحشگیری های نظامی در تاریخ گشودند که هنوز از یادها پاک نشده است.
خبرگزاری رسمی چین هم از قول این مقام چینی آورده است: حتی امروز نیز همین تسلیحات و مواد رها شده ژاپن در خاک چین تهدیدی بسیار بزرگ برای جان و مال مردم و امنیت محیط زیست محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد که ژاپن مرتکب جرائم فراوانی در جنگ علیه چین شده و نظامیان این کشور تعداد زیادی چینی را کشته اند.
او همچنین تاکید کرد: رهاسازی این سلاح های شیمیایی در چین، یکی از جرایم گوناگون نظامیان ژاپن است که این کشور در طول جنگ جهانی دوم در کشورهای تحت استعمار خود مرتکب شده است.
«فو سونگ» سفیر خلع سلاح چین در سازمان ملل بر این باور است که مواد شیمیایی و تسلیحات میکروبی رها شده ژاپن در بسیاری از استانهای این کشور یافت شده است.
وی پیش بینی کرده است که تعداد این مواد و تسلیحات به 330 هزار مورد برسد که از این میان 50 هزار مورد کشف شده و 38 هزار مورد آن نابود شده است و در مورد بقیه کاری صورت نگرفته است.
دیپلمات چینی گفته است که ژاپن طبق قوانین و کنوانسیون بین المللی مربوط به مواد شیمیایی و میکروبی وظیفه دارد این تسلیحات و مواد را نابود کند، اما با سهل انگاری تعمدی به این مساله بی توجهی نشان می دهد.
وی با اشاره به اینکه توکیو در تلاش است تا تاریخ را وارونه جلوه دهد، اظهار داشت: در جریان جنگ جهانی دوم ژاپنی ها واحد جنگ میکروبی ایجاد کردند و مرتکب جنایات فراوانی در چین شدند که کسی نمی تواند این واقعیات را تکذیب کند. ژاپن باید برای جلب اعتماد همسایگانش مسوولیت پذیر باشد.
چین پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که حدود 2 میلیون تن انواع تسلیحات شیمیایی متعلق به ژاپن در 15 استان این کشور رها شده است اما ژاپنی ها این گفته ها را رد کردند و به وجود حدود 700هزار بمب و سلاح شیمیایی باقیمانده از جنگ جهانی دوم تاکید دارند.
دولت ژاپن البته پیشتر متعهد شده بود تا منابع مالی، تکنولوژی و تسهیلات لازم جهت امحای این سلاح ها را تامین کند.
این بمب ها توسط ارتش ژاپن هنگام اشغال بخشی از خاک چین بین سال های 1937 تا 1945 میلادی در این کشور رها شده است.
از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون 2 هزار نفر از اتباع چینی به واسطه بمب های شیمیایی ژاپن که در این کشور به جای مانده اند، آسیب دیده اند.
ارسال نظر