به گزارش پارس به نقل از فارسپایگاه خبری «پالتیکو» در گزارشی نوشته است که «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا بعد از به نتیجه رساندن توافق هسته‌ای ایران به دنبال خواسته دور از دسترس خود که تعطیلی زندان گوانتانامو است، می‌رود.

«مایکل کرولی» در ابتدای یادداشت خود نوشته است که اوباما بعد از اطمینان یافتن از موفقیت توافق هسته‌ای خود با ایران آماده می‌شود تا به سوی اولویت‌های دیگر خود برود که تحقق آن مدت‌ها به تعویق افتاده است.

اولویت‌های اوباما شامل رسیدگی به مسئله تغییرات آب و هوایی و تعطیلی زندان گوانتانامو می‌شود که نتوانسته آن را محقق کند.

مدیریت برنامه‌ریزی راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا به صورت مخفیانه در حال تهیه دستورکاری برای سال پایانی ریاست‌جمهوری اوباما است.

یکی از مقامات ارشد دولت اوباما گفته است: «ما قصد نداریم که افتخارات خود را کنار بگذاریم و یک دستورکار بلندپروازانه برای سیاست خارجی خود داریم که می‌خواهیم در دوران باقی مانده از دولت کنونی آن را مشتاقانه دنبال کنیم.»

طبق این گزارش، بخشی از این دستور کار شامل روابط آرام‌تر با تل‌آویو می‌باشد که تاحدودی در پی توافق هسته‌ای با ایران تیره شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که از جمله کارهایی که دولت اوباما قصد دارد در دوران باقیمانده از ریاست‌جمهوری خود انجام دهد، نهایی کردن معاهده تجاری همکاری منطقه «ترانس‌پاسیفیک»، تقویت همکاری با آسیا و آفریقا برای مقابله با تروریسم و تقویت روابط واشنگتن-پکن می‌شود و دولت اوباما به منظور تحقق هدف تقویت روابط با چین در ماه جاری میلادی دیداری را با رئیس‌جمهور چین در کاخ سفید طرح‌ریزی کرده است.

«بارین کاتولیس» یکی از اعضای ارشد مرکز پیشرفت آمریکا که به مقامات سیاست خارجی اوباما نزدیک است، می‌گوید: «16 ماه باقیمانده ریاست‌جمهوری اوباما می‌تواند نه تنها برای میراث رئیس‌جمهور آمریکا حائز اهمیت باشد بلکه برای راه‌اندازی دولت رئیس‌جمهور بعدی آمریکا نیز مهم است.»

مقامات آمریکایی در انتظار بحران‌های احتمالی جدیدی هستند که شامل بحران افغانستان و عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی از این کشور می‌شود.

یکی از چالش‌های دیگری که دولت اوباما با آن روبرو است مسئله سوریه است. «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه در واکنش به اظهارات مقامات روس که تأکید کرده بودند به حمایت از دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه ادامه می‌دهند، گفت: «ما همچنان معتقدیم که درگیری‌های سوریه، باید راه‌حل سیاسی داشته باشد و حمایت از رژیم اسد به ویژه به شیوه‌ نظامی برای دستیابی به این هدف غیرمفید است».

کرولی در یادداشت خود به مسئله کره شمالی اشاره کرد و نوشت که اوباما احتمالاً در حالی دفتر ریاست‌جمهوری آمریکا را ترک می‌کند که پیشرفت‌های اندکی در زمینه خنثی کردن خطر کره شمالی مسلح به سلاح هسته‌ای و همچنین ثبات بخشی به روابط واشنگتن با پاکستان حاصل می‌آورد.

وی در ادامه نوشت که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه نیز ظاهراً تمایلی به پایان دادن به کمک‌های مسکو به استقلال‌طلبان اوکراین ندارد.

بر اساس این گزارش، راهبرد اوباما برای مقابله با داعش و حملات هوایی تحت رهبری واشنگتن علیه مواضع این تکفیری‌ها، تأثیری در نابودی این گروه نداشته است.

این گزارش در پایان نوشت، انتظار نمی‌رود که اوباما گام‌های تهاجمی جدیدی در خاورمیانه اتخاذ کند زیرا مقامات ارشد آمریکا تردید دارند که بتوانند توانمندی شکل دادن رخدادها به صورت سازنده در آمریکا را داشته باشند.