به گزارش پارس به نقل از میزان ، سید هادی سید افقهی کارشناس امور سیاسی با اشاره به بازگشایی سفارت انگلیس در تهران گفت: به طور کلی میان کشورها منافع مشترکی وجود دارد.

وی افزود: برای مدیریت و کنترل این منافع مشترک در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی نظامی، کشورهای مختلف اقدام به ایجاد رابطه و توسعه همکاری ها با یکدیگر می کنند.

این کارشناس سیاسی اظهار کرد: اما متاسفانه برخی از کشورها حاضر نیستند در چارچوب مقررات و قوانین بین المللی حرکت کنند، چرا که از خوی خودکامگی، استثمار و استعمار برخوردار هستند.

سیدافقهی تاکید کرد: این کشورها تظاهر می کنند، از محلی به نام سفارت، در چارچوب عرف های بین المللی برای پیشبرد اهداف دیپلماتیک و مدنی خود استفاده می کنند، این در حالی است که در عمل ثابت کرده اند از سفارت ها به عنوان پوششی برای توسعه نفوذ خود در جوامع مختلف و  اجرای دکترین و اهدف شومشان استفاده می کنند.

وی با اشاره به دیدگاه جمهوری اسلامی درباره رابطه با دنیا گفت: همانطور که امام فرمودند، ما ذاتا با هیچ کشوری به جز رژیم صهیونیستی دشمن نیستیم، و حتی حاضریم با آمریکا نیز "اگر آدم بشود"، رابطه داشته باشیم.

این کارشناس سیاسی افزود: بنابراین، چنین کشورهایی از جمله انگلیس باید ثابت کنند که آدم شده اند.

سیدافقهی اظهار کرد: پس از توافق هسته ای میان ایران و کشورهای 1+5 و فضای جدیدی که پیرامون ایران در فضای بین المللی ایجاد شد، تمامی کشورهای اروپایی خواستار توسعه روابط با کشورمان شدند.

وی تاکید کرد: زمانی که دانشجویان ما خشمگین شده و به دلیل دخالت های سفارت انگلیس در امور داخلی کشورمان، اعتراضات خود را نشان دادند، آنها احساس خطر کرده و کشورمان را ترک کردند.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: اما خود انگلیسی ها در میان مذاکرات، در لوزان، وین و ژنو، اظهار تمایل جدی برای از سرگیری تعاملات در پی فضای ایجاد شده می کردند.

سیدافقهی افزود: دلیل این مسئله نیز آن است که طرف های غربی می دانند اگر توافق مورد نظر با حفظ حقوق و دست آوردهای ملت ما اجرا شود، گشایش جدی در ابعاد مختلف برای جمهوری اسلامی حاصل خواهد شد.

وی اظهار کرد: طرف های غربی بر این باورند که ایران بازار خوبی برای کالاهای مصرفی آن هاست و مجددا به عرصه تاخت و تاز برای نفوذ و اقدامات مخرب سرویس های اطلاعاتی غرب تبدیل خواهد شد.

این کارشناس سیاسی تاکید کرد: بنابراین مسئله بازگشایی سفارت ها هم دارای وجه ایجابی و هم وجه سلبی است.

سیدافقهی تصریح کرد: اگر از سرگیری روابط بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک باشد، این روابط دارای جنبه های مثبت و مفیدی برای کشورمان خواهد بود، اما در غیر اینصورت اگر طرف مقابل، مجددا با از سرگیری روابط به دنبال پیگیری برنامه های خود، از جمله دخالت در امور داخلی کشورمان، توطئه و یارگیری باشد، باید این بار منتظر عکس العمل شدیدتر مردم کشورمان باشند.

وی افزود: اصل این امر که ما اراده داریم با تمامی کشورهای دنیا به جز رژیم صهیونیستی، رابطه و همکاری داشته باشیم، امر معقول و قابل دفاعی است و باید بر اساس عزت، حکمت و مصلحت پیگیری شود چرا که ما با هیچ کشوری سر جنگ نداریم.

این کارشناس سیاسی اظهار کرد: متاسفانه چنین کشورهایی وقیحانه به دخالت در امور داخلی کشورمان می پردازند، روابط را تیره می کنند و حتی گناه تیرگی این روابط را نیز به گردن ما می اندازند.

سیدافقهی تاکید کرد: ما فراموش نکرده ایم که در جریان فتنه 88، درب سفارت انگلیس و چند کشور اروپایی دیگر به طور علنی به روی فتنه گران باز شد، به طوریکه آنها پس از گذشت زمان و در تلاش برای توجیه اقدامات مداخله جویانه خود مدعی شدند؛ این کار به دلیل مسائل انسانی انجام شد!

وی تصریح کرد: باید از این کشورها پرسید اگر واقعا انسان هستنید و مسائل انسانی برای شما اهمیت دارد چرا اصولا در امور داخلی کشور ما دخالت می کنید؟!

این کارشناس سیاسی افزود: انگلیسی ها باید بدانند که از این فضای جدید به وجود آمده سوء استفاده نکنند و از این توهم که ما بیشتر از انها به روابط نیازمندیم را کنار بگذارند.

سیدافقهی اظهار کرد: اشتباه بودن چنین تصور و توهمی به راحتی و صرفا با نگاهی به رقابت ایجاد شده میان وزرای خارجه کشورهای اروپایی برای سفر به تهران مشخص می شود.

وی تاکید کرد: اصل مسئله تعامل و رابطه با کشورهای دنیا، در هر سطحی که مسئولان دیپلماتیک و تصمیم گیرنده کشورمان به صلاح می دانند، معقول و قابل دفاع است به شرطی که چارچوب های منطقی برای آن تعریف شده باشد تا از بروز مشکلات و توطئه ها جلوگیری شود.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: چنین توطئه هایی درقالب دخالت ها، شیطنت ها و موذی گری های طرف های مقابل، از جمله انگلیسی ها تا پیش از این به خوبی برای همگان ثابت شده و باید راه برای تکرار آن بسته شود.