دستور ریاض برای هجمه به ایران/امارت و بحرین پیاده نظام جوان سعودی
چند روزی است که کشورهای عربی بویژه اعراب حاشیه خلیج فارس اقداماتی را علیه ایران انجام می دهند اما این اقدامات چرا و با چه اهدافی انجام می شوند.
به گزارش پارس، منطقه خاورمیانه در هفته های اخیر شاهد تحولات بسیار مهمی بوده زیرا از یک سو روسیه حملات خود را به مواضع تروریست ها در سوریه آغاز کرده و از سوی دیگر چند کشور عربی در حال انجام اقداماتی علیه ایران هستند.
موسم حج امسال نیز به پایان رسیده و حجاج بیت الله الحرام در حال بازگشت به کشورهای خود هستند اما حج امسال و حوادث خونینی که در آن رخ داد موجب شده تا مدیریت سعودی ها در برگزاری مناسب و تامین امنیت زائران خانه خدا زیر سوال برود.
پس از آنکه ایران خواستار پاسخگویی مناسب عربستان در مورد حادثه منا شد به یکیاره شاهد افزایش اقدامات ضد ایرانی از سوی کشورهایی همچون بحرین و امارات بودیم و این دو کشور کوچک بار دیگر به دستور عربستان و با نادیده گرفتن حقایق موجود اتهامات بی اساسی را متوجه ایران کرده اند
وقوع دو حادثه مرگبار و کشته شدن نزدیک به پنج هزار نفر در این دو حادثه ( البته منابع سعودی تلفات حادثه منا را کمتر از دو هزار نفر اعلام می کنند اما بر اساس خبری که در توئیتر وزارت بهداشت عربستان منتشر شده آمار واقعی قربانیان منا نزدیک به چهار و ۷۰۰ نفر است) موجب شده تا مقامات عربستان تحت انتقادات فراونی قرار بگیرند و شاهزاده های ریاض برای فرار از حقیقت در این میان ایران را متهم به سیاسی کردن موضوع کنند.
حمله همزمان به ایران با هدف بازگرداندن آبروی از دست رفته ریاض
در همین رابطه و پس از آنکه ایران خواستار پاسخگویی مناسب عربستان در مورد حادثه منا شد به یکباره شاهد افزایش اقدامات ضد ایرانی از سوی کشورهایی همچون بحرین و امارات بودیم و این دو کشور کوچک بار دیگر به دستور عربستان و با نادیده گرفتن حقایق موجود اتهامات بی اساسی را متوجه ایران کرده اند.
برای مثال شیخ «عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات با بیان اینکه منطقه با چالش های متعددی از جمله افراطی گری و تروریسم مواجه است، مدعی دخالت ایران در امور داخلی کشورهای عربی شد.
وزیر خارجه امارات طی سخنانی در سازمان ملل متحد مدعی شد دولت امارات در کنار عربستان با قاطعیت در برابر هر گونه تلاش ایران برای مداخله در امور کشورهای عربی ایستادگی می کند.
وی بار دیگر ادعاهای امارات در مورد مالکیت جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی را تکرار کرد. وزیر خارجه امارات در مورد تداوم تجاوز به یمن در قالب ائتلاف تحت رهبری عربستان ادعا کرد که کشورش به تداوم تلاش های انسانی در یمن ادامه می دهد.
بحرین نیز در ادامه ادعاهای خود علیه ایران در حاشیه نشست های مجمع عمومی سازمان ملل، علیه آنچه که دخالت ایران در امور داخلی خود دانست، شکایت کرد. «خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه» وزیر خارجه این کشور شکایت از ایران را در جریان دیدار با بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در اختیار وی قرار داد.
وزیر خارجه بحرین مدعی شد: دلیل این شکایت ادامه دخالت های ایران در امور داخلی بحرین است. روز گذشته نیز بحرین از کاردار ایران به عنوان عنصر نامطلوب یاد کرد و به وی ۷۲ ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کند و سفیر خود در تهران را نیز فراخواند.
حملات روسیه و تشکیل ائتلافی جدید مرکب از ایران، روسیه، چین، عراق، و سوریه و تشکیل یک دفتر فرماندهی مرکزی در بغداد موجب شده تا کشورهای حامی سقوط بشار اسد موضع خود را در این رابطه در حالت ضعف ببیند از همین رو کشورهای عربی به رهبری عربستان یکی از راههای ضربه زدن به ائتلاف جدید ضد تروریستی را حمله برنامه ریزی شده به ایران دیده اند
منامه به خاطر عدم توانایی در کنترل اعتراضات مردمی که از سال ۲۰۱۱ خواهان اصلاحات سیاسی در این کشور هستند، تهران را به دخالت در امور داخلی این کشور و حمایت از رهبران شیعی متهم می کند.
این اولین باری نیست که مقامات آل خلیفه مدعی بازداشت افراد مظنون به ارتباط با تهران می شوند، ادعاهای واهی که تا کنون اثبات نشده است.
به نظر می رسد هدف از این اقدامات تحت فشار گذاشتن ایران برای دست کشیدن از پیگیری فاجعه منا است. و این در حالی است که شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز اتفاقی بودن فاجعه منا را رد کرده است.
پوشاندن شکست در سوریه
همانطور که اشاره شد این انتقادها و مطرح کردن اتهامات بی اساس در شرایطی انجام می شوند که روسیه با حمایت تهران، دمشق، و بغداد حملات خود به مواضع گروه های تروریستی در سوریه را آغاز کرده و روز گذشته نیز دولت بغداد از مسکو خواسته تا این حملات در عراق نیز انجام شوند.
انجام این حملات موجب شده تا جبهه تروریست ها در موضع ضعف قرار بگیرد و همین امر کشورهای حامی این گروه های تروریستی را وادار به صدور بیانیه ای در محکومیت حملات روسیه نموده است.
کشورهایی همچون ترکیه، آمریکا و دیگر کشورهای حاضر در ائتلاف ضد داعش به شدت نسبت به حملات روسیه به مواضع تروریست ها در سوریه معترض هستند.
این کشورها در چهار سال گذشته با ایجاد و حمایت از گروه های تروریستی از هیچ تلاشی برای سرنگون کردن نظام قانونی سوریه دریغ نکرده اند اما حملات روسیه و تشکیل ائتلافی جدید مرکب از ایران، روسیه، چین، عراق، و سوریه و تشکیل یک دفتر فرماندهی مرکزی در بغداد موجب شده تا کشورهای حامی سقوط بشار اسد موضع خود را در این رابطه در حالت ضعف ببیند از همین رو کشورهای عربی به رهبری عربستان یکی از راههای ضربه زدن به ائتلاف جدید ضد تروریستی را حمله برنامه ریزی شده به ایران دیده اند از همین رو طی چند روز گذشته تلاش های خود را از سرگرفته و ادعاهای نخ نما شده خود علیه تهران را مجددا بازگو می کنند.
ارسال نظر