گزارش پارس از درون ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» و «وینسون»
لحظاتی حساس از فیلم برداری شناور ایران از US Army در خلیج عدن+ تصاویر
بعد از آن، فرمانده میلر تعجب خود درباره این گروه فیلمبرداری را بازگو کرد و گفت: "تمام این قضایا چند دقیقه بیشتر طول نکشید. نمی دانستیم چرا آن ها از این صحنه فیلمبرداری کردند."
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- نیویورک تایمز، گزارشی از یک فعالیت جاسوسی ایران و آمریکا منتشر ساخت و نوشت: برای دولت اوباما خیلی مهم بود به کسانی که به توافق هسته ای به دیده تردید نگاه می کنند نشان دهد که اگر چه آمریکا در مراحل پایانی مذاکرات درباره توافق هسته ای با ایران به سرمی برد، ولی دولت آمریکا همچنان از متحدان منطقه ای خود، به ویژه عربستان سعودی، در برابر ایران حمایت می کند. عربستان سعودی در بحبوحه بمباران حوثی های یمن است که به گفته مقامات این کشور، این اقدام برای تلاش جهت باز گرداندن و حفظ دولت تحت حمایت و فراری یمن امری ضروری بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، بعد از ظهر روز 25 ژوئیه، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در دفتر کارش بود که به او تلفن کردند و گفتند: "درست در هنگام فرود آمدن یک فروند بالگرد نظامی آمریکا بر روی عرشه یکی از کشتی های جنگی این کشور در خلیج عدن یک شناور نیروی دریایی ایران به ناو جنگی آمریکا نزدیک شده است.
بالگرد آمریکایی با توجه به دستورات از عرشه کشتی بلند شد، اما خدمه کشتی ایرانی برای لحظاتی همچنان به نشانه رفتن به سوی این بالگرد آمریکا ادامه دادند.
سپس این ماجرا شکل عجیبی به خود گرفت. در خلال تمام این ماجرا، به سرلشگر جان دبلیو میلر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا گفته شد که گروه فیلمبردار ایرانی بر روی عرشه شناور نیروی دریایی این کشور از همه ماجرا تصویر برداری کردند. بعد از آن، فرمانده میلر تعجب خود درباره این گروه فیلمبرداری را بازگو کرد و گفت: "تمام این قضایا چند دقیقه بیشتر طول نکشید. نمی دانستیم چرا آن ها از این صحنه فیلمبرداری کردند."
آمریکا و ایران در آب های خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عرب و خلیج عدن و برفراز این مناطق، همچنان مراقب یکدیگر هستند. کشتی های ناوگان دریایی آمریکا در طول 1100 مایل سواحل جنوبی [ایران] آشکارا گشت می زنند، رادارهای آن ها روی سواحل ایران تنظیم شده و کشتی های ایرانی را که لنگرگاه های خود را ترک می کنند، نشانه گرفته اند. جت های جنگنده ایران برفراز آسمان گشت می زنند و هر بار که هواپیماهای جنگنده آمریکایی از ناوهای هواپیمابر در خلیج فارس به پرواز در می آیند، یکی از جت های ایران به کشتی های آن ها نزدیک می شود.
فرمانده یگان هوایی ناو هواپیمابر تئودور روزولت، که اکنون در خلیج فارس حضور دارد و مراقب ایران است گفت: "ما در واقع، سرگرم نوعی بازی با یکدیگر هستیم. وقتی هواپیماهای آن ها به پرواز در می آیند، ما نیز چنین می کنیم. ما این ناو هواپیمابر را جزئی از قلمرو حاکمیت خود می دانیم، بنابراین اطمینان حاصل می کنیم که هواپیماهای جنگی ایران بیش از حد به ناو هواپیمابر نزدیک نشوند.
برای دولت اوباما، حضور نیروی دریایی آمریکا در آب های ساحلی ایران اکنون بیش از همیشه اهمیت دارد، چرا که دولت آمریکا در پی آن است که متحدان خاورمیانه و اعضای کنگره را که به توافق هسته ای به دیده تردید نگاه می کنند مطمئن سازد که آمریکا مراقب ایران است.
همواره گروهی از مقامات نظامی منطقه به منظور بررسی وضعیت خود به ناو هواپیمابر تئودور روزولت می آیند. چند هفته پیش، محمد بن سلمان بن عبد العزیز ال سعود، وزیر دفاع و ولیعهد عربستان سعودی طبق معمول از عرشه ناوبر و جنگنده هایی که از عرشه آن به پرواز در می آمدند بازدید کرد و مقامات نیروی دریایی آمریکا او را به اطاق فرمان جنگ بردند، این محل اتاقی محرمانه در انتهای ناو هواپیمابر است که در آن جا متخصصان عملیات با استفاده از تجهیزات پیشرفته حرکات نیروی دریایی ایران را زیر نظر دارند.
بر اساس گزارش پارس به نقل از نیویورک تایمز مقامات ناو تئودور روزولت گفتند بعد از امضای توافق با توجه به استقرار کشتی های جنگیِ بیشتر در آب های ساحلی ایران و افزایش پرواز جت های جنگنده بر فراز آب ها، فعالیت ایران در خلیج [ فارس] افزایش یافته است.
«روی کِلی»، فرمانده ناوهای تهاجمی همراه ناو تئودور روزولت، در مصاحبه ای که روی عرشه کشتی فرماندهی صورت گرفت گفت: "ما هر روز با ایران کنش متقابل داریم. پنجاه در صد خطوط ساحلی خلیج فارس متعلق به ایران است، بنابراین وقتی آن ها متوجه حضور ما در آن جا می شوند، برای بازرسی و کنترل ما به این جا می آیند."
وی افزود: "در مجموع آن ها خیلی حرفه ای عمل می کنند."
چند دقیقه بعد، صدایی در ناو فرماندهی اعلام کرد: "خدمه توپخانه آماده باشید – شیء ناشناسی به سوی ناو در حرکت است. ناخدا هیولت گفت: این به معنای آن است که کشتی یا هواپیمای ایرانی به ما نزدیک می شود."
در واقع، آن کشتی ایرانی بود ولی به ناو آمریکایی نزدیک نشد و خیلی زود اوضاع عادی شد.
نیورک تایمز در ادامه می نویسد: در ماه آوریل، درست دو روز بعد از ورود ناو هواپیمابر روزولت به آب های خلیج فارس برای جایگزین شدن ناو هواپیمابر وینسون، مقامات نظامی دستور دادند که برگردد و به منظور سد کردن راه کاروان دریایی ایران که مظنون به حمل جنگ افزار برای انصارالله بود، به سمت آب های ساحلی یمن برود. روزولت که رزم ناو موشک انداز هدایت شونده نرماندی آن را محافظت می کرد خیلی زود از تنگه هرمز به سمت دریای عرب عبور کرد تا از آن جا به جنوب شبه جزیره عربستان برود.
روی عرشه، ملوانان متوجه شدند که جهان به این چشم دوخته است که اول چه کسی دست به اقدام می زند. سرگرد اندرو استریکلند، رئیس مرکز هدایت جنگ در ناو هواپیمابر روزولت گفت: "ورود و بازگشت سریع ما امری غیرعادی بود." در اتاق جنگ، محلی که بیشترین وقت صرف مراقبت و پایش ایران می شود، ناگهان افسران تاکتیکی، خود را در گزارش های تلویزیونی درباره ماجرایی که در آن ناو روزولت به سمت سد کردن راه کاروان دریایی ایران می رفت مشاهده می کردند. ناوبان یکم توماس ویلیام، یکی از افسران عملیات تاکتیکی که در اتاق جنگ کارمی کرد، گفت: "به طور مسلم خیلی غیر عادی و عجیب است که شما ناگهان تصویر کشتی خودتان را در شبکه تلویزیونی سی اِن اِن ببینید."
برای دولت اوباما خیلی مهم بود که به کسانی که به توافق هسته ای به دیده تردید نگاه می کنند نشان دهد که اگر چه آمریکا در مراحل پایانی مذاکرات درباره توافق هسته ای با ایران به سرمی برد، ولی دولت آمریکا همچنان از متحدان منطقه ای خود، به ویژه عربستان سعودی، در برابر ایران حمایت می کند. عربستان سعودی در بحبوحه بمباران حوثی های یمن است که به گفته مقامات این کشور، این اقدام برای تلاش جهت باز گرداندن و حفظ دولت تحت حمایت و فراری یمن امری ضروری بود.
به گفته ناخدا هیولت، اوضاع در کشتی روزولت اندکی متشنج تر و نگران کننده تر بود. او گفت: "این پیامی سیاسی است که ما برای کشور های متحد خود ارسال می کنیم."
در آن هنگام، یکی از مقامات پنتاگون تصمیم مربوط به اعزام ناو هواپیمابر برای برگرداندن کاروان دریایی حامل جنگ افزار را در واقع، نوعی استفاده از جنگ افزار هسته ای برای کشتن یک مورچه توصیف کرد.
همان گونه که به طور تقریبی برای هیچ کس جای تعجب ندارد، ظرف دو روز بعد از ورود ناو روزولت، کاروان نیروی دریایی ایران راه خود را به سمت ایران کج کرد و بازگشت.
الان چی شد ؟
ناوگان ایران بعد از ورود ناو آمریکایی به عدن، کارشو نیمه تمام ول کرده بسمت ایران برگشته یا نه ...؟!