رویکرد تهاجمی خانواده هاشمی علیه قوه قضائیه تا 119 ماه دیگر ادامه خواهد داشت؟/ تنفس مجرم رشوهخوار با نامههای خانوادگی و تیترهای زنجیرهای
حامیان مهدی هاشمی تلاش میکنند با ایجاد چنین فضایی خود و مهدی هاشمی را از مقام عذرخواهی از مردم به جایگاه مدعی و طلبکاری از نظام بکشانند و صدها پرونده مستند و متقن را با چنین ترفندی انکار نمایند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- سعید همتی - هنوز یک ماه نیست که مهدی هاشمی فرزند آیتالله هاشمی به دلیل جرائمی مانند اختلاس و ارتشا در زندان اوین به سر میبرد اما در همین مدت کوتاه روزنامههای وابسته به جریانی نشانهدار با درج اخبار و مطالب جهتدار تلاش کرده نه تنها مهدی هاشمی را فردی مظلوم و بیگناه (!) نشان داده بلکه از چنین فضایی نهایت استفاده را برای تخریب عملکرد نهادهای وابسته به حاکمیت صورت دهد.
روزنامههای زنجیرهای این بار اظهارات محسنی اژهای را درباره نامه عفت مرعشی همسر آیتالله دستاویز قرار دادند تا بار دیگر اهداف جناحی خود را در این مسیر دنبال کنند؛ به عنوان نمونه روزنامه اعتماد تیتر یک خود را به همین موضوع اختصاص داده و با درج عبارت کنایی «اقدام مقتضی درباره نامه همسر هاشمی» به عنوان تیتر یک خود تلاش کرده به شکلی کلمات و واژگان را در کنار یکدیگر قرار دهد که مخاطب به این نتیجه برسد که دستگاه قضایی نه بر اساس قانون بلکه تنها به دلیل دشمنی و مسائل شخصی است که با خانواده هاشمی برخورد میکند. روزنامه شرق دیگر رسانه وابسته به جماعت تجدیدنظرطلب هم با درج تصویر همسر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام «ارجاع نامه همسر هاشمی به دادستان» را تیتر میکند و در بخشی از گزارش خود مینویسد: «سکوت عفت مرعشی نسبت به زندانیشدن مهدی کمی عجیب مینمود تا روز ١٠ شهریور که نامهای خطاب به معاون اول قوه قضائیه نوشت و در آن انتقادات تندی متوجه دستگاه قضائی کرد. نامهای که بیجواب نماند و حجتالاسلام محسنیاژهای دیروز به آن پاسخ داد. پاسخی که اگرچه مخاطب آن خانم مرعشی نبود اما حکایت از ماجرایی تازه دارد.»
شرق در ادامه از ادامهدار بودن مباحث مرتبط با زندانی شدن مهدی هاشمی سخن به میان میآورد و به تلویح برخورد قوه قضائیه با هاشمی را منتسب به جریان اصولگرا و یک کار جناحی القا میکند و مینویسد: «... این روند حکایت از اتفاق جدیدی در این حوزه دارد. بر اساس آنچه اژهای نوشته از دادستان تهران انتظار دارد چنان که نامه عفت مرعشی حاوی توهین و افترا بوده است، باید درباره آن اقدام مقتضی صورت گیرد. رسانههای اصولگرا اخیراً رفتار و گفتار خانواده رئیس مجمع تشخیص مصلحت را زیر ذرهبین قرار دادهاند. در این بین اما جایگاه عفت مرعشی و سخنانش بیش از سایر اعضای این خانواده موردتوجه قرار میگیرد.» روزنامه آفتاب یزد هم در کنار دیگر رسانههای این طیف به سخنان محسنی اژهای واکنش نشان داده و به حمایت از عفت مرعشی پرداخته است آن هم در شرایطی که جامعه تصویر روشنی از اقدامات مجرمانه مهدی هاشمی داشته و وی را به عنوان مجرم نگاه میکنند.
پرحاشیهترین پرونده قضایی
شاید کمتر پروندهای را میتوان در طول سالهای اخیر سراغ گرفت که تا به این حد جار و جنجال سیاسی - به خصوص از سوی خانواده مجرم - با خود به همراه داشته باشد آنچنان که در پروندههایی نظیر«پرونده مهدی هاشمی داماد منتظری که در سال 66 به اتهام محاربه، افساد، ایجاد فتنه، رعب و وحشت در بین مردم به اعدام محکوم شد» و «اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی که توسط فاضل خداداد و مرتضی رفیقدوست در سال ۱۳۷۴ روی داد» یا «اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی که در شهریور ۱۳۹۰ رسانهای شد و مه آفرید امیرخسروی متهم اصلی نهایتاً در سال 93 به دار مجازات آویخته شد» این حجم از تخریب و توهین از سوی طیفی خاص و وابستگان نسبی مجرمان به دستگاه قضایی و نظام اسلامی صورت نگرفته بود و نه تنها جامعه بابت برخورد قاطع قوه قضائیه نسبت به این افراد تشکر کرده بلکه بستگان درجه یک آنها هم ضمن اعتراف به تخلفات مجرم احکام صادره را به راحتی پذیرفتند. اما همانطور که اشاره شد و در ادامه هم خواهد آمد طی یک ماه اخیر، اظهارات برخی از شخصیتهای برجسته و رویکرد رسانههای خاص در واکنش به اجرای حکم مهدی هاشمی دادههایی را پیش روی جامعه قرار میدهد که در صورت سهلانگاری میتواند عواقب جبران ناپذیری را با خود به همراه داشته باشد و هزینههایی را متوجه کشور کند. حال قبل از تشریح اهداف جریان مورد اشاره میتوان به رویکرد یک ماه خانواده هاشمی و رسانههای حامی مهدی هاشمی نگاهی کوتاه انداخت.
حمایت تمام قد مدعیان اصلاحطلبی از مجرمان اقتصادی - امنیتی
حمایتهای تمام قد جریان تجدیدنظرطلب از مجرمان محکوم شده در دستگاه قضایی به مهدی هاشمی خلاصه نمیشود چراکه در طول سالهای اخیر رسانههای وابسته به این طیف از مجرمان اقتصادی دیگری نظیر شهرام جزایری، غلامحسین کرباسچیان یا محکومان امنیتی نظیر سعید حجاریان و عطریانفر و سعید شریعتی و دهها نفر دیگر از مجرمان داخلی حمایت کرده و ابایی هم ندارند که جامعه آنها را حامیان سرسخت مجرمان داخلی بدانند.
حمایتهای سرسختانه رسانههای طیف تجدیدنظرطلب از مهدی هاشمی به قبل از برگزاری جلسات دادگاه وی و پس از محکومیت هاشمی به جرم اختلاس، ارتشا و مسائل ضدامنیتی و قطعیت حکم نامبرده در دادگاه تجدیدنظر استمرار داشته اما پس از ورود مجرم به زندان اوین وارد فضای جدیدی شد، آنگونه که روزنامههای زنجیرهای آرمان، ابتکار، شرق، اعتماد، قانون و آفتاب یزد با انتخاب تیترها و تصاویر احساسی و حماسی از لحظه ورود مهدی هاشمی به اوین آن را به گونهای روایت کردند که انگار یک قهرمان ملی به زندان افتاده، نه یک مجرم امنیتی، اقتصادی و سیاسی. تنها چند ساعت پس از حضور مهدی هاشمی در جمع زندانیان اوین بود که فیلمی در خروجی رسانهها قرار گرفت که حاوی وداع آیتالله هاشمی با فرزند مجرم خود بود و در آن تلاش شده بود به صورت ضمنی قرار صادره از سوی دستگاه قضایی را زیر سؤال برده و مهدی هاشمی را بیگناه القا کند؛ فیلمی که با پاسخ قاطع رئیس قوه قضائیه هم مواجه شد.
امید بستن به براندازی انقلاب!
تلاش برای تطهیر و باورمند ساختن بیگناهی مهدی هاشمی به همین جا ختم نشد و افراد خانواده هاشمی رفسنجانی هم در کنار طیف تجدیدنظرطلب در مواضعی توهینآمیز و مجرمانه نه تنها حکم مهدی هاشمی را فاقد وجاهت قانونی اعلام کرده بلکه عملاً به تحریک جامعه برای شورش علیه حاکمیت هم اقدام میکنند. فائزه هاشمی در گفتوگو با سایت ضد انقلاب کلمه دستگیری برادر خود را اینگونه تفسیر میکند: «این فشارها به خاطر تأثیر و نقش مؤثر آقای [اکبر] هاشمی است؛ نقش تعیینکنندهای که ایشان به ویژه در انتخابات سال ۹۲ داشتند و الان این فشارها و اتهامات واهی به خانواده ایشان با هدف تخریب آقای هاشمی صورت میگیرد که کاملاً نتیجه عکس خواهد داد.» فائزه هاشمی در ادامه اتهامات علیه برادر خود را «واهی» و نحوه رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی را «معیوب و پر از ابهام» بیان میکند و به تهدید علیه نظام با ابراز این گزاره روی میآورد: «تاریخ نشان داده که قطعاً هیچ حکومتی با زندانی کردن افراد پابرجا نمانده است.» فرزند رئیس تشخیص مصلحت نظام در قسمت دیگری از سخنان خود از قول عفت مرعشی مدعی شده است که «انقلاب از اوین شروع شد و زندانها و فشارها و کسانی که در زندانها بودند عوامل مهمی در شکلگیری انقلاب بودند و حالا به همین شکل، بنابراین تاریخ نشان داده که قطعاً هیچ حکومتی با زندانی کردن افراد پابرجا نمانده است و تمام این کارها نتیجه عکس درپی خواهد داشت.»
وی در پایان میگوید: «در هر حال برای این همه زنان و مردان بیگناه حکم زندان داده شد و رفتند زندان، و مهدی هم یکی از آنهاست. متأسفانه شرایطی شده که بچههای همه ملت در زندان هستند و بلایی است که خاص خانواده هاشمی نیست.» روزنامه خانوادگی خانواده هاشمی هم در ادامه این مظلومنمایی روز گذشته عکس نخست خود را به محسن هاشمی اختصاص داد که از قول وی با عبارت درشت تیتر تهدیدی علیه نظام مبنی بر «پدرم درباره مهدی حرفهای زیادی دارد» را مورد توجه قرار داد؛ روندی که انتظار میرود در روزهای آتی هم استمرار داشته باشد.
آخرین پرده؛ نامه تند منسوب به عفت مرعشی به قوه قضائیه
اما مسیر تندخویی خانواده هاشمی نسبت به دستگاه قضا در اواخر هفته گذشته با نامه همسر آیتالله هاشمی وارد مرحله جدیدی هم شد و نشان میدهد که نامه بازی این خانواده علیه قوه قضائیه و دعوت مردم به آشوب و بلوا ادامهدار خواهد بود و به همین جا ختم نخواهد شد. عفت مرعشی در ابتدای نامه خود خطاب به اژهای که در رسانههای مختلف منتشر شد، نوشت: «جناب محسنیاژهای... . گوشهای از سؤالات فراوان از جریان بهاصطلاح دادگاه مهدی را برایتان میفرستم اگر جواب دادید، سؤالات مهمتر را میفرستم. شاید شفای دردتان باشد.» وی در بخشی دیگر از این نامه مینویسد: «در ابتدا، قبل و سرانجام، در حین رسیدگی به پرونده، روزنامهها، سایتها و برخی از رجال سیاسی بیپروا درخصوص مجرمیت مهدی سخن میگفتند، اما هرچه گذشت و هرچه اطلاعات بیشتری از پرونده به دست آمد، بیگناهی وی در نظر ناظرین و بهویژه کسانی که بر جریان دادرسی نظارت داشتند، تقویت گردید و در مقابل ما که اطلاعات و جریان مرتبط با پرونده را بهدقت پیگیری مینمودیم، آنقدر بیقانونی دیدیم که باور نمیکردیم. پروندهسازان و برخی سیاسیون، برای متهمکردن مهدی به هر اقدام خلاف قانون و حتی غیراخلاقی دست میزدند. پیشبینی همین امر بود که موجب شد اولین خواسته ما از دادگاه، علنیبودن دادرسی باشد.»
عفت مرعشی در پایان نامه بلند خود با اتهامزنی به قاضی و حکم صادرهاش میگوید: «تلختر و غمانگیزتر از تمامی این وقایع، این است که چند ماهی قبل از اعلان حکم نهایی، پیشنویس حکمی به دست ما رسید که ادعا میشد حکم نهایی مهدی است. متأسفانه باید گفت که حکم صادره، عیناً بخشی از آن متن بود! ما آن حکم را جدی نگرفته بودیم و تصور میکردیم که آن متن ارسالی تنها یک شوخی برای ایجاد واهمه در مهدی و وکلایش است. اما حکم نهایی که صادر شد، حقیقت تلخ موضوعی که بازگفتنی نیست.»
119 ماه پرچالش
همانطور که تأکید شد هدف جماعت حامی مهدی هاشمی نخست پیادهسازی پروسه «مظلومنمایی» از شخص مهدی هاشمی بوده، با توجه به اینکه شخص هاشمی رفسنجانی برای شرکت در انتخابات پنجم خبرگان اعلام آمادگی کرده و جریان تحت هدایت وی حیات سیاسی خود را موفقیت در دو انتخابات پیش رو میبیند، به باور آنها به کارگیری چنین تاکتیکی میتواند احتمال پیروزی آنها را افزایش دهد. در کنار این، به زعم این جماعت ترسیم فضای ضد حاکمیتی با اتخاذ مواضع تند کنونی قابلیت عملیاتی شدن دارد، بنابراین لازم است با اتهامزنی زودهنگام به حاکمیت و نهادهای انقلابی مقدمه غائله دیگری علیه نظام را سامان داده و میوه آن را در چند ماه آتی بچینند. از این نکته هم نباید غافل شد که حامیان مهدی هاشمی تلاش میکنند با ایجاد چنین فضایی خود و مهدی هاشمی را از مقام عذرخواهی از مردم به جایگاه مدعی و طلبکاری از نظام بکشانند و صدها پرونده مستند و متقن را با چنین ترفندی انکار نمایند.
در پایان باید گفت تاکنون یک ماه از دوران محکومیت مهدی هاشمی سپری شده و دراین مدت به اشکال مختلف قوه قضائیه مورد هجمه و تخریب قرار گرفته حال سؤال اساسی این است که در 119 ماه باقی مانده از دوران محکومیت مهدی هاشمی، رویکرد خانواده هاشمی و طیف حامی این خانواده – که طی دوران حاکمیت اصلاحات بدترین الفاظ و ادبیات را علیه هاشمی به کار میگرفتند- در مقابل یک عمل کاملاً قانونی و همسو با مطالبه جامعه ایرانی چه تغییری خواهد داشت و در نهایت این دسته با حکم مهدی هاشمی کنار خواهند آمد یا اینکه به فراخور فضای سیاسی کشور از مجرمیت مهدی هاشمی جهت بهرهبرداریهای حزبی و جناحی خود استفاده خواهند کرد.
ارسال نظر