پیگیری سرنوشت «امام صدر» اولویت ما
رئیس پارلمان لبنان با بیان اینکه پیگیری سرنوشت «امام موسی صدر» در رأس اولویتهای ماست،گفت: توافق هستهای یک حقیقت مسلم است و هیچ کسی به رد شدنش در کنگره آمریکا دل نبندد.
به گزارش پارس به نقل از فارس«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان و رئیس جنبش «امل» در سی و هفتمین سالروز ربوده شدن «امام موسی صدر» مؤسس این جنبش، از نامگذاری بزرگراه بینالمللی «زهرانی - صور» به نام «بزرگراه امام موسی صدر» خبر داد.
به گزارش تلویزیون «المیادین»، بری در مراسم جنبش امل در منطقه «النبطیه» به مناسب سالروز ربوده شدن امام موسی صدر، درباره منش و فرهنگ تسامح امام صدر سخن گفت و خطاب به امام ربوده شده افزود: در مکتب شما یاد گرفتیم که ایثارگرانی در رویارویی با دشمن صهیونیستی باشیم و نظارهگر جنایتهای وحشیانه صهیونیستها علیه فلسطینیان نباشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در پی تلاشهای ما، دولت لیبی یک کمیته برای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر تشکیل داد، همکاری دولت لیبی در پرونده امام موسی صدر را کلید روابط بیروت با طرابلس خواند.
نبیه بری تاکید کرد: پس از گذشت 37 سال، موضع ما در جنبش امل و همه لبنانیها و در رأس آنها «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله مبنی بر لزوم آزادی امام موسی صدر و اینکه مسئولیت سرنوشت آنها متوجه نظام لیبی است، هیچ تغییری نکرده است.
رئیس پارلمان لبنان با اشاره به توافق هستهای بین ایران و 5+، این توافق را تاریخی خواند و با تبریک مجدد این توافق به ملت و مقامات جمهوری اسلامی ایران، گفت: همه را به عدم تاخیر در درک حقیقت این توافق و عدم دل بستن به ناکامی این توافق در کنگره آمریکا یا از طریق اسرائیل دعوت میکنم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از توافق هستهای برای حل بحرانهای منطقه، سوریه را در قلب همه معادلات منطقه توصیف کرد و افزود: از ابعاد ایرانی توافق هستهای و از شکستن تحریمهای ظالمانه علیه ایران استقبال میکنیم و امیدواریم که پیامدهای آن در سطح منطقه منعکس شوند.
بری گفتوگو بین گروههای سیاسی یمنی را بهترین گزینه برای حل بحران این کشور خواند و افزود: در سوریه باید شکست تروریسم در اولویت قرار داده شود و سپس بحران را از طریق گزینههای سیاسی حل کرد. مقایسه نظام دمشق با تروریسم موضوعی خطرناک و به معنی تقسیم سوریه بوده و بنده پیش از این درباره تجزیه سوریه هشدار داده بودم.
وی با یادآوری ضرورت همکاری بین مراکز دینی در الازهر، نجف اشرف،قم و ریاض برای ساقط کردن تهمت تروریسم از اسلام، با اشاره به تظاهرات اعتراض آمیز در لبنان، نظام طائفهای و فساد را مشکلات اصلی کشورش خواند و بر حق مردم در بیان خواستهها و تظاهرات تاکید کرد.
بری با انتقاد از ناکارآمدی پارلمان در انتخاب رئیس جمهور، بر لزوم تداوم فعالیت کابینه و عدم استعفای نخست وزیر تاکید کرد و برآورده ساختن خواستههای مردم معترض را خواستار شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: مقاومت را امام موسی صدر تشکیل داده و هیچ اختلافی بر سر آن نیست. هر کسی که به وجود اختلاف بین جنبش امل و حزب الله دل بسته در توهم است. این معادله سه گانه «ملت، ارتش و مقاومت» بود که پیروزی 2006 را به دنبال داشت. این معادله قابل معامله نیست.
رئیس جنبش امل در پایان طرحی برای خروج کشورش از بحران ارائه کرد و افزود: در دهه نخست ماه سپتامبر آینده به برگزاری نشستی برای گفتوگوها با حضور «تمام سلام» نخست وزیر لبنان دعوت خواهم کرد. این گفتوگو به جز در مضمون تفاوتی با نشستهای سال 2006 نخواهد داشت و پروندههای «انتخاب رئیس جمهور»، «فعالیت پارلمان و شورای وزیران»، «ماهیت قانون انتخابات پارلمانی»، «قانون دریافت مجدد تابعیت»، «طرح تمرکز زدایی اداری» و «تسلیح ارتش» را مورد بحث قرار خواهد داد.
ارسال نظر