پیشنهادهای سرمایهگذاری انگلیس برای پساتحریم در ایران
کاردار سفارت انگلیس در ایران گفت: زمانی که تحریمها برداشته شود سفارت انگلیس در تهران پیشنهادهای خود را برای توسعه تجارت و اینکه چه فرصتهایی میتوانیم داشته باشیم را برای سرمایهگذاری ارائه میدهد.
به گزارش پارس به نقل از فارسایجی شارما دقایقی پیش در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان، نایب رئیس مرکز خدمات دفتر سرمایهگذاری خارجی این استان، معاون استاندار و دیگر مسئولان با ابراز خرسندی از حضور در گیلان اظهار کرد: گیلان بسیار سرسبز است و مردمان آن مهماننواز هستند.
وی حضور در گیلان را آغازی خوب برای بحثهای سرمایهگذاری خارجی دانست و تصریح کرد: امروز بدون راهنما از بخشهای مختلف شهر رشت بازدید داشتم و استان زیبایی است.
کاردار سفارت انگلیس در ایران درباره روابط این کشور با جمهوری اسلامی ایران گفت: دولت و مردم انگلیس علاقهمند به توسعه روابط تجاری با ایران و شراکت طولانی مدت هستند.
وی با اشاره به حضور هیئتهای تجاری لهستان در تهران افزود: هیئتهای زیادی از کشورهای مختلف مانند لهستان وارد ایران میشوند که بیشتر در تهران میمانند اما مهم است که هیئتهای تجاری به دیگر نقاط ایران سفر کنند و فرصتها را ببینند.
شارما به وضعیت پساتحریم اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که تحریمها برداشته شود سفارت انگلیس در تهران پیشنهادهای خود را برای توسعه تجارت و اینکه چه فرصتهایی میتوانیم داشته باشیم را برای سرمایهگذاری ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه دولت انگلیس میتواند در زمینه سرمایهگذاری مناسب با ایران اقدام کند، خاطرنشان کرد: در صورتی که تحریمها برداشته شود ارتباط تجاری با ایران انجام میشود و این ارتباط برای شرکتهای اروپایی لازم است.
ضرورت سرمایهگذاری خارجی در فعال کردن مسیرنوستراک
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان نیز در نشست مذکور به ویژگیهای بارز این استان اشاره کرد و گفت: گیلان در بخش کشاورزی و صنعت دارای اهمیت زیادی است و با توجه به موقعیت مکانی، ارتباط بسیار خوبی با کشورهای، همسایه، اروپایی و روسیه دارد.
هادی تیزهوشتابان با بیان اینکه رشت در گذشته به عنوان دروازه اروپا شناخته میشد، تصریح کرد: مسیر اروپا از گیلان عبور میکرد.
وی وجود خطآهن نوستراک را از ویژگیهای منحصر بهفرد گیلان دانست و یادآور شد: این خط از فنلاند آغاز و وارد روسیه شده و پس از عبور از سنپترزبورگ و مسکو به آستراخان روسیه وصل میشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه خطآهن نوستراک به جنوب کشور وصل میشود، خاطرنشان کرد: این خطآهن به کشورهای خلیج فارس و بخشی جنوب شرقی آسیا متصل میشود.
وی مسیر خطآهن جمهوری آذربایجان به آستارای گیلان و ایران را از دیگر ویژگیها برشمرد و تصریح کرد: این خط به آستارا ـ انزلی و رشت متصل میشود و علاوه بر کاهش فاصله زمانی، هزینه آن یک سوم تقلیل مییابد.
تیزهوشتابان امکانات گیلان در برخورداری از ترانزیت کالا را بسیار خوب توصیف کرد و متذکر شد: تکمیل خطآهن نوستراک نیاز به سرمایهگذاری خارجی دارد و اگر چه صحبتهای زیادی با شرکتهای خارجی صورت گرفته اما هنوز قراردادی منعقد نشده است.
وی پروژه خطآهن آستارا به رشت را نیازمند سرمایهگذاری خارجی دانست و یادآور شد: احداث این پروژه جزو مصوبات دولت است و سرمایهگذاری تضمینی میخواهد.
ارسال نظر