به گزارش پارس به نقل از ایرناواژه هایی مانند ؛ فردی مجاهد، زمان شناس، دشمن شناس ، حافظ قرآن و نهج البلاغه ، عاشق نظام جمهوری اسلامی ، ولایت مداری و ارادتمند امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب از بارزترین ویژگی هایی است که در مورد این مرحوم بیان شد.

آیت الله محمد محمدی گلپایگانی که به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب در آیین تشییع آیت الله خزعلی حضور داشت در مورد این مرحوم گفت: ایشان هم حافظ نهج البلاغه و هم قرآن کریم بودند.

وی اضافه کرد: خواندن دو جزء قرآن ، قبل از اذان صبح از دیگر ویژگی های یشان بود و متعبد، شب زنده دار و مقید بود و در رابطه با ولایت بسیار پایبند بود.

گلپایگانی خاطر نشان کرد: هربار که به ملاقات آیت الله خزعلی رفتم مصرانه تقاضا می کرد که سلام مخصوص من را به مقام معظم رهبری برسانید. 

وی یادآوری کرد که آیت الله خزعلی اولین فرزند خود را به نام حسین در شروع انقلاب در مبارزه با رژیم پهلوی تقدیم نظامی اسلامی کرده است.

همچنین سید محمود علوی وزیر اطلاعات نیز در این مراسم گفت: ایشان در کنار علم اجتهاد، انسانی پارسا و با تقوا بودند و در مدتی که توفیق آشنایی با آیت الله خزعلی را داشتم حتی ارتکاب مکروهات را نیز از ایشان ندیدم. 

وی خاطر نشان کرد: زمانی که ما طلبه بودیم، طلبه های جوان را تشویق می کرد که در کسب علوم اهل بیت (ع) ، در تهذیب نفس و خودسازی تلاش کنند و در عرصه مبارزه ذره ای تردید نداشته باشند.

وزیر اطلاعات گفت: بعد از پیروزی انقلاب، در هر صحنه ای همواره پشتیبان ولایت و در خدمت نظام بودند.

آیت الله احمد جنتی رییس شورای نگهبان نیز در بیان ویژگی های آیت الله خزعلی بر حافظ قرآن و نهج البلاغه بودن ایشان تاکید کرد و گفت: او عاشق امیرالمومنین (ع) بود و همیشه به یاد مظلومیت مولا اشک می ریخت.

وی ادامه داد: او مجاهد فی سبیل الله و مطیع امام راحل (ره) بود، با دشمن های امام دشمن و با دوستان ایشان دوست بود، ضد آمریکا، رژیم صهیونیستی ، منافقین و ضد تمام کسانی بود که در مقابل نظام دهن کجی می کردند.

آیت الله ابراهیم رییسی دادستان کل کشور هم در حاشیه مراسم تشییع پیکر آیت الله خزعلی گفت: وی حقیقتا مجاهد فی سبیل الله بود و در یک کلمه آن روحیه دشمن شناسی و دشمن ستیزی کاملا در سیره و سلوک و خلوص ایشان نمایان بود.

وی اضافه کرد: یک فقیه با بصیرت، مجاهد، زمان شناس و دشمن شناسی که قبل از پیروزی انقلاب با حکومت ستم شاهی مبارزه کرد و بعد از پیروزی انقلاب در حمایت از معروف ها که نظام مقدس جمهوری اسلامی است، یک اسوه و الگو برای همگان بود.

همچنین آیت الله روح الله قرهی رئیس حوزه علمیه امام مهدی(عج) گفت: آیت الله خزغلی واقعا بصیر و در فقه و اصول قوی بود، چراکه حافظه بسیار استثنائی داشتند.

وی ادامه داد: او در همه حال متواضع بود و تواضع مثال زدنی ایشان زبان زد همه بود و تا به حال کوچکترین بی توجهی نسبت به کسی نکرد و کاملا بی ادعا بود و همیشه خود را به عنوان یک سرباز نظام مقدس جمهوری اسلامی می دانست.

آیت الله قرهی گفت: اعتقاد راسخی به این نظام و تواضع خاصی به مقام معظم رهبری و امام راحل (ره) داشت.

رییس حوزه علمیه امام مهدی(عج) خاطر نشان کرد: در سال 88 گفته بود که بنده حاضرم با این حال جسمانی هر جایی بیان بکنند، برای افشاگری فتنه و کسانی که می خواهند این خیمه و ستون نظام را پایین بیاورند اعزام شوم.

دکترفریدون نوحی رییس بیمارستان شهید رجایی و داماد آیت الله خزعلی قبل از مراسم تشییع به خبرنگار ایرنا گفت: آیت الله خزعلی به مسائل انقلاب خیلی توجه داشت که با هیچ چیز آن را حتی با نزدیک ترین افراد خود قابل معامله نمی دانست، همیشه معتقد بود که ما هرچه داریم از احیاگر مجدد اسلام حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای است، بطوری که در جلسات خصوصی و خانوادگی هرگز بجز کلمه مقام معظم رهبری چیزی بر زبان نمی آورد.

وی افزود: وقت شناسی و ارادت به حضرت علی بن ابیطالب(ع) و علاقه زیادشان به علامه امینی از خصوصیات بارز ایشان بود.

مهندس رضا رضازاده داماد کوچکتر آیت الله خزعلی نیز گفت: اگر بخواهم یک خصوصیت را به عنوان ویژگی اصلی ایشان عرض کنم، صراحت لهجه او بود چراکه به آنچه که اعتقاد داشت عمل می کرد.

رضازاده ادامه داد: در طول مدت عمر خود، حتی با نزدیک ترین افراد خود جدی و با صراحت برخورد می کرد.

آیت الله خزعلی دیروز (چهارشنبه) در سن 90 سالگی دعوت حق را لبیک گفت و امروز(پنجشنبه) از دانشگاه تهران به سمت میدان انقلاب تشییع شد.

پیکر ایشان برای خاکسپاری به مشهد مقدس منتقل می شود.