به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیمامذاکرات در مورد موضوع هسته ای ایران که در حال حاضر در کنگره آمریکا در حال پیگیری است هنوز به پایان نرسیده است ، اما هواداران توافق پیشاپیش از پیروزی خود خبرداده اند.

زمان 60 روزه که از سوی قانونگذاران آمریکایی برای بررسی توافق هسته ای تعیین شده است ، هفدهم سپتامبر خاتمه می یابد. تا پایان این تاریخ هر دو مجلس کنگره باید نظر خود را در مورد پیش نویس قطعنامه ای در رد توافق جامع با ایران بیان کنند. با وجود این با در نظر گرفتن شرایط سیاسی کنونی این موضوع غیر ممکن به نظر می رسد. دموکرات ها هفته گذشته با کسب آرا لازم در مجلس سنا تصمیم گرفتند این قطعنامه را برای وتو به رییس جمهور ارائه نکنند.

این نتیجه می تواند پیروزی سیاسی تاریخی برای باراک اوباما رییس جمهور آمریکا باشد که پیشاپیش از این گام تاریخی رو به جلو استقبال کرده است. رییس جمهور آمریکا گفت:«مجلس سنا به همکاری میان آمریکا و شرکای بین المللی برای اجرا این توافق رای داد که به ایران اجازه نخواهد داد به سلاح اتمی مجهز شود.»

با این حال مخالفان جمهوری خواه اطمینان دادند مبارزه در این خصوص پایان نیافته است و آنها به دنبال مانع شدن از تحقق توافق با ایران هستند.

جان بینر رییس مجلس نمایندگان آمریکا گفت جمهوری خواهان می خواهند از تمام ابزار هایی که در اختیار دارند برای مانع شدن از اجرای توافق استفاده کنند.

به نظر می آید مخالفان توافق هیچ شانسی ندارد و دموکرات ها تعداد آراء لازم را برای مهار هرگونه اقدام به رد توافق تاریخی به دست آورده اند. 

مقامات دولتی آمریکا نیز عقیده دارد مذاکرات در مورد برنامه هسته ای ایران باید ادامه یابد اما این اقدام باید با هدف تقویت توافق باشد و نه از شکستن آن. به عقیده مقامات باید ترتیبات عملی اتخاذ شود که عمل به توافق را از سوی همه طرف ها بدون برهم زدن ثبات خاورمیانه (غرب آسیا) در پی تقویت مورد انتظار مواضع ایران در منطقه اطمینان دهد.

همچنین باید یادآور شد که کابینه اوباما به رعایت شدن برنامه زمانی از پیش تعیین شده اصرار دارد.

نمایندگان ایران و گروه پنج به علاوه یک (آمریکا، روسیه ، چین، فرانسه ، انگلیس و آلمان) چهاردهم ژوئیه گذشته پس از 17 روز مذاکره در وین نهایتا به تفاهمی دست یافتند.

بر اساس این توافق ایران به تجارت بین المللی ،‌ فن آوری ها و منابع مالی و انرژی دسترسی خواهد خواهدداشت. 

اتحادیه اروپا در نظر دارد همکاری خود را با ایران در زمینه های تجارت ،‌اعتبار و سرمایه گذاراری افزایش دهد. در عین حال غربی ها تحریم سازمان ملل در مورد فروش سلاح به ایران را به مدت پنج سال و تحریم موشکی را به مدت هشت سال حفظ می کنند.