به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیمامحسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حکم تبرئه سعید مرتضوی در بحث کهریزک قطعی است یا نه؟ افزود: درباره قسمتی که حکم صادر شده ، حکم غیر قطعی است و شاکیان می توانند اعتراض کنند که من شنیدم اعتراض هم کرده اند.

وی در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه آیا قسمت دوم پرونده مرتضوی در بحث تأمین اجتماعی به دادگاه ارجاع شده است گفت: ظاهراً این موضوع هنوز به شعبه برای رسیدگی ارجاع نشده است.

محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دریافت رشوه 17 میلیارد تومانی رئیس دفتر یکی از دادگاه های تهران را تأیید می کنید یا خیر؟ افزود: ما هیچ دفتر دادگاهی در تهران نداریم که چنین مبلغی رشوه گرفته باشد و به طور قطع اگر چنین موضوعی بود به من می گفتند.

وی خطاب به این خبرنگار گفت: شاید منظور شما در خصوص وکیل آن پرونده ای بود که 32 میلیارد تومان به عنوان حق الوکاله از وزارتخانه ای طلب کرده بود که اگر منظورتان این است این به دفتر دادگاه تهران هیچ ارتباطی ندارد.

محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوه قضائیه چه برخوردی با کسانی که وام های کلان بانکی را به مصرف واقعی نرسانده اند می کند؟ افزود: قطعاً با افرادی که وام ها را در مورد خود مصرف نمی کنند برخورد می‌شود و در این مورد گاهی اوقات هم بانک و هم تسهیلات گیرنده مقصر هستند اما ممکن است در برخی موارد بانک مقصر نباشد.

وی گفت: زمانی طرحی در چندین مرحله تعریف می شود که برای مرحله نخست، مبلغی خواست و برای مراحل بعدی نیز مبالغ دیگر پرداخت می شود و بانک موظف است برای پرداخت تسهیلات مرحله دوم حتماً مطمئن شود که آیا مرحله اول پروژه تکمیل شده است یا خیر.

وی افزود: البته برخی موارد هم شخصی وام می گیرد و در غیر مصرف واقعی آن را مصرف می کند که شاید بانک هم متوجه نشود.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در هر صورت با هر متخلفی چه بانک و چه تسهیلات گیرنده برخورد می شود کما این که هم اکنون برخی از این افراد در زندان هستند.

محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا جایگزینی مجازات حبس برای پزشکان ، قصورات پزشکی را افزایش نمی دهد؟ افزود: ما علاوه بر پزشکان در همه موارد تا حدی که قانون اجازه دهد باید مجازات حبس را به جزای دیگر تبدیل کنیم چرا که زندان همیشه ضرورت ندارد و گاهی اوقات نیز زندان رفتن مضر است.

وی گفت: درباره پزشکان چون معمولاً سابقه سوئی ندارند اگر با وقوع جرم به زندان نیفتند اشکالی ندارد مگر اینکه جرم این پزشک به گونه ای باشد که فقط او را باید حبس کرد.

محسنی اژه ای افزود: برای نمونه چندی پیش خانمی در مشهد از پزشکی که قیچی 28 سانتی را در شکمش در زمان جراحی جا گذاشته بود شکایت کرد که ظاهراً برای این فرد در زمان خارج کردن قیچی مشکلات دیگری هم ایجاد شده است.

وی گفت: حال اگر این پزشک مجرم شناخته شود حتماً باید حبس شود یا می توان جرائم دیگری برای او در نظر گرفت؟ 

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه مجازات جایگزین حبس فقط به پزشکان اختصاص ندارد گفت: البته اگر پزشکی دست به اقدامی مجرمانه زد که فقط باید حبس شود این حکم اجرا می شود.