پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- هادی غلامحسینی- آخوندی علیه زنگنه و ترکانبیژن نامدار زنگنه و اکبرترکان در حالی در سال 92 به شکل غیرمتعارفی خود را به عضویت سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور درآوردند که به نظر می‌رسد وزیر راه و شهرسازی با ممنوع اعلام کردن عضویت افرادی که دارای مشاغل دولتی هستند در انتخابات سازمان نظام مهندسی، قصد دارد به شکل کاملاً محترمانه‌ای سایه سنگین دو عضو دولتی و سایر فعالان در نهادهای حاکمیتی را از سر این تشکل مردم نهاد مهندسی کشور کم کند. 

به گزارش «جوان» مراجعه به آرشیو اخبار سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ثابت خواهد کرد اردیبهشت سال 92 که مهلت ثبت نام در انتخابات ششمین دوره شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان به پایان رسید، نام و نشانی از «اکبر ترکان» و «بیژن نامدارزنگنه» در میان نامزدها نبود. هیئت اجرایی این انتخابات نیز در اطلاعیه‌های شماره 3 و 4 خود به ترتیب در روزهای 10 و 21 اردیبهشت 1392 چنین آورده بود: «... امکان تمدید مهلت ثبت نام وجود نداشته و داوطلبین محترم باید تا 20 اردیبهشت نسبت به تکمیل مدارک و ثبت نام اقدام کنند و همانگونه که در اطلاعیه شماره 3 مورخ دهم اردیبهشت تأکید شده است به مدارکی که خارج از وقت تعیین شده ارسال گردد، ترتیب اثری داده نخواهد شد/ علی بنیادی نژاد، رئیس هیئت اجرایی انتخابات.» 

 25 خردادماه سال 92به فاصله یک روز از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بود که اسامی 87 داوطلب عضویت در دوره ششم شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان طی اطلاعیه شماره 6 هیئت اجرایی، اعلام شد. در میان اسامی داوطلبان هیچ نشانی از ترکان و زنگنه نبوده است. اما انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهور، تغییرات نامتعارفی را در سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور رقم زد و ناگهان نام بیژن زنگنه و ترکان طی جلسه سازمان نظام مهندسی ساختمان که در کیش برگزار شد، به لیست نامزدهای ششمین دوره انتخابات شورای مرکزی اضافه شد، این در حالی است که هیئت اجرایی انتخابات بارها تأکید کرده بود به هیچ وجه پس از اتمام مهلت قانونی، فرد جدیدی را به عنوان داوطلب شرکت در انتخابات نخواهد پذیرفت. 

با این حال زنگنه و ترکان طی سخنرانی‌ای با بیان اینکه فضای سیاسی کشور تغییر کرده است و از آنجا که اعضا و برگزار کنندگان انتخابات سازمان نظام مهندسی به دلیل حضور یکباره این دومقام مضطرب شده بودند، با عضویت این افراد پس از مهلت قانونی مخالفتی نکردند و این افراد به عضویت شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشوری درآمدند.  همچنین بررسی عملکرد اکبر ترکان که نیمه اسفندماه سال92 حکم ریاست نظام مهندسی ساختمان را از حسن روحانی دریافت کرد، مشخص می‌کند تلاش برای انتصاب مشاور ارشد رئیس‌جمهور به عنوان رئیس یک سازمان مردم نهاد و تخصصی، نتیجه‌ای جز فعالیت‌های سیاسی نداشته اما جای سؤال است که سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیش از 250هزار عضو به عنوان یک نهاد «غیردولتی» و بزرگ‌ترین NGO تخصصی کشور، این روزها در سیاسی‌ترین شرایط غوطه ور شده و خواسته‌های بحق و تخصصی جامعه مهندسی ساختمان و ساکنان بافت‌های آسیب‌پذیر شهری و روستایی را از اولویت خارج کرده است. حال به نظر می‌رسد عملکرد ضعیف ترکان و زنگنه و انحرافی که این دو عضو دولتی در نظام مهندسی در حرکت صحیح این تشکل ایجاد کرده‌اند وزیر راه و شهرسازی را برآن داشته است تا با ابلاغیه‌ای مبنی بر ممنوعیت شرکت مهندسان شاغل در بخش‌های دولتی، کارکنان وزارت کشور، شهرداری‌ها و شورا‌‌های اسلامی شهر در انتخابات سازمان‌های نظام مهندسی به طور محترمانه سایه سنگین دولتی‌ها را از سر تشکلی که در اصل باید سازمانی مردم نهاد باشد و به جامعه مهندسی کشور تعلق دارد، کم کند. در این میان معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از اجرای ابلاغیه اخیر آخوندی در برگزاری انتخابات نظام مهندسی خبر داد و مدعی شد انتخابات نظام مهندسی ساختمان برابر برنامه جدید در تاریخ ۱۶ مهرماه برگزار می‌شود. آیا این ابلاغیه اجرا می‌شود یا تبصره‌های نانوشته رویه می‌شود؟!