ایران درمرکز توجه جهانی
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: ایران در مرکز توجه جهانی قرار گرفته است.
به گزارش پارس به نقل ازخبرگزاری مهرمحمد نهاوندیان بعدارظهر سه شنبه در همایش توسعه و سرمایهگذاری استان همدان با اشاره به استقبال پرشور مردم از رئیس جمهور اظهار کرد: دولت با این بازخوردی که از مردم میگیرد، در مسیر خود برای خدمترسانی مصممتر میشود.
وی گفت: این دیرخوابیهای شبانه، مقاومت در برابر مشکلات گوناگون داخلی و خارجی، از چشم تیزبین مردم پنهان نمیماند و مسیری که گشوده میشود با حضور و با قوت پیشرفت کشور را تضمین میکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به ویژگی تاریخی که برای اقتصاد کشور و برای حضور آن در صحنه جهانی رخ داده است، اظهار کرد: ایران در مرکز توجه جهانی قرار گرفته و بسیاری از مطبوعات و رسانههای بزرگ بینالمللی، در هر شبانهروز در مورد ایران صحبت میکنند.
سیاستمداران خارجی در مورد قدرت و ضرورت همکاری با ایران صحبت میکنند
وی با بیان اینکه البته قبلاً هم این طور بوده است اما این بار یک تفاوت اساسی دارد، افزود: آنها از هیئتهایی سخن میگویند که عازم ایران هستند و برنامههای آنها در مورد مزیت این کشور است.
نهاوندیان ادامه داد: سیاستمداران خارجی در مورد قدرت و ضرورت همکاری با ایران صحبت میکنند در حالی که در طول تاریخ چند دهه اخیر از ما منفیگویی میکردند.
وی با بیان اینکه چندی است آنها به اذعان این واقعیت پرداختهاند که با ایران نمیشود تقابل کرد و باید با آن تعامل داشت، رویکرد دولت با جهان را تعامل دانست و اظهار کرد: پیروزی ملت ایران است که دو سال قبل رویکرد تعامل با جهان را انتخاب کرد.
وی با بیان اینکه باید از این فرصت هوشمندانه کرد، گفت: اقتصاد ایران در این فرصت کمسابقه تاریخی در جهان و استقبال همکاری با ایران از سوی کشورها، زمینهای برای ایجاد یک فصل جدید در توسعه اقتصادی است.
رئیس دفتر ریاست جمهور با بیان اینکه کاهش ریسک اقتصادی نیازمند همکاری سرمایهگذاران است، گفت: در کنار کاهش ریسک سیاسی پس از مذاکرات هستهای باید ریسک اقتصادی را با کمک فعالان اقتصادی در کشور فراهم کنیم.
یک سئوال بزرگ در تبیین اقتصاد پساتحریم
محمد نهاوندیان با بیان اینکه یک سئوال بزرگ در تبیین اقتصاد پساتحریم وجود دارد، گفت: آیا پس از تحریم به دنبال این هستیم تا اقتصادی رقابتی داشته باشیم یا اینکه به دنبال اقتصاد رانتی باشیم.
وی افزود: باید به این نکته توجه داشت که آیا اقتصاد کشور رقابتی بوده یا اینکه در دوران پساتحریم به دنبال رانتهای جدید هستیم و نباید اجازه دهیم که به صورت خواسته یا ناخواسته اقتصاد کشور در دوران پساتحریم به سمت رانتجویی برود.
نهاوندیان با اعلام اینکه بیشتر نابهرهوریها به سبب نبود فضای رقابتی در کشور بوده است، بیان کرد: ایران دارای مزیتهای نسبی است که باید از مزیتها در راستای فضای رقابتی استفاده کرده و اجازه ندهیم که در آرامش این مزیتها در خواب غفلت باشیم.
وی با تاکید بر اینکه لازمه رقابت در بازارهای جهانی، رقابت در بازارهای داخلی است، گفت: فرصت پساتحریم برای برخواستن و حرکت کردن بوده و دوباره نباید به فروش نفت اتکا کرده و از این ظرفیت استفاده کنیم.
رئیس دفتر ریاست جمهور با اعلام اینکه نباید دوباره شاهد هجوم واردات و بحران بدهی در کشور باشیم، عنوان کرد: آنچه در مذاکرات عزتمندانه هستهای و در بخش فنی و هستهای صورت گرفت، مورد توجه همگان قرار گرفت ولی در بخش رفع تحریمها کمتر سخن گفته شد.
نهاوندیان تاکید کرد: مذاکرهکنندگان با دقت فراوان ریزهکاریهای تحریم را بررسی کرده و راه فراری برای طرف مقابل نگذاشتند، در مذاکرات برخی تحریمها که مربوط به مسائل هستهای نبوده و قبل از آن در زمینههای صنایع غذایی و حمل و نقل وضع شده بود با تلاش مذاکرهکنندگان اقدامات اساسی برای رفع آن صورت گرفت.
وی با اعلام اینکه حاصل موفقیت در مذاکرات این است که ریسک سیاسی در کشور کاهش یافته است، گفت: باید در راستای کاهش ریسک اقتصادی قدمهای اساسی برداشته و در این زمینه فعالان اقتصادی و سرمایهگذارن نقش ویژهای دارند.
لزوم کاهش ریسک اقتصادی
رئیس دفتر ریاست جمهور بیان کرد: باید پروژهها و طرحهای کشور را سودآور، قابل اعتماد و پایدارتر کنیم تا این اقدامی در راستای کاهش ریسک اقتصادی باشد که البته دولت باید در گام نخست در زمینه بهبود فضای کسب و کار گام بردارد.
وی با تاکید بر اینکه سیاست دولت تشویق سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در داخل کشور است، بیان کرد: سرمایهگذاران خارجی به دنبال شریک اقتصادی قابل اعتماد در فضایی سودآور و پایدار هستند که این امر باید توسط فعالان اقتصادی فراهم شود.
نهاوندیان با بیان اینکه فراهم کردن زمینه سرمایهگذاری خارجی حرکت وسیع در عرصه اقتصاد را میطلبد، گفت: سیاست دولت این است که عرصه و فضا برای سرمایهگذاری ایجاد کند تا بنگاههای اقتصادی کشور به صورت هماهنگ و یکپارچه عمل کنند.
وی افزود: متاسفانه برخی مشکلات در زمینه فرهنگ سرمایهگذاری در گذشته به این حوزهآسیب وارد کرده که دیگر نباید اجازه دهیم این اتفاق بیفتد و باید بسیج همه جانبهای توسط بنگاههای اقتصادی ایجاد شود تا بتوان توسعه اقتصادی کشور را رقم زد.
شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت هر دو هفته یک بار جلسه داشته باشد
رئیس دفتر ریاست جمهور با اعلام اینکه پیام جدید اقتصاد ایران به خارج از کشور باید توسط سرمایهگذاران مقیم خارج اعلام شود، افزود: عزم دولت در برداشت گامهای اساسی در زمینه بهبود فضای کسب و کار جدی بوده و این امر نیازمند تعامل بین بخش خصوصی و دولتی است.
نهاوندیان با اشاره به اینکه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت باید هر دو هفته یک بار در استانها جلسه داشته باشند، بیان کرد: این شورا باید بازخوردهای موجود از واقعیتهای اقتصادی را به سیاستگذاران اعلام کند تا بتوان در تصمیمسازیها از آن استفاده کند.
وی با تصریح بر اینکه ایران در مرکز توجهات جهانی قرار گرفته است، افزود: این ویژگی برای ایران تاریخی بوده و شاهد هستیم که ایران توسط بسیاری از رسانههای بزرگ بینالمللی مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس دفتر ریاست جمهور بیان کرد: تفاوت اساسی توجه به ایران در مقایسه با دورههای قبل به این دلیل است که این بار هیئتهای مختلف عازم ایران بوده و به دنبال این هستند تا از مزیتهای ایران استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه ایران به دنبال این است که با جهان تعاملی سازنده داشته باشد، تاکید کرد: باید از این فرصت استفادهای هوشمندانه کرده و اقتصاد ایران را که دارای یک رویکرد تعاملی است شکوفا کنیم.
ارسال نظر