به گزارش پارس ، محسن طاهری، مداح اهل‌بیت و رییس خانه مداحان در گفت‌وگو با اعتماد نه تنها نسبت به سخنان سعید حدادیان موضع منفی اتخاذ نکرد بلکه با انتقاداتی تند نسبت به نمایندگان فعلی مجلس افرادی نظیر خود و سعید حدادیان را محق دانست که بخواهند در انتخابات شرکت کنند.

صحبت‌هایی از سعید حدادیان منتشر شده است مبنی بر احتمال ارایه لیست انتخاباتی توسط مداحان؛ آیا اساسا در جامعه مداحان چنین رفتارهای سیاسی پذیرفته شده است؟ این نوع موضع‌گیری در تضاد با برخی اهداف و آرمان‌های جدی جریان مداحان نیست؟

از قدیم گفته‌اند آدم زنده وکیل وصی نمی‌خواهد. باید با آقای حدادیان صحبت کنید. از او بپرسید که نظرشان چه بوده است. ما که اطلاع نداریم. به قول معروف از ما‌فی‌الضمیر اشخاص آگاهی نداریم. اینکه فردی از خانه بیرون می‌رود هماهنگ با ما صحبت می‌کند درست نیست. آقایان حدادیان، ارضی و کریمی گاهی به خانه مداحان می‌آیند و گاهی هم تعاملی دارند و چند دقیقه‌ای صحبت می‌کنند اما از ما خط نمی‌گیرند و برای حرفی که می‌زنند، نظرخواهی نمی‌کنند.

شما به صفت حقوقی‌تان در خانه مداحان آیا صلاح می‌دانید که خانه مداحان به این شکل وارد سیاست شود؟

چه اشکالی دارد. به هر جهت الان آقایان روحانی که در مجلس هستند مگر قبلا حوزه نبودند؟ الان چندین سال است به سنگرهای سیاسی آمده‌اند و رجل سیاسی شده‌اند. حضراتی هستند که نیازی به نام بردن نیز نیست که بعدا در جایی صحبت ما بخواهد پخش شود، خیلی از این آقایان هر را از بر از لحاظ سیاسی تشخیص نمی‌دهند. ضمن اینکه ما اعتقاد داریم که بنده نوعی از لحاظ سیاسی بارم خیلی بیشتر از این حضرات است. ما یک بار مجلس رفته بودیم. نزدیک به چهار ساعت وقت مجلس بر سر یک واژه که آیا مثلا حضانت را با ز می‌نویسند یا با ض گرفته شده بود. این طور داشت وقت مجلس گرفته می‌شد. اینها چه رجل‌های سیاسی هستند. کرسی‌های مجلس و قانونگذاری فقط حق اینها است؟ اگر فردا روزی از جامعه مداحان و تشکیلات مداحی افرادی آمدند که واقعا از لحاظ شم سیاسی بالاتر از خیلی‌ها هستند چه اشکالی دارد؟درسش را هم خوانده‌اند.

علمش را هم دارند؟

حوزه رفته اند و خیلی‌های‌شان دانشگاه را دیده‌اند. نباید بگویید در حوزه مداحی کسی نباید در بحث‌های سیاسی وارد شود. البته اگر روضه را با سیاست قاطی کنند ما خیلی موافق نیستیم. همان نظری که مقام معظم رهبری هم دارند. وسط روضه، وسط حال و وسط گریه نباید نکته سیاسی بگویم یا خدای نکرده به کسی جسارت کنم. فرقی ندارد این فرد رجل سیاسی باشد یا نباشد و در کدام جناح است. نباید چنین کاری کند اما در حوزه ستایشگران و مداحان اهل بیت فردا به قول آقای حدادیان لیست بدهند یا افرادی را انتخاب کنند که بیایند و در این وادی شرکت کنند چه ایرادی دارد؟ به هر جهت قانون اساسی تعیین کرده است که چنین افرادی می‌توانند بیایند و در انتخابات شرکت کنند.

خانه مداحان برای ورود به انتخابات مجلس برنامه‌ای دارد؟ تا به حال این موضوع را بررسی کرده‌اید؟

نه برنامه خاصی نداشتیم.

اگر مداحان بخواهند در قالب حزب سیاسی فعال شوند جنابعالی استقبال می‌کنید؟ممکن است خودتان بخواهید عضو حزب مداحان شوید؟

نه. من نمی‌گویم که وارد حوزه سیاست نشوند. اینکه گروه خاصی شوند و به مجلس بیایند قابل صحبت و تامل است.

حرف آقای حدادیان هم همین است. می‌گوید ما برای انتخابات لیست می‌دهیم. یعنی مثلا می‌گویند مداحان کشور از این لیست حمایت می‌کنند.

آن بحث دیگری است.

درباره آن نظرتان چیست؟

اینها وابستگی‌هایی است که خودشان دارند. آقای حدادیان با آقای ابوترابی سال‌ها است ارتباط نزدیک دارد. در دانشگاه و جاهای دیگر باهم بودند. امکان دارد لیستی که آقای ابوترابی و برخی بزرگان مجلس شورای اسلامی تایید کند، آقای حدادیان بگوید که ما این لیست را مورد نظر داریم. من که موکل او نیستم.

سلیقه‌های مختلف در جریان مداحان کشور ایجاب می‌کند که لیستی به نام لیست مداحان بیرون بیاید؟

بعید به نظر می‌رسد چون ٣٠ نفر نداریم.

نه الزاما ٣٠ مداح. اینکه بگویند جریان مداحان کشور از یک تا ٣٠ از این لیست حمایت می‌کنند.

این امکان دارد. در دوره‌های قبل نیز این بوده است. همچنان که از رییس‌جمهوری در این کشور دفاع شد که او نیز انتخاب شد.

پس شما نفس ورود به انتخابات توسط مداحان به صفت حقوقی‌شان را دارای اشکال نمی‌بینید؟

اشکالی ندارد .