‌‌به گزارش پارس به نقل از تسنیم، قرار است نیروهای ناتو کنترل هشت پایگاه هوایی در افغانستان را به دولت این کشور واگذار کند.

این در حالی است که حکومت افغانستان باید تا آغاز سال 2016 میلادی کنترل حریم هوایی خود را بر عهده بگیرد که کمک به این روند را دولت ژاپن بر عهده گرفته است.

آمریکا در پایان سال گذشته میلادی اعلام کرد که قرارداد کنترل حریم هوایی افغانستان را تمدید نمی‌کند.

هزینه قرارداد جدید کنترل حریم هوایی افغانستان، 25 میلیون دلار است که از محل کمک‌های ژاپن به افغانستان پرداخت می‌شود.

«محمود شاه حبیبی» معاون بخش عملیاتی اداره مستقل هوانوردی افغانستان، چندی قبل از انتقال مسئولیت‌های کنترل حریم هوایی افغانستان از نیروهای ناتو و آمریکا به افغانستان تا شانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی خبر داده بود.

وی ضمن اعلام آمادگی کامل اداره مستقل هوانوردی افغانستان برای بر عهده گرفتن کنترل حریم هوایی این کشور اظهار داشته بود که به منظور کنترل حریم هوایی افغانستان، با یک شرکت خارجی قراردادی منعقد شده است.

حبیبی ادامه داد بود که اکنون که با یک شرکت خارجی قرارداد منعقد کرده‌ایم، 80 متخصص از طریق این شرکت استخدام می‌کنیم و این متخصصین خارجی با افغان‌ها کار کرده و حریم هوایی افغانستان را کنترل خواهند کرد.

سیگار در گزارشی اعلام کرده بود که آمریکا در طول یک دهه گذشته 562 میلیون دلار کمک مالی به سازمان هوانوردی افغانستان پرداخت کرده، اما دست آورد چندانی را در پی نداشته است و با وجود وعده‌های آمریکا، این کشور نتوانست تا در پایان سال 2014 میلادی مسئولیت کنترل و حفظ حریم هوایی افغانستان را به متخصصان و نیروهای افغان واگذار کند.

وزیر حمل ونقل افغانستان نیز گفته بود که این کشور نتوانسته موسسه هوانوردی ملی این کشور را با استانداردهای سازمان بین‌المللی هوانوردی همسان کند و فارغ‌التحصیل‌های این انستیتیوت در سطح بین‌المللی اعتبار ندارند.

«سید مهدی سعیدی» معاون سابق اداره هوانوردی افغانستان نیز در گفت‌وگو با رادیو آزادی گفت که افغانستان به هیچ وجه آماده برعهده گرفتن مسئولیت‌های کنترل حریم هوایی این کشور نیست.

اگر دولت افغانستان نتواند در زمان تعیین شده حریم هوایی‌اش را کنترل کند، پروازهای خارجی به این کشور قطع خواهد شد.