به گزارش پارس به نقل از ایرنا، هزینه ساخت بمب افکن های دوربرد آمریکایی که ساخت هر فروند از آن ها دست کم 500 میلیون دلار برآورد شده است در دو سال گذشته موضوع جنجال ها و انتقادات زیادی در محافل سیاسی این کشور بوده است.
 
مسوولان نیروی هوایی ارتش آمریکا در گزارش سال گذشته خود به کمیته تسلیحات کنگره، هزینه ساخت بمب افکن های دوربرد جدید این کشور در فاصله سال های 2015 تا 2025 را در مجموع 33 میلیارد و 100 میلیون دلار برآورد کرده بودند.
 
اما در گزارش امسال وزارت دفاع آمریکا در خصوص توانمندی های دفاع هسته ای این کشور، هزینه های مذکور برای سال های 2016 تا 2026 بالغ بر 58 میلیارد و 400 میلیون دلار پیش بینی شده که این مسئله واکنش های شدیدی را در میان قانونگذاران آمریکایی بر انگیخته است.
 
دبورا جیمز وزیر نیروی هوایی آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی روز گذشته خود، این اختلاف را حاصل خطای انسانی عنوان کرده و گفته بود که هزینه های مذکور از ابتدا 41 میلیارد دلار بر آورد شده و هنوز هم همان مقدار است.
 
«جکلین اسپیرر» نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا و عضو کمیته نظارت بر تسلیحات مجلس نمایندگان این کشور نیز با صدور بیانیه ای تفاوت 25 میلیارد دلاری در محاسبه هزینه های دفاعی را اشتباهی غیرقابل چشم پوشی عنوان کرده و خواستار پاسخگویی مسوولان نیروی هوایی آمریکا شده است.
 
«ان استفانک» سخنگوی نیروی هوایی آمریکا بلافاصله در نامه ای در پاسخ به این نماینده آمریکایی با این ادعا که هزینه های برآورد شده برای دوره های ده ساله همواره ثابت بوده و نیروی هوایی آمریکا در حال تصحیح اشتباهات موجود در بخش هایی از گزارش سال گذشته می باشد قول داده است که مسوولان مالی این نیرو گزارش های بعدی خود را با دقت و صحت بیشتری تنظیم خواهند کرد.
 
قرارداد ساخت این بمب افکن ها که قرار بود تا پایان ماه اوت امسال با دو شرکت عمده ادغام شده تسلیحات نظامی آمریکا یعنی بوئینگ و لاکهید مارتین به امضا برسد تا پایان ماه اکتبر به تعویق افتاده است.