به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیماسازمان همکاری شانگهای یک سازمان سیاسی ، اقتصادی و نظامی اروپایی آسیایی است که سال 2001 در شانگهای چین توسط سران چین ، قزاقستان ، قرقیزستان ، روسیه ، تاجیکستان و ازبکستان بنا نهاده شد.

در حال حاضر چین ، ازبکستان ، قزاقستان ، قرقیزستان ، تاجیکستان و روسیه اعضای کامل سازمان همکاری شانگهای را تشکیل می دهند و افغانستان ، بلاروس ، هند ، ایران ، مغولستان و پاکستان اعضای ناظر این سازمان به شمار می روند. ارمنستان ، جمهوری آذربایجان ، کامبوج ، نپال ، سریلانکا و ترکیه نیز شرکای گفتگو در سازمان همکاری شانگهای هستند.

ایران ، بلاروس و ترکیه پیشتر برای همکاری با سازمان همکاری شانگهای یا عضویت در آن ابراز تمایل کرده اند.

روحانی با اشاره به تمایل قرقیزستان برای عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای تصریح کرد عضویت ایران به سود هر دو کشور خواهد بود .

وی افزود تهران و بیشکک قصد دارند قوانین و مقررات صدور روادید برای اهداف گردشگری را به همراه تماس های فرهنگی و علمی تسهیل کنند.

ایران و قرقیزستان همچنین برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی در منطقه و آسیای مرکزی با یکدیگر همکاری اطلاعاتی و سیاسی خواهند داشت.

روحانی گفت ایران و قرقیزستان در حال بررسی برنامه ای 10 ساله برای استفاده از همه ظرفیت های دو کشور به منظور تقویت روابط دوجانبه هستند.

آتامبایف نیز به نوبه خود گفت :« ما از تلاش های ایران برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای حمایت می کنیم و اطمینان داریم عضویت ایران به این سازمان کمک خواهد کرد تا توانایی های اقتصادی و زیرساخت های خود را تقویت کند.»

ایران پوشاک ، خشکبار ، رنگ و کفپوش به قرقیزستان صادر و گوشت ، غلات فولاد از این کشور وارد می کند.