تلاش آیپک برای شکست تصویب برجام
پایگاه اینترنتی نشریه چلینج فرانسه در گزارشی به تلاش لابی صهیونیستی در آمریکا برای به شکست کشاندن توافق هسته ای بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک پرداخت.
به گزارش پارس، چلینج نوشت: نبرد برای تصویب توافق هسته ای ایران در آمریکا بین آیپک سازمان قدرتمند طرفدار اسرائیل و دموکرات ها به اوج خود رسیده است. کنگره آمریکا که قرار است کار خود را از هفتم سپتامبر از سربگیرد، شصت روز برای اعلام نظر در خصوص محتوای این توافق فرصت خواهد داشت. در صورتی که کنگره این توافق را رد کند، اوباما خواهد توانست از حق وتو خود استفاده کند و راه را به روی رای منفی کنگره ببندد. مخالفان توافق نیز به عنوان آخرین امکان خود اگر بتوانند دو سوم نمایندگان کنگره را با خود همراه کنند خواهند توانست اهانتی تاریخی به رئیس جمهوری دموکرات نشان دهند.
اما تا قبل از رسیدن به این مرحله، باراک اوباما باید با مخالفی سرسخت به نام آیپک مقابله کند. این سازمان که سه سال پس از ایجاد اسرائیل شکل گرفت و صد هزار عضو دارد قدرتمندترین سازمان طرفدار اسرائیل در آمریکاست. از زمان امضای توافق با ایران، آیپک جنبش «شهروندان برای ایران غیرهسته ای» را برای اعتراض به آنچه «اشتباه تاریخی» توصیف می کند راه اندازی کرد. قرار است آیپک بین بیست تا چهل میلیون دلار برای پخش کلیپ های تبلیغاتی در سی ایالت آمریکا هزینه کند برای اینکه بدی هایی را که در خصوص این توافق می داند بگوید. علاوه بر این ابتکار، آیپک در طول تابستان سفر پنجاه و هشت نماینده آمریکا به اسرائیل را سازماندهی کرده است.
اوباما روز پنجم اوت گذشته در واکنش به این اقدامات اعلام کرد از اینکه دهها میلیون دلار برای تبلیغات منفی برای مخالفت با این توافق هزینه شود، متاسف است.
حال سوال این است که آیا این مخالفان شانسی برای پیشبرد مبارزه خود دارند یا نه. آندره کاسپی، متخصص تاریخ آمریکا می گوید: «ممکن است اما نه محتمل. آیپک بسیار قدرتمند است. این سازمان امکانات زیاد و قدرت نفوذ بالایی دارد اما اوباما نیز می تواند بر روی جنبش جی استریت که سازمان یهودی دیگری است حساب کند. از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که هشتاد درصد یهودیان آمریکا به دموکرات ها رای می دهند و برای بستن راه به روی این توافق باید دو سوم نمایندگان را بسیج کرد. به این ترتیب لازم است که دموکرات ها علیه این توافق رای دهند. دو نفر از دموکرات ها اعلام کرده اند که علیه توافق رای خواهند داد اما تعداد آنها باید بیش از ده نفر باشد.»
سناتورهای دموکرات چاک شومر و رابرت منندز اعلام کرده اند که با توافق مخالفت خواهند کرد.
با این حال، به استثنای این دو سناتور با نفوذ یعنی منندز که در گذشته رئیس کمیته امور خارجی سنا بوده و شومر بانفوذترین صدا در جامعه یهودیان در کنگره است، دموکرات ها به طور گسترده از این توافق حمایت می کنند. میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوریخواهان سنا که علیه این توافق فعالیت می کند روز دوشنبه اذعان کرد که اوباما شانس زیادی برای پیروزی در این پرونده بزرگ دوران ریاست جمهوری اش دارد.
قدرت تبلیغات آیپک همچنین با سخنرانی جنجالی بنیامین نتانیاهو در کنگره در مارس گذشته برای انتقاد از توافق احتمالی هسته ای با ایران ارتباط دارد. خاوریر بارون متخصص مسائل خاورمیانه معتقد است که نتانیاهو همچون آیپک به خوبی عزم آمریکا در خصوص مساله ایران را درک نکرد. آنها فکر می کردند که این توافق حاصل نخواهد شد. اما نتانیاهو می بیند که جریان امور به گونه ای دیگر شده است. سفر وی به آمریکا فراواقعگرایانه بود. هرگز شاهد این نبوده ایم که رئیس یک دولت به کشوری برود و با رهبر آن کشور مخالفت کند.» به هر حال در پاییز مشخص خواهد شد که آیا این تلاش ها برای به شکست کشاندن توافق به ثمر خواهد نشست یا نه.
این برجان آرزوی اسرائیل بود اینهاهمه بازیهای سیاسی است مثل فریاداردوغان سرشیمون پرز برای خرکردن مردم دنیا